Przepis na pesto z cukini do słoików

pao77
pao77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W mojej kuchni
MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ 779

Składniki: - 1/2 paczki makaronu Penne rigate ( grubsze rurki) - sos pesto zielony (słoik 190g) - 20 dag cukini Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię obrać,usunąć nasiona i pokroić w Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Pesto bazyliowie – 40PLN za słoik

Pesto bazyliowie – 40PLN za słoik 166

Najprościej, najpyszniej! fot. D.Szymborska W supermarkecie pesto można kupić za kilka złotych. Można też przeczytać jego skład. Przestraszyć się i…zrobić swoje, domowe. Tanie nie jest, ale za to Zobacz więcej
... bo nie ma jak domowe jedzenie ... SAŁATKA Z OGÓRKÓW I CUKINI NA ZIMĘ :) W TAKI SPOSÓB ROBIŁA SAŁATKĘ MOJA BABCIA, MAMA A TERAZ JA. PAMIĘTAM JEJ SMAK Z DZIECIŃSTWA, ZAWSZE TEN SAM. DODAJĘ TEN Zobacz więcej
Sos słodko kwaśny z cukini (do słoików) Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Gotuję, bo lubię o autorzeo bloguwspółpracaksięga gościnapisz do mniePrzepisy na You Tube Szablon tego bloga poczyniła Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki w zalewie musztardowej 1893

Ogórki w zalewie musztardowej | przepis, jak zrobić Anka Gotuje Przepisy na zdrowe i smaczne dania Ogórki w zalewie musztardowej Posted on 6 sierpnia 2014 by Anka Leave a comment Ogórki w zalewie Zobacz więcej
Prosta zupa w sam raz na lato. Sezon na cukinię w pełni, wiec połączyłam ją z jarmużem, który akurat zalegał w lodówce, zagęściłam quinoą, doprawiłam pesto i takie oto cudo wyszło :) Składniki: 1/3 Zobacz więcej
Ciąg dalszy gromadzenia zimowych zapasów :) Tym razem moja ulubiona cukinia z dodatkiem buraczków ! Składniki: 1 kg cukinii lub kabaczka 1 kg buraczków czerwonych 5 dużych cebul 1 szklanka cukru 1 Zobacz więcej
Spaghetti w odchudzonym wydaniu, a wszystko to za sprawą obieraczki typu julienne, którą jesteśmy w stanie wyczarować cieniutkie, długie, „cukiniowe” (i nie tylko) nitki. Skoro dalej jesteśmy w Zobacz więcej
Sos o cudownym smaku słodko-kwaśnym za którym przepadam.Można go podawać do makaronów ,zup i wszelkich innych dań,nadaje potrawie orientalnego posmaku. 3 kg.cukini 1 kg.cebuli 1 litr przecieru Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa również w Stanach Mimo, że temperatury w dzień osiągają już po 30 stopni, to szparagów wszędzie pełno. Dlatego też zdecydowałam się zrobić z nimi wiosenne danie! Orzeźwiające Zobacz więcej
Walizki wypakowane,zapach morza sie ulotnił nawet nasze Polskie słońce zgasło...została tylko opalenizna i ponad 400 zdjęć ach bedzie co wspominac Jakoże nasze lato ucieka od nas z naddżwiękową Zobacz więcej
W dzisiejszym daniu wykorzystałam makaron pozostały z poprzedniego dnia oraz cukinię, której sporą ilość miałam w lodówce. Po raz pierwszy przygotowałam ją w ten sposób - tnąc na cienkie paski przy Zobacz więcej
Sezon na cukinię jeszcze trwa. Jeśli lubicie spaghetti, jesteście na diecie, zdrowo się odżywiacie lub po prostu lubicie cukinię ten przepis jest dla Was. Miła alternatywa dla tego tradycyjnego Zobacz więcej
To menu może wygladać na prowokację: za oknem szaro-buro, czyli polska złota jesień a my tu letnią zielenią po oczach. Rzecz w tym, że nawet podczas jesiennej słoty w prosty sposób można wyczarować Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Pesto

Pesto 1302

czwartek, 27 października 2011 20:02 Przepis na klasyczne, zielone pesto z bazylią i orzeszkami piniowymi (Pesto alla genovese). Idealne nie tylko do makaronu, ale również do pizzy, mięs, ryb, sera, Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Makaron z pesto

Makaron z pesto 1563

Danie ze słoika? W sumie tak. Od przyjaciela Włoch dostałem paczkę makaronu linguine z Ligurii i słoik pesto z bazylii i orzeszków. W sam raz na obiad. Dla 3 osób: ok. 30 dag makaronu linguine lub Zobacz więcej
Dziś przepisy bardziej dla dorosłych bo na sałatki na wynos, które można zapakować do słoika i zjeść np. na lunch w pracy. Wiem, że teraz zima więc czas taki sobie na sałatki, lepiej pakować do słoika Zobacz więcej
Najprostsze potrawy są najlepsze. Nie wymagają wiele czasu i pracy w przygotowaniu a jedynie może lekkiej finezji w doborze składników. W takich łatwych ale jakże smacznych daniach specjalizuje się Zobacz więcej
I w tym roku sezon na przetwory otwarty.Może nie tak duży jak w poprzednich latach ale i tak pełen obfitości.Zawsze w miesiącach Zimowych już myślę co zrobię i jak zakonserwuję w słoiki, fakt plany Zobacz więcej
Ten rok obfituje w cukinie, więc warto zrobić spore zapasy na zimę. Ja zrobiłam pyszną sałatkę, a przepis zaczerpnięty od siostry Anastazji. Zachęcam do wypróbowania, bo naprawdę jest pyszna. Zobacz więcej