pesto z orzechów włoskich

Seria włoskich dań jeszcze się nie skończyła. Dzisiaj dzielę się z Wami pysznym daniem, którego podstawą jest pesto. Jest to pesto skomponowane przeze mnie. Stworzone ze składników, które miałam w Zobacz więcej
Pokazywałam już na blogu kilka przepisów na pesto, ale jeszcze nie było tego najbardziej spotykanego. Tym razem też nie będzie, bo orzechy nie te klasyczne. Muszę jednak przyznać, że ja chyba wolę z Zobacz więcej
Prawdziwe włoskie zielone pesto to bazylia, parmezan i orzeszki piniowe. Mam nadzieję, że żaden Włoch nie poczuje się urażony za zbeszczeszczenie tej świętej zasady. W końcu wiele słoiczków z napisem Zobacz więcej
Nigdy nie byłam we Włoszech ale marzę o lecie w Toskanii i jesieni na Sycylii i wiem, że to marzenie kiedyś się spełni. Na razie Włochy znam "od kuchni" i muszę przyznać, że lubię je smakować :) Mam Zobacz więcej
Pesto z rukoli z orzechami włoskimi to świetna alternatywa dla tradycyjnego z bazylią. To smakuje mi nawet bardziej- ma bardziej wyrazisty smak. Jeśli lubicie rukole i nie znacie tego pesto to polecam Zobacz więcej
Przepis na 0,5 l pesto pesto z rukoli opakowanie rukoli 13 orzechów włoskich garść startego parmezanu sok z 1/2 cytryny 0,5 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku sól pieprz Rukolę miksujemy z orzechami, Zobacz więcej
Na dobry początek zapraszam na pesto. Wyraziste w smaku, kuszące pięknym kolorem i bardzo zdrowym wnętrzem. Prawdziwa witaminowa bomba. Składniki: - pęczek pietruszki - garść orzechów włoskich - 3 Zobacz więcej
przeróżnych wariantów smakowych. Bazylię zastąpić można innymi ziołami, np. rukolą lub pietruszką. Ja zdecydowałam się na wersję z orzechami włoskimi. 1 ząbek czosnku 3 garści pełne grubo pokrojonych Zobacz więcej
Pesto pojawiało się już kilka razy na blogu. Tym razem zamiast ziaren słonecznika użyłam orzechy włoskie. I przyznam szczerze, że używam je najczęściej. Po pierwsze mam do nich łatwiejszy dostęp, a po Zobacz więcej
Dzień makaronu już za nami, no i cóż, jak zwykle publikuję posta z poślizgiem. Ostatnio tyle się dzieje, a doba mimo przesunięcia zegarka nadal ma 24h (odkrywcze, nie ma co...) Może dawka włoskich Zobacz więcej
Pesto z suszonych pomidorów i orzechów włoskich albo pesto sycylijskie z czerwonych pomidorów idealne do serwowania razem z grzankami, makaronem, sałatą, serem. Standarwodow zamieniema orzeszki Zobacz więcej
dwie wiązki pietruszki. Miksujemy same listki bez łodyżek. 2 ząbki czosnku oliwka 1/3 szklanki sól i dwie garści prażonych na suchej patelni orzechów włoskich. Bardzo bogate w żelazo i smaczne pesto. Zobacz więcej
Orzechy włoskie zawsze dodawałam do hummusa z bobu. Bardzo dobrze sprawdziło się do pesto z bazylii. Dwie garści orzechów podprażyłam i umieściłam w lodówce. Bazylię pęczek , duży zabek czosnku, sól i Zobacz więcej
Pesto z awokado i orzechów włoskich idealnie pasuje do makaronów, ale również może być wykorzystane do tostów, czy kanapek (konsystencja jest dość gęsta). Danie jest przeznaczone dla osób ceniących Zobacz więcej
Dziś szybki wpis, bo przepis jest również szybki w wykonaniu:) Pesto z pietruszki i orzechów włoskich. W smaku bardzo delikatne, zielone i świeże. Dobrze smakuje z kieliszkiem lekkiego, białego wina. Zobacz więcej
Jeśli macie ogrom bazylii najlepiej zrobić pesto. Jest, to zielony sos doskonale nadający się do makaronów, przekąsek z pomidorów i mozzarelli oraz muffinek z cukinii. Aby nadać mu ostrzejszy smak Zobacz więcej
Cześć! Drugie pesto przygotowałam na bazie orzechów włoskich. Pesto z liści rzodkiewki z orzechami włoskimi Składniki: 150 g liści rzodkiewki 75 g orzechów włoskich 2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 Zobacz więcej
Koniec z kupowaniem pesto, takie samodzielnie ukręcone to jest dopiero moc! Miałam dużo orzechów włoskich i to był strzał w dziesiątkę, ale ostatnio robiłam też pesto z rukoli i ziaren słonecznika i Zobacz więcej
Pesto bazyliowe z orzechami włoskimi (2- 3 porcje) Pesto jest jednym z moich ulubionych dań. Przygotowuje się je tyle ile trwa gotowanie makaronu, a danie jest pyszne. Składniki: listki bazylii z Zobacz więcej
łyżki oleju roślinnego, 20 g parmezanu, 2 łyżki orzechów włoskich, Sól morska- MŁYNEK, Pieprz czarny- MŁYNEK, 1 łyżeczka słonecznika łuskanego, 6 oliwek zielonych. Do pojemniczka od blendera włożyć Zobacz więcej