piada

ZOBACZ TAKŻE:

chwycwidelec
chwycwidelec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chwycwidelec.blogspot.com
Piada

Piada 183

1
Lubie odkrywać nowe przepisy i smaki. Moje ulubione potrawy to te najprostsze, których przygotowanie zajmuje kilka minut. Takim właśnie daniem jest piada. Jest to włoski placek z mąki pszennej Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
piada (piadina)

piada (piadina) 120

1
Wpadła mi w ręce niedawno książka z cyklu Smaczne i zdrowe pt. "pizza + focacia + bruschetta + piada" wyd. SBM. O ile pierwsze trzy wyrażenia są mi znane, mniej lub bardziej lubiane i z różną Zobacz więcej
potrzeby dodaj więcej mąki lub wody. Aby uzyskać delikatniejszą w smaku piadę, można dosypać odrobinę proszku do pieczenia. Sprawi on, że piada będzie lekka i puszysta. Tak przygotowane ciasto możesz Zobacz więcej
Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa z pszennej mąki z dodatkiem oliwy z oliwek. Jest nieco grubsza,niż tortilla. Można ją kupić w dobrych marketach na półkach z "kuchnią świata", albo od Zobacz więcej
Danie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy. Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje. Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada a dzisiaj kupiłam Zobacz więcej
Piada inaczej Piadina to włoski placek pszenny z dowolnym nadzieniem, podawany jako kanapka. Ja swoją piadę podałam na ciepło z sosem czosnkowym, mąż i córka byli zachwyceni. Potrawa ta zostanie na Zobacz więcej
Długo nie mogłam znaleźć przepisu na włoską Piadę, jak tylko znalazłam od razu zrobiłam. Danie bardzo, bardzo proste, a jednocześnie tak pyszne, że można by jeść i jeść bez końca. Piada wpadła w moje Zobacz więcej
Podróż do Włoch to moje marzenie. I na pewno się spełni. Lubię włoską kuchnię. Pociąga mnie ciepły klimat tego kraju, kultura i zabytki, o których na razie tylko czytałam, a które chciałabym zobaczyć Zobacz więcej
Próba włoskich placków chlebowych -Piada Sfogliata - przypomina tortille ale jest bardziej delikatny. Pierwsza próba lekka zdrowa wiosenna , placek z wędzonym łososiem i dużą ilością warzyw. Do syta , Zobacz więcej
mieszkańców popalających papierosy i ogromny wybór kanapek. Świeże pieczywo, wysokiej jakości sery i pyszne wędliny. O to jedna z kanapek – z polskim akcentem :) Składniki na jedną kanapkę: włoski Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 75

0
NADZIEWANE ... SAŁATKA KALAFIOROWA Z ... PIADA Z KURCZAKIEM CZYLI ... SERNIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI I ... PASTA TWAROGOWA Z OGÓRKIEM ... TORCIK "MALINOWY KRÓL"" SAŁATKA Z INDYKIEM Zobacz więcej
% i jagodami z mazurskich lasów - przepis z kwestia smaku) (bardzo tradycyjny obiad: schabowy z piersi z kurczaka, ziemniaki, sałata i mizeria z ogórków) (domowa szarlotka z bitą śmietaną) (włoska Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Strogonow

Strogonow 399

6
Po długim i zapracowanym tygodniu obiecałem sobie i rodzinie że na weekend zrobię coś konkretnego. Chciałem go zrobić już wczoraj ale musiałem poprowadzić grillowe warsztaty i udało mi się wczoraj Zobacz więcej
Piadina romagnola lub piada, pie, pjida, pièda, pji, pida to jedno z najbardziej znanych przepisów kuchni regionu Emilia – Romagna. Znana na całym świecie, kochana przez miliony ludzi. Piadina to Zobacz więcej
Uwielbiam eksperymentować z nadziewanym pieczywem z różnych stron świata, to danie pochodzi z Włoch. Na przepis natknęłam się przeglądając książkę z cykluSmaczne i zdrowept. "pizza + focacia + Zobacz więcej
w supermarketach, dyskontach jeśli jest akurat "włoski tydzień", sklepach typu "kuchnie świata" lub zrobić samemu - jak opracuję dobry przepis to go zamieszczę. Taka piada posłużyła mi za spód - Zobacz więcej
nadzieniem (np takie, takie, czytakie), później pomyślałam orollsach z ciasta drożdżowego z dynią, mmm, uwielbiam dynię, pod każdą postacią, więc moje myśli pobiegły właśnie w tym kierunku;) Na końcu Zobacz więcej
kanapek. Ja swoją piadinę podpiekałam na patelni, potem smarowałam serkiem ricotta, dodawałam rucolę i pomidory. Była naprawdę smaczna. Niestety - nawet jeśli przygotować ją na oliwie, pozostaje dośc Zobacz więcej
, z hotelu na pokaz, z pokazu do butiku, a stamtąd znów na lotnisko. A przecież po drodze trzeba coś przekąsić, wypić espresso albo zatrzymać się na drinka. Dlatego współczesny Mediolan tak ulubił Zobacz więcej
- Jest to grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Najczęściej podawane jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów i bazylii. piada (piadina)- podawany na Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: