piecuchy

ZOBACZ TAKŻE:

dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Piecuchy (Calzone)

Piecuchy (Calzone) 482

1
W jednej z restauracji w naszym mieście widnieją pod nazwą piecuchy, równie dobrze można je nazwać calzone. Cienkie ciasto drożdżowe wypełnione po brzegi nadzieniem. Tradycyjne calzone mają kształt Zobacz więcej
Piecuchy, czyli pierogi inaczej - Na słono - Szczypta Słodyczy - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szczypta Słodyczy Piecuchy, czyli pierogi inaczej (04.08.2014)Tarta z jeżynami i Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Piecuchy, pierogi z pieca

Piecuchy, pierogi z pieca 1121

0
z pieca. Lepienie jest jak mantra powtarzana wiele razy... 50, 60, 80 a nawet 100. Piecuchy można podawać na zimno, gdy wpadną znajomi na kieliszek wytrawnego wina. W lutym, gdy za oknem zimno Zobacz więcej
też dzisiaj serwujemy pyszne zapiekane pierogi z truskawkami i twarożkiem podawane z truskawkowym sosem. Piecuchami samymi w sobie jestem zachwycona - zarówno wersji na słodko, jak i na słono i mogę Zobacz więcej
Piecuchy z karmelizowaną cebulką / Carmelized onions in pizza crust Dziś jeden z pomysłów na przekąski imprezowe. Naoglądałam się calzone w różnych formach i zaczęłam się zastanawiać czy pissaladiere Zobacz więcej
Moich ukochanych piecuchów odsłona trzecia - po absolutnie nieziemskichpierogach z kurczakiemi słodkichpierożkach z truskawkamiczas na wytrawne i delikatne piecuchy z aromatycznym serem Castello z Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Piecuchy z oscypkiem

Piecuchy z oscypkiem 362

0
Pieczone pierogi z nadzieniem z oscypków pierwszy raz "podjadłam" od koleżanki w restauracji (tak, nawet ich ich nie kupiłam, skapnął mi się jeden). Połączenie ostrego, wędzonego sera z żurawiną Zobacz więcej
Jest w Poznaniu pewne miejsce, w którym podają przepyszne pierogi z pieca. Zakochałam się w tym specjale od "pierwszego kęsa" :) Postanowiłam poeksperymentować w domu i odtworzyć ten cudowny smak. Zobacz więcej
Najlepsze na świecie pierogi z pieca na słodko! Podpatrzone w poznańskiej pierogarnii i z sukcesem odtworzone w domowym zaciszu. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że są obłędne! :) Chrupiące Zobacz więcej
Dzisiaj króciutko przypominam przepis na pyszne chrupiące piecuchy z serem pleśniowym i gruszkami - idealne na jesienny obiadek :)przepis o TU! :) Przepis ten bierze udział w konkursie Kulinarny Blog Zobacz więcej
Pierogarnia „Stary Młyn” to niezwykle klimatyczne miejsce ze smakowitymi propozycjami w menu. Jak sama nazwa wskazuje znajdziecie tam przede wszystkim wiele rodzajów pierogów. Każdy smakosz tego Zobacz więcej
porywisty wiatr nieco przeszkadzał. Skoro słoneczko, jest i kot. Bo każdy kot to piecuch i korzysta ile się da, wygrzewając się na parapecie bądź dywanie. Wiem, że tydzień temu był Światowy Dzień Zobacz więcej
ze wschodu, kucharze Pierogarni Stary Młyn na oczach widowni lepili drożdżowe pierogi i piekli je w sali kinowej. Do wyboru przy degustacji znalazły się piecuchy z dodatkiem: mięsa, soczewicy i sera Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZANIM NOC NAS NIE ROZDZIELI

ZANIM NOC NAS NIE ROZDZIELI 106

0
smaku w trakcie wydawania potrawy. Ponoć jest to pierwsza rzecz, której muszą nauczyć się nowi pracownicy. W trakcie prezentacji kucharze z Pierogarni Stary Młyn, pod nadzorem swojego Szefa Kuchni, Zobacz więcej
czarnuszki. Oczywiście farsz do takich "piecuchów" może być inny - ruski, z kaszą i grzybami lub szpinakiem (koniecznie mocno zredukowanym). Niezależnie od farszu pozostaje mi polecać, bo wyszły Zobacz więcej
we Wrocławiu. Chodząc po Starym Rynku we Wrocławiu nie wiedzieliśmy gdzie iść, żeby coś zjeść. Wybór padł na Pierogarnie Stary Młyn na wrocławskim Rynku. Karta podzielona jest na grupy: Piecuch Zobacz więcej
jest w wiejskim klimacie, a głównym elementem wystroju jest wszechobecne drewno. Specjalnością lokalu są oczywiście pierogi, których wybór jest naprawdę ogromny! Można zamówić m.in. piecuchy (pierogi Zobacz więcej
możliwośćurządzenia fajnego , ale ciasnego „ kącika” do fotografii. W środku było jednak niesamowicie zimno , co mnie jako „piecuchowi” , który lubi ciepełko trochę przeszkadzało. Na początku trochę Zobacz więcej
możliwośćurządzenia fajnego , ale ciasnego „ kącika” do fotografii. W środku było jednak niesamowicie zimno , co mnie jako „piecuchowi” , który lubi ciepełko trochę przeszkadzało. Na początku trochę Zobacz więcej
, pierniki i jeszcze raz pierniki :) Spróbowaliśmy zarówno tych na wagę, jak i pakowanych. Wszystkie były świetne. Nasze serca skradły te z nadzieniem malinowym :) Pierogi Najlepsze jakie jadłam! Nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: