pieczarki child

{{headerMessage}}
Są produkty, które prawie zawsze goszczą w mojej kuchni, tym razem mowa o pieczarkach. Uwielbiam prawie każdy gatunek grzybów, ale pieczarki są pierwsza miłością. Ostatnio kupiłam książkę Julii Child Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Smaki
Francuski omlet

Francuski omlet 90

0
{{headerMessage}}
Idealnie szybkie śniadanie, do którego zainspirowała mnie Julie Child :) 2 duże jajka, 1 łyżka wody, sól, pieprz, 1 łyżka masła. Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni. Jajka roztrzepujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ü Odrobina oleju do smażenia Smażymy naleśniki wg. przepisu podstawowego Julii Child. Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy olej. Smażymy pierś, a następnie dodajemy pieczarki i nakrywamy pokrywką. Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
piersi kurczka w kremie pieczarkowym

piersi kurczka w kremie pieczarkowym 112

0
{{headerMessage}}
Sos z tego dania będziecie wylizywać z patelni! Jest boski! Przepis Julii Child "Mastering the Art of French Cooking, Vol. I." (1961) Składniki: 3-4 piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki soku z cytryny Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Mini pizze

Mini pizze 229

0
{{headerMessage}}
"The only time to eat diet food is while you're waiting for the steak to cook." Julia Child "Małe, a cieszy", tak w skrócie można opisać mini pizze. Każda może być inna - warzywna, owocowa, z mięsnym Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Fussili z pieczarkami

Fussili z pieczarkami 30

0
{{headerMessage}}
Zdrowa kolacja, pełna mikroelementów i minerałów. A przy okazji smaczna. Żeby pieczarki usmażyły się na brązowo, należy na patelni smażyć je partiami, w pojedynczych warstwach. W przeciwnym razie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przepis na naleśniki podałam ostatnio tu oraz tutaj (naleśniki Julii Child). Smażymy 3 naleśniki dla każdej osoby. Składniki na sos (dla dwóch osób): 20 dag pieczarek średniej wielkości łyżka soku z Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Smaki
Kurczak w winie

Kurczak w winie 1298

0
{{headerMessage}}
Po długiej nieobecności po ciąży i narodzinach Córci wracam z nowym daniem, kurczakiem w winie :) To słynne coq au vin Julii Child. Kurczak jest rewelacyjny, jakiego do tej pory nie jadłam :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
MK na wakacje. Śniadanie: Omletfrancuski Czasem, gdy w lodówce jest tylko światło i jajka, trzeba odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: czy nie przejadła nam się już jajecznica? Otóż przejadła. Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane 276

1
{{headerMessage}}
Pieczarki faszerowane Pieczarki faszerowane przepis czyli jak zrobić pyszne, delikatne faszerowane pieczarki. Możecie dodawać ulubionych składników i dowolnie modyfikować przepis. Moją ulubioną wersją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Francuska kuchnia jest dość ciężka, więc tradycyjny przepis na popisowe danie Julii Child postanowiłam odchudzić. Masło zastąpiłam oliwą a z boczku w ogóle zrezygnowałam. Sekret smaku i tak tkwi w Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Risotto z pieczarkami

Risotto z pieczarkami 98

0
{{headerMessage}}
Moje pierwsze risotto. Pierwsze ale udane i to zapewne dzięki dobremu przepisowi gdyż od samej Julii Child ściągnęłam. Nie wiem czemu ale nie stosuje ona techniki- stopniowego dolewania bulionu do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coq au vin to jedno z najsłynniejszych francuskich dań. Swoją popularność szczególnie zawdzięcza Julii Child – przyrządzała je w - już słynnym - programie „The French Chef”. Ale niektórzy wskazują, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boeuf bourguingnon to potrawa bardzo znana we Francji. Przyrządza się ją bardzo często. Jest ona popularna jednak nie tylko we Francji. Dzięki Julii Child zasłynęła na całym świecie ! Kobieta ta Zobacz więcej
nattiem
nattiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Superfoods in Warsaw
Beet Bourguignon

Beet Bourguignon 92

0
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku to jedno z klasycznych dań kuchni francuskiej. Wolno duszona w winie wołowina, z dodatkiem szalotek, pieczarek i ziół, to jedna z tych potraw, które z poziomu domowej kuchni Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Dorsz w białym winie

Dorsz w białym winie 349

4
{{headerMessage}}
Dzięki inspiracji Julii Child z książki “Francuski szef kuchni” taki pyszny obiad na dzisiaj. Pysznie polecam! na 4 porcje około 480g świeżego dorsza atlantyckiego 1 szalotka 3 łyżki masła sól gałka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio oglądałam odcinek programu Top Chef USA, którego gościem specjalnym był Jaque Pepin, znany francuski kucharz, który kiedyś prowadził również program kulinarny z ikoną klasycznej kuchni Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ticounderconstruction
wołowina po burgundzku

wołowina po burgundzku 148

0
{{headerMessage}}
danie, kawałki miękkiego, soczystego mięsa w pysznym sosie. Tym, którzy jeszcze nie mieli okazji go obejrzeć polecam odcinek programu kulinarnego Julii Child, przyrządzającej swoją popisową wołowinę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam Was dzisiaj na Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym Julii Child. Przepis ten jest mi bliski z wielu względów: po pierwsze wykonałam go na konkurs na blogu From movie to the kitchen, po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarnej – częstujcie się, próbujcie i smakujcie! Piersi z gęsi w sosie korzennym Okrasy Pierogi z mięsem i kapustą Wiśniowy sernik z czekoladą Kurczak faszerowany Gordona Chleb piernikowy Babeczki Zobacz więcej