Przepis na pieczarki faszerowane kaszą jaglana

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was przepyszną, aromatycznąwersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w Zobacz więcej
Świetne pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z serem i suszonymi pomidorami. Porcja zdrowia, którą możecie zaserwować na obiad lub kolację. Można je spokojnie przygotować w piekarniku lub na grillu. Zobacz więcej
Pisałam kiedyś, że nie przepadamy za kaszą jaglaną. Jednak jest bardzo zdrowa, więc kombinuję, jak ją do różnych dań przemycić. Tym razem zrobiłam trochę inną wersję proponowanego już przeze mnie Zobacz więcej
Potrzebowałam niedawno ciekawego pomysłu na przystawkę więc zaczęłam wertować książki, które posiadam. Nie zajęło mi to zbyt dużo czasu ponieważ sięgnęłam po swój ostatni nabytek i prawie natychmiast Zobacz więcej
Prosta ale smaczna przekąska z pieczarek, kaszy jaglanej i Adżiki. Jakiś czas temu pisałam Wam o fajnej przyprawie rodem z Kaukazu – Adżice. Jest aromatyczna ( ma sporo ziół) i pikantna i świetnie Zobacz więcej
Ostatnio nie chce u mnie zejść z tapetu kasza jaglana. Skoro tak, to zdecydowałam się spróbować kolejnej wariacji z jej udziałem. Tym razem użyłam jej przy okazji przygotowywania jednego z moich Zobacz więcej
Dzisiaj kuszę przekąską. Mam dla Was pieczarki faszerowane kaszę jaglaną i mozzarellą. Farsz ma aromat podsmażonej cebulki, czosnku i oregano. Składniki: 500 g średnich pieczarek (u mnie było ich 15) Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami to moja propozycja jesiennego dania. Gdy wrzuciłam zdjęcie gotowego dania na FB zaczęły się pytania o przepis, było bardzo dużo chętnych, bo Zobacz więcej
Kolejny pomysł na paprykę w wersji faszerowanej, w planach jeszcze 3 wersja ale to innym razem :P Dziś połączenie kaszy i pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami i kaszą jaglaną z sosem pieczarkowym Zobacz więcej
Bakłażany faszerowane kaszą, pieczarkami i suszonymi pomidorami Faszerowane bakłażany to ulubiony obiad mego syna, mogący konkurować chyba tylko z pizzą i spaghetti po bolońsku. No, może jeszcze z Zobacz więcej
Jakiś czas temu, będąc w sklepie, znalazłam w asortymencie pieczarki portobello. Chciałam je wypróbować i nawet miałam na nie wiele pomysłów, ale niestety byłam ograniczona czasowo. Koniec końców Zobacz więcej
Czerwone, pomarańczowe, żółte zielone lub białe; pękate czy podłużne - od wyboru do koloru. Papryka króluje teraz na straganach, w warzywniakach, no i oczywiście - w wielu kuchniach. Można ją piec, Zobacz więcej
To danie jest super zarówno na obiad jak i w wersjii imprezowej. Grzyby nadają kaszy bardzo dobry smak. Jest to wersja dietetyczna, ale można położyć potarty ser na każdym grzybku. To dla tych Zobacz więcej
Idealna wegetariańska propozycja na grilla- smaczna, zdrowa i pełna warzyw. Grillowane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną, fasolką szparagową i kremowym serkiem Składniki: · 12 dużych pieczarek · 2 Zobacz więcej
Cukinii jest teraz w bród, a że ją uwielbiam gości na moim stole prawie codziennie. Tym razem nadziałam ją kasza jaglaną i pieczarkami w towarzystwie pomidorów. Wyszła przepyszna obiado-kolacja, Zobacz więcej
Zapraszam Was do udziału w konkursie, który odbywa się na fanpage'u mojego bloga. Do wygrania 3x zestaw batonów Zmiany Zmiany! :) Ostatnio mam urwanie głowy. Zajęcia do późna, święta coraz bliżej, Zobacz więcej
Papryka to bardzo zdrowe, ale i wdzięczne warzywo. Pięknie się prezentuje, dodaje koloru każdej potrawie, a i może posłużyć również, jako miseczka, którą możemy po brzegi wypełnić pysznym farszem... Zobacz więcej
Gotowanie w takiej temperaturze to wyzwanie :) Dziś na obiad cukinia faszerowana kaszą jaglaną. Długo myślałam nad tym czym wypełnić cukinię i doszłam do wniosku że czas wykorzystać kurki :D Zobacz więcej
Kilka prostych składników i mamy szybki i smakowity obiad. Królują w nim moje ulubione produkty: cukinia, kasza jaglana, kurczak i pieczarki. Zapiekając cukiniowe łódeczki pominęłam ser żółty i Zobacz więcej
Cieszę się, że przygotowując bakłażana faszerowanego zamiast tradycyjnego ryżu, wybrałam kaszę jaglaną. Trochę obawiałam się tej zamiany, jednak okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Wprawdzie Zobacz więcej