Przepis na pieczarki portobello z kozim serem

Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Grzyby Portobello z kozim serem

Grzyby Portobello z kozim serem 1287

Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe. składniki - 4 porcje 4 grzyby Zobacz więcej
Wielkie kapelusze pieczarek Portobello zainspirowały mnie do zrobienia czegoś na kształt burgerów, w których spełniały by one rolę bułki. Robiąc jedzonko stwierdziłam, że nie ma sensu szaleć bo Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną i prostą przystawkę. Taka potrawa podawana przed głównym daniem powinna lekko zahamować nasz głód, ale nadal pozostawić niedosyt i chęć na więcej. Taką idealną Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 7:58pm, Wtorek 14 Czerwiec 2011. rdo: http://www.howto-simplify.com Szukaam jakiego ciekawego nadzienia do portobello (to takie wielkie pieczarki) i natrafiam na ten przepis. W domu Zobacz więcej
Wymarzyłam sobie cheeseburgery, wege cheeseburgery. Roztopiłam więc kozi ser na kapeluszach pieczarek i podałam z cebulą karmelizowaną z miodem i czerwonym winem. Może nie są to prawdziwe burgery, ale Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby! I choć mają one niewiele wartości odżywczych, to w smaku są po prostu obłędne. W mojej kuchni grzyby goszczą dość często. Naturalnie najczęściej jest to pospolita pieczarka, która Zobacz więcej
Składniki: (3 porcje) 6 szt. portobello 2/3 szkl. jasnej komosy ryżowej (quinoa) 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 szkl. wody 1 cebula 1 łyżeczka masła 150 g. sera koziego dojrzewającego 1/4 czerwonej Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:35am, Poniedziaek 23 Kwiecie 2012. rdo: "Recipes from around the world. Vegetable dishes with a difference" Na blogu ju kiedy pojawiy si portobello nadziewane kozim serem, Zobacz więcej
Lubię portobello i bardzo się cieszę, że ostatnio regularnie widuję je w sprzedaży. Ich kapelusze są duże i mięsiste, a w towarzystwie miski sałaty mogą wystąpić w obiadowej roli głównej. Te przed Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane kozim serem Aby należycie uczcić dzisiejszy Dzień Pieczarek chciałabym zaprezentować Wam jeszcze jedno pieczarkowe danie w dniu dzisiejszym. Znów pieczarki pieczone…tym razem Zobacz więcej
Soboty to zazwyczaj dzień radosny, wolny, słoneczny i taki, kiedy odpoczywam gotując. Poranki spędzam na targach, delektując się namiastką wsi i natury w miejskich okolicznościach. Dzisiaj wybrałam Zobacz więcej
Sałatka z pieczarkami i kozim serem Pyszna i zdrowa sałatka , idealna na lunch lub lekką kolację . Mniejsza porcja sprawdzi się również jako przystawka . W zasadzie można komponować ją z innych Zobacz więcej
Składniki: Pieczarki Kozi ser Miks sałat Rukola Awokado suszone pomidory orzechy sól morska pieprz cayenne świeża bazylia czosnek Musimy przygotować marynatę, w której znajdą się nasze pieczarki. Zobacz więcej
Pamiętałam, że widziałam kiedyś w książce Sophie Dahl faszerowane pieczarki. Byłam pewna, że były ze szpinakiem i kozim serem. No, cóż, byłam tak o tym przekonana, że zmusiłam (przez telefon) Zobacz więcej
Przy okazji podgrzewania ciabatty (firmy Dancake), powstała taka oto późna piątkowa kolacja: Składniki dla dwóch osób: 4 w miarę duże pieczarki 4 plastry koziego sera 2 plastry obranego ze skórki Zobacz więcej
jaglusia
jaglusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jaglusia
Risotto z kozim serem i pieczarkami

Risotto z kozim serem i pieczarkami 11

Risotto jest to potrawa wywodząca się z Włoch. Ten rodzaj ryżu po ugotowaniu ma gładką konsystencję. Często dania z tym ryżem zawierają masło, wino, cebulę.W tym przepisie pominę masło, a zastąpię Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6819

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako Zobacz więcej
Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka (przepis tutaj). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 Zobacz więcej
W ziemniakach znajdziemy sporo witaminy C. Odpowiednio przyrządzone, pozwalają zachować znaczną jej część i na talerzu. Najlepiej więc ziemniaki piec lub gotować na parze. Warto też, szczególnie teraz Zobacz więcej
Kolejne mało fotogeniczne (ta pora roku tak ma), ale za to pyszne danie jesienne. Niestety za oknem zrobił się prawdziwy listopad, a mnie od razu wzrosła potrzeba spożywania mięsa. Także obawiam się, Zobacz więcej