pieczarki portobello z kozim serem

To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem tych Zobacz więcej
Chodząc po sklepie i poszukując czegoś na kolacje wpadły nam w ręce pieczarki portobello. Mąż postanowił, że zrobi w nich jajecznicę. Wyszło wyśmienicie. Składniki: pieczarki portobello, jajka, sól, Zobacz więcej
Wielkie kapelusze pieczarek Portobello zainspirowały mnie do zrobienia czegoś na kształt burgerów, w których spełniały by one rolę bułki. Robiąc jedzonko stwierdziłam, że nie ma sensu szaleć bo Zobacz więcej
Burgery z pieczarek portobello – bez bułki. Pieczarki portobello doskonale nadają się do wegańskich i bezglutenowych burgerów. Ich kapelusze są duże i mięsiste, dzięki czemu świetnie zastępują bułkę, Zobacz więcej
Dwie wersje wegetariańskiego hamburgera z portobello: śródziemnomorska i japońska Pieczarki portobello pojawiły się w Lidlu i są w regularnej sprzedaży. Są wielkie, ciemne i ogólnie zajebiste. Zobacz więcej
Witam. Dzisiaj polenta, czyli włoski specjał gotowany z grubo mielonej mąki kukurydzianej, uniwersalny dodatek do mięs, ryb, zup i przekąsek. Moja polenta jest zapiekana z serem kozim, a jako dodatek Zobacz więcej
Pieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka (przepis tutaj). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego pesto 2 Zobacz więcej
To danie to gra smaków i aromatów w iście włoskim wydaniu. Borowikową tagliolinę otula świeży szpinak oraz wyraziste i intensywne w smaku brązowe pieczarki, skąpane w lekkim sosie śmietanowym. Zobacz więcej
To oczywiście nie muszą być akurat Portobello, jeśli znajdziecie zwykłe z dużymi kapeluszami śmiało możecie je wykorzystać. Użyłam szpinaku mrożonego i świeżego, ale zbliża się sezon więc również Zobacz więcej
Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste. Składniki 2 gruszki 70 g sera Zobacz więcej
Dziś przychodzę do Was z propozycją lekkiego, wiosennego i bogatego w smaki obiadu. Do przygotowania tego dania najlepiej sprawdzą się pieczarki o średnicy co najmniej 8 cm, ale jeśli uda się Wam Zobacz więcej
Nie macie pomysłu na obiad lub kolację? Polecam portobello faszerowane komosą i serkiem kozim:) http://deliciousplace.pl/blog/pieczarki-portobello-faszerowane-quinoa/ Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Szparagi z kozim serem

Szparagi z kozim serem 7

Prostota jest piękna i smaczna. Wcale nie trzeba miliona składników, żeby osiągnąć coś idealnego. Ja użyłam dziś dwóch super składników, szparagów i koziego sera. No cóż.. jest pysznie! Nic dodać, nic Zobacz więcej
bezcebuli88
bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez Cebuli
Faszerowane pieczarki portobello

Faszerowane pieczarki portobello 60

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - Zobacz więcej
Drugi przepis z pieczarkami portobello ( pierwszy tutaj), aterazpieczarki zostały uduszone w mleku kokosowym i podane z ryżem jaśminowym. Składniki 1 lub 2 pieczarki portobello 1 czerwona cebula Zobacz więcej
Z reguły smażę zwyczajne pieczarki, ale tym razem będą to pieczarki portobello. Są dużo większe i mają kapelusze ciemniejsze. Składniki 1 lub 2 pieczarki portobello 2 łyżki oleju (do smażenia) 50 Zobacz więcej
Quesadillę najczęściej jadamy z dodatkiem mięsa (fileta z kurczaka) i przepis na nie z pewnością pojawi się również na blogu, tym razem jednak chciałabym przedstawić bezmięsną propozycję. Ostatnio w Zobacz więcej
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Pieczarki portobello nadziewane

Pieczarki portobello nadziewane 36

Po raz pierwszy użyłamdo nadziewania pieczarek portobello i muszę przyznać, że wspaniale się do togo nadają.Są niezwykle mięsiste i aromatyczne. Poza tym ich wielkość i kształt aż proszą się aby je Zobacz więcej
Studio Kuchnia
Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Studio Kuchnia
Wieniec  z kozim serem

Wieniec z kozim serem 14

Wszystko co kocham jest skręcone w ten szalenie smaczny wieniec z chrupiącą skórką posypaną sezamem, kminkiem i solą morską. Aby otrzymać kremowe nadzienie, wystarczy tylko owinąć farsz w ciasto, tak Zobacz więcej