pieczarki z marchewką w śmietanie lub jogurcie

Indyk w śmietanie duszony z pieczarkami. Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda szaleje. Co tu dużo opowiadać – zaczęła się jesień. Rano, kiedy wychodzę z domu, jest chłodno i pachnie końcem lata. W Zobacz więcej
Składniki 450 g schabu b/k opakowanie mrożonego szpinaku (listki) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek sos sojowy ciemny opakowanie śmietany 500 ml bulionu warzywnego cebula kilka pieczarek Zobacz więcej
Pewnie wiele osób sobie teraz pomyśli po co bawić się w robienie jogurtu skoro można iść do sklepu i kupić gotowy... Sklepowy asortyment jest przecież niezwykle szeroki. Jednakże zapewniam Was, ze Zobacz więcej
Kolejna biało-czerwona potrawka, dająca poczucie sytości dzięki zawartości białka. Papryka dodaje aromatu, a pomidory pysznego smaku. Składniki: 1 papryka czerwona 150 g tofu naturalnego 0,5 szklanki Zobacz więcej
Skład: 1 kg schabu bez kości 6 suszonych pomidorów z oleju 8 pieczarek 1 cebula sól pieprz ziołowy olej do smażenia Na Galaretę: 800ml bulionu 1 opakowanie żelatyny na 1 litr kilka kropel soku z Zobacz więcej
Nitki z dyni lub marchewki na słodko. BLW – BLW od kuchni. Rozwój dziecka przez jedzenie. O mnie Współpraca Przepisy Śniadania Obiady Kolacje Zdrowe słodycze, wypieki itp Do picia Przetwory W chorobie Zobacz więcej
Pieczarki mają rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie. Ze względu na wyjątkowe właściwości prozdrowtne zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej. To bogate źródło antyutleniaczy, soli mineralnych i Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaChili
Pieczarki z chili w śmietanie

Pieczarki z chili w śmietanie 37

Pierwszy raz jadłam podobne pieczarki u mamy , od razu się w nich zakochałam. Przepyszne , obklejone słodką śmietanką z ostrą papryczką chili i cebulą. Idealne jako dodatek do dania głównego np. Zobacz więcej
Szynkowar nie tylko do parzenia, ale również jako forma nadająca kształt. Bez szynkowaru również da się zrobić, wstawiając nasz baton do pionowego pojemnika lub po prostu kładąc w lodówce. Sprawdzi Zobacz więcej
Witam serdecznie. Polecam smaczną i lekką wersję sernika z mleka zsiadłego jako świetny deser na upalne dni. Składniki 2 litry mleka zsiadłego świeżego tzn. niezbyt kwaśnego, czyli takie świeże mleko, Zobacz więcej
Witam Kochani. Ostatnio robiłam placki ziemniaczane z dodatkami podobnymi do przepisu na pizzę. Pomysł podszepnęła, jak prawie zawsze zawartość resztek w lodówce. Takie placki smakują super zarówno na Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Jakiś czas temu przygotowałam kurczaka na grilla. Troszkę zostawiłam, aby sprawdzić jego smak po upieczeniu i przyrządzeniu na patelni. Każda wersja okazała się rewelacyjna. Zobacz więcej
TRADYCYJNY ŚLEDŹ W ŚMIETANIE (LUB JOGURCIE) Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych (matjasów) 3 cebule 1 jabłko 3 łyżki śmietany lub jogurtu 2 łyżki majonezu pieprz, papryka do smaku Wykonanie: Śledzie Zobacz więcej
Witam Kochani! Polecam pyszne, tanie i wartościowe danie. Kilka głównych składników - fasola,pieczarki, warzywa jak do zupy a reszta to naturalne proste przyprawy - sól, pieprz, cząber, tymianek... Zobacz więcej
Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być - w całości, czy pokrojony na porcje. Lenistwo zwyciężyło i kupiłam Zobacz więcej
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Powoli zaczynamy przygotowywać świąteczne menu. Dziś proponuję Wam przepis na pysznego karpia duszonego w śmietanie z pieczarkami i makaronem. Potrawa jest Zobacz więcej
Niedawno uSmacznej Pyzywidziałam długo pieczoną karkówkę z ciekawą marynatą z octem balsamicznym. Korzystając z tej inspiracji i marynaty zrobiłam karkówkę na swój sposób w wolnowarze. Karkówka Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Schab z pieczarkami w śmietanie

Schab z pieczarkami w śmietanie 939

Kolejna pieczeń, którą postanowiłam zrobić i upiec wg przepisu Dr. Oetkera w niskiej temperaturze (80 C)(zobacz tutaj). Mięso po upieczeniu jest bardzo soczyste i delikatne. Nie wysycha podczas Zobacz więcej
Duże i małe kapelusze pieczarek lubią dodatek masła. Zwyczajny i powszedni grzyb w połączeniu z masłem (najlepiej klarowanym) od razu nabiera królewskiego charakteru. Im więcej go, tym lepiej. Zobacz więcej
23sty2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Śledź w śmietanie to bardzo proste i szybkie danie. Nie wymaga wielu składników i ogromnych umiejętności w kuchni. Jak się dowiedziałam też ostatnio, że Zobacz więcej