pieczeń rzymska nigella

{{headerMessage}}
Jest to propozycja na potrawę z resztek kurczaka upieczonego w nadmiarze. Często bywa tak, ze po upieczeniu kurczaków pozostaje nam mięso i zastanawiamy się co z tym zrobić. Moją propozycją będzie Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
kurczak w maślance

kurczak w maślance 1524

1
{{headerMessage}}
Ciągle szukam nowych rozwiązań na podanie kurczaka. Tym razem eksperyment z maślanką wg Nigelli i po moich zmianach. Kurczak w maślance 6 kawałków kurczaka (u mnie pałki)350-400ml maślanki3 ząbki Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hanik gotuje!
Pieczeń rzymska Nigelli Lawson

Pieczeń rzymska Nigelli Lawson 188

0
{{headerMessage}}
Pieczeń rzymska Nigelli Lawson Dziś propozycja na obiad dla kilku osób lub obiad dla małej rodziny na kilka dni - pieczeń rzymska Nigelli. Bardzo smaczna, prosta w wykonaniu - dokładnie taka jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pojawia się kwestia wielkości garści rodzynek. w końcu w misce lądują dwie garście. ale i tak po odcięciu kawałka chleba nie ma śladu po rodzynkach... chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 3/4 szkl. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doskonały pomysł na wykorzystanie resztek. Niestety mojego fileta, którego zostawiłam sobie specjalnie do tej sałatki, wykorzystała wcześniej mama (jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marynaty – możemy też położyć obok ćwiartki jabłek.Indyka pieczemy przez 4 godziny i 30 minut (4 godziny w temperaturze 150C, ostatnie 30 minut w temperaturze 180C).Indyka co jakiś czas polewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżką. Można też jak radzi Nigella zrobić to w torebce strunowej. 4. Ziemniaki wysypać na dużą i płaską blachę do pieczenia. Czosnek podzielić na ząbki. Nie obierać, lekko zmiażdżyć. Ułożyć między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Formujemy wieniec. Przekładamy na przygotowaną blaszkę z papierem do pieczenia. Całość przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Zdejmujemy folię i pieczemy w rozgrzanym Zobacz więcej