pieczeń wołowa w musztardzie

{{headerMessage}}
Kolejna, niekłopotliwa do wykonania, wołowa pieczeń. Jak w wielu moich przepisach zrobiona w wolnowarze. Aby mięso lepiej trzymało formę przed włożeniem do wolnowaru obwiązuję je sznurkiem. Najlepiej Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska 354

0
{{headerMessage}}
Doskonała do kanapek, ale może też być serwowana na ciepło z sosami, jako danie obiadowe. Pieczeń przygotowaliśmy z bardzo chudego, stekowego mięsa wołowego, które zmieliliśmy 3 razy. Najlepiej jeżeli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Specjalność kuchni północnej ,łatwa w przygotowaniu. Sałatkę można też mrozić. Składniki 400 g buraków 400 g ziemniaków cebula 2 kwaskowe jabłka 250 ml rosołu wołowego 10 filetów matjas 200 g ogórków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tatar ma być dość ostro przyprawiony. Ja lubię dołożyć odrobinę musztardy lub pół łyżeczki octu. Nie szaleję również z polędwicą. Kupuję piękne chudei miękkiemięso na pieczeń z udzca. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina QMP jest niesamowita, bardzo smaczna i daje mnóstwo możliwości. W tym przeświadczeniu utwierdziła mnie przesyłka od Dobrej Wołowiny i mięso, które w niej znalazłam. Z dwóch paczek z częścią Zobacz więcej
jadwigakozela
jadwigakozela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotujemy z pomyslem
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 650

0
{{headerMessage}}
Wspaniałe danie, bardzo smaczne, ale dość drogie. Bo jesli mamy zrobić prawdziwegoi Strogonowa to tylko z dobrego miękkiego mięsa wołowego. Wskazana polędwica, ale świeże i miękkie mięso z pieczeni Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Pieczeń - klops z wołowiny

Pieczeń - klops z wołowiny 116

3
{{headerMessage}}
Znowu upiekłam coś na kanapki, zresztą przy okazji innej pieczeni, którą pokażę Wam później. Tym razem to pikantny klops wołowy, doprawiony musztardą, sosem teriyaki i sporą ilością czarnego pieprzu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczna propozycja prostego do wykonania dania z wołowiny. Aromat suszonych grzybów wystarcza, aby nadać mięsu swoistego charakteru. Mięso uduszone w szybkowarze, więc każdy kęs rozpływa się w Zobacz więcej
mistrzowskiesmaki
mistrzowskiesmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mistrzowskie smaki
Rolady śląskie

Rolady śląskie 307

0
{{headerMessage}}
Ilość porcji:6 Stopień trudności: Czas przygotowania: 25 min [...] Najnowsze przepisy Quiche ziemniaczany z pieczarkami i papryką Połączenia smakowe Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym Pieczeń z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rolad) 1 kg pieczeni wołowej ( np. dolna część udźca, krzyżowa) 2 ogórki kiszone 2 cebule 10 dag boczku wędzonego 2 łyżki mąki 2 łyżki musztardy sól, pieprz 1 łyżka masła tłuszcz do smażenia ( Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zadowalająca. Z wytworzonego sosiku zrobiłam pyszny sos pieczeniowy, którym polałam sztukę mięsa. Do tego zasmażane buraczki i mamy pyszny obiadek!" Recipe&Photography: Justyna Pankowska Pieczeń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczeń, bądź też klops, pojawia się jako potrawa w V w.n.e. w rzymskim zbiorze przepisów kulinarnych Apicius.Do Ameryki przybył w czasach kolonialnych z Niemiec, choć przepisy na klops w dzisiejszym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam pieczenie z mięsa mielonego. Są soczyste, aromatyczne i pachnące ziołami. Są też bardzo "tolerancyjne" ponieważ przyjmą wszystko co do nich włożymy, a dzięki temu mogą się zawsze zmieniać i Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Hamburgery

Hamburgery 215

1
{{headerMessage}}
: - 60 dag mielonej wołowiny (w wersji rybnej - 60 dag posiekanego drobno fileta ryby) - cebula - łyżka tartej bułki lub rozgniecionych krakersów - ząbek czosnku - jajko - łyżeczka musztardy ( Dijon Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Chwała Południa

Chwała Południa 78

0
{{headerMessage}}
wymienić nic. Dodał tylko, że to coś nowego, pysznego i koniecznie muszę zrobić, bo czegoś takiego jeszcze nie jadł. Zaintrygowała mnie i ta nazwa i jego entuzjazm, poświeciłam chwilkę i pobuszowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
...czyli wołowina po flamandzku. Przepis według któregojąprzygotowałam pochodzi z książki Nigelli Lawson "Kuchnia" (którą z resztą z całym sercem polecam). To tradycyjna potrawa z kuchni belgijskiej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
IdaŚwięta, czas mięs ,wędlin,chlebówi ciast ... BardzolubięWielkanoc , smakiem jestzupełnieinna od Wigilii , jest bardziejróżnorodna. Tapieczeńjest przepyszna , rozpuszczasięw ustach aśliwkanadaje jej Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Tradycyjne bitki wołowe

Tradycyjne bitki wołowe 439

4
{{headerMessage}}
Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki wołowe duszone w sosie, podane z kopytkami lub kluskami śląskimi, czyli tradycyjne bitki wołowe. Jeden z moich ulubionych przepisów na polski obiad <3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do potraw dzieciństwa zdecydowane muszę zaliczyć również pieczeń rzymską. Jest oszczędna w wykonaniu i atrakcyjna dla dzieci (jajo w środku), a do tego nigdy się nie marnuje, bo można śmiało ją zjeść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki:4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 Zobacz więcej