Przepis na pieczen wołowa we własnym sosie

Przepis później The post Pieczeń wołowa w sosie własnym z chińskim makaronem i surówką colesław appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
Kupiłam ładny kawałek łopatki wołowej, w sam raz na wyśmienitą pieczeń. Pieczeń wołowa Pieczeń wołowaSkładniki: 1,5 kg mięsa wołowego np. łopatki 2 cebule 4 ząbki czosnku rozmaryn majeranek cząber 2 Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 2423

Bitki wołowe w sosie własnym Składniki : 600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy ) sól, pieprz, papryka słodka, mąka, olej do smażenia, 2 cebule, ziele angielskie, liść laurowy. Przygotowanie : Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hanik gotuje!
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 13324

Czy zdarzyło Wam się kiedyś zobaczyć na talerzu danie i pomyśleć - to jest to, zawsze chciałam spróbować! Jawłaśnietak siępoczułampróbując pieczeni wołowej, na którą przepis dziś Wam prezentuję. Do Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Pręga wołowa w sosie własnym

Pręga wołowa w sosie własnym 524

Odpowiednio długo duszona rozpływa się w ustach :) Składniki ok 1/2 kg pręgi wołowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz gruboziarnista przyprawa do wołowiny Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 885

Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
Czas przygotowania: 30 minut Czas przyrządzania: 2h 00 min Ilość porcji: 5-6 porcji Drukuj Zrazy By Piotr 21 kwietnia 2015 Przygotuj zrazy wołowe z przepisu ze strony Pogotujmy.pl i ciesz się Zobacz więcej
Składniki: ok. 1 kg cielęciny na pieczeń 3 ząbki czosnku 2 łyżki tymianku (u mnie cytrynowy) 2 łyżki masła pół szklanki rosołu sól, pieprz do smaku Miękkie masło utrzeć z solą, pieprzem, wyciśniętym Zobacz więcej
Przedstawiłam już Wam Kochani karczek duszony z cebulą. Myślę, że znalazł wielu amatorów. Dzisiaj inna wersja pieczenia karczku. Proponuję wspaniałą pieczeń z delikatnym sosem, którego smak zależy od Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 11013

Pieczeń wołowa przepis na soczystą, lekko krwistą pieczeń wołową. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Desery Dodatki Grill Makarony Mięsa Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Zrazy wołowe w sosie własnym Zrazy wołowe w sosie własnym 4 kotlety z wolowiny potłukłam tłuczkiem ,posmarowałam musztardą sarepską ,posypałam pieprzem na to koniecznie Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 18006

Cześć =) Pieczeń wołowa, to specjalność mojej matki, która przygotowuje ją na specjalne okazje, uroczystości, święta. Jest to wspaniała, krucha i soczysta pieczona wołowina. Pieczona wołowina w Zobacz więcej
Dziś po prostu Zrazy wołowe w sosie własnym z kaszą SKŁADNIKI: 4 kotlety wołowe musztarda ogórki pikantne korniszone cebula ząbek czosnku zasmażka (mąka+ masło) 2 torebki kaszy sól, pieprz, olej Nie Zobacz więcej
Pyszne, rozpływające się w ustach bitki wołowe w sosie własnym podane z kluskami śląskimiiczerwoną kapustą to mój ulubiony zestaw obiadowy. Składniki: 700 g wołowiny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 14562

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni tradycyjnej, czyli zrazy wołowe – tutaj w wersji niezawijanej, potocznie zwane bitkami wołowymi. Zrazy wywodzą się z kuchni staropolskiej, w szczególności myśliwskiej i Zobacz więcej
Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą Zobacz więcej
paulinna1
paulinna1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Qulinaria
Zrazy wołowe w sosie własnym

Zrazy wołowe w sosie własnym 146

Zrazy wołowe w sosie własnym Klasyczne zrazy wołowe z nadzieniem z wędzonego boczku, ogórka kiszonego, cebuli oraz papryki. Podstawą przepisu na zrazy była receptura z książki "Kuchnia polska. Tylko Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 5029

Sos z zielonego pieprzu Sos z zielonego pieprzu czyli mój ulubiony sos do steków. Należy użyć zielonego, marynowanego pieprzu – który ma bardzo orzeźwiający aromat i doskonale podkreśla aromat Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomidor i bazylia
Pieczeń wołowa w sosie własnym

Pieczeń wołowa w sosie własnym 2987

Pieczeń wołowa w sosie własnym to jedno z najbardziej ukochanych dań mojego dziecka, ale nie tylko Idealne danie na niedzielny obiad. Tym razem w wersji szybkiej, bez wielogodzinnego marynowania, a i Zobacz więcej