pieczeń z jelenia w czerwonym winie

Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 248

2
1 kg / 59,00 zł Kaczka faszerowana 1 kg / 69,00 zł Udko kaczki faszerowane bakaliami 1 kg / 59,00 zł Pieczona gęś nadziewana 1 kg/ 69,00 zł Udo z gęsi pieczone w gęsim tłuszczu 1 kg / 59,00 zł Pierś Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 9294

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
, sosem żurawinowo – chrzanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie. Spodobał mi się patent na warzywne tagliatelle: pietruszkę, marchewkę i pora kroimy w paski, blanszujemy, a następnie marynujemy w Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się potrawą, którą z okazji rocznicy powstania Kasztanowej Kuchni, ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw. Jest to udziec z jelenia =) Potrzebne będą: - udziec z Zobacz więcej
, prosiątka. Kuchmistrz najcudowniejszą pokazał sztukę w upieczeniu całkowitym tych odyńców. Stało tandem dwanaście jeleni, także całkowicie upieczonych, ze złocistymi rogami, ale do admirowania, Zobacz więcej
Mięso z łopatki jelenia przeleżało trochę w zamrażarce. Jakoś do tej pory nie miałam natchnienia, żeby coś z niego zrobić. Jednak dzisiaj w końcu przyszła na nie pora. W pierwszy dzień magicznego Zobacz więcej
Znacie Comber ? Nie jagnięcy czy z jelenia, ale łatwe ciasto czekoladowe z rumem ? Jeśli nie, to koniecznie powinniście je poznać. Zamiast rumu, możecie użyć czerwonego słodkiego wina, zmieszanego z Zobacz więcej
… Policzki jelenia w czerwonym winie z grzybami leśnymi i bulgurem 1 kg jelenich policzków garść grzybów leśnych: kurki i podgrzybki 4 szalotki sól morska i pieprz do smaku zalewa: 2 łyżki oliwy Ev Zobacz więcej
mięsa na ok 4 porcje: 3 łyżki masła ok 650g udźca z jelenia bez kości 2 łyżki sosu Worcestershire pieprz czarny do smaku oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego rozmarynu 1/2l czerwonego półwytrawnego Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 4865

0
Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
nie zostało Jeśli tylko macie możliwość zdobyć takie mięso, naprawdę serdecznie polecam Składniki: ok. 2 kg mięsa z jelenia (nie musi być w jednym kawałku) 1 l maślanki marynata: 1/2 l czerwonego Zobacz więcej
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
się równie świetnie. Tylko mi już pewnie nie będzie smakować tak wyjątkowo jak w Bieszczadach. Pieczeń z jelenia - 1,5 kg szynki z jelenia - 200 ml czerwonego wina + 300 ml - 2 łyżeczki cząbru - 3 Zobacz więcej
comber z jelenia (bez kości, ok. 650 g) pęczek zielonych szparagów 4 buraki butelka dobrego czerwonego wina (750 ml) 3 łyżki miodu 500 g malin (mogą być mrożone) ocet balsamiczny garść jagód jałowca Zobacz więcej
tak naprawdę jadali ci w zbrojach żelaznych? Prześledźmy jadłospis Krzyżaków: makaron, ciasta, groch, kasza. No to na razie nie jest ciekawie... Szperamy dalej w żołądkach blaszanych: cielęcina, Zobacz więcej
się z Wami podzielę przepisem. COMBER z JELENIA W CZEKOLADOWYM SOSIE Najbardziej pracochłonny jest sos. Dziczyzna to mięso wyjątkowo chude i delikatne, uważam że pasują do niego wyraziste sosy. Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 1021

1
Wyjątkowy pasztet z jelenia, najlepszy jaki jadłam. Po prostu wyśmienity! Widzicie na zdjęciach jaki jest kremowy? Jest odświętny i przeznaczony na specjalne okazje, takie jak Wielkanoc czy Boże Zobacz więcej
nas jesiennymi klimatami. Jakzwyklezapomniałam okryć rośliny na zimę, zastanawiam się czy ten delikatny mróz im zaszkodzi. Przyglądając się niezagospodarowanym leśnym terenom na wprost mojego tarasu Zobacz więcej
Wracamy wspomnieniami do Szkocji. Kulinarnie, mentalnie, poznawczo.Zakupiliśmy udziec jelenia bez kości. Co prawda mrożony, ale na naszej kulinarnej pustyni i taka zdobycz cieszy. Postaramy się zatem Zobacz więcej