pieczeń z jelenia w czerwonym winie

Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 181

2
1 kg / 59,00 zł Kaczka faszerowana 1 kg / 69,00 zł Udko kaczki faszerowane bakaliami 1 kg / 59,00 zł Pieczona gęś nadziewana 1 kg/ 69,00 zł Udo z gęsi pieczone w gęsim tłuszczu 1 kg / 59,00 zł Pierś Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 7133

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
, sosem żurawinowo – chrzanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie. Spodobał mi się patent na warzywne tagliatelle: pietruszkę, marchewkę i pora kroimy w paski, blanszujemy, a następnie marynujemy w Zobacz więcej
posiekane, posiekane 3-4 ząbki czosnku, 100 ml czerwonego wina Sposób wykonania: 1) Wymieszać wszystkie składniki marynaty, natrzeć nimi mięso i odstawić na 24 godziny. 2) Po tym czasie mięso Zobacz więcej
krwista, natomiast ja wolałam ją przygotować jako dobrze upieczoną ;) jeśli chcemy różowe mięso, skracamy czas pieczenia do max. 40 min. Składniki: 1 kg szynki z dzika, sarny, jelenia (u mnie Zobacz więcej
mięsa z łopatki jelenia oliwa z oliwek 1 duża cebula 150 g boczku 400 ml czerwonego wytrawnego wina 300 ml rosołu 3-4 gałązki tymianku suszony tymianek 8 małych ziemniaków 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki Zobacz więcej
Znacie Comber ? Nie jagnięcy czy z jelenia, ale łatwe ciasto czekoladowe z rumem ? Jeśli nie, to koniecznie powinniście je poznać. Zamiast rumu, możecie użyć czerwonego słodkiego wina, zmieszanego z Zobacz więcej
… Policzki jelenia w czerwonym winie z grzybami leśnymi i bulgurem 1 kg jelenich policzków garść grzybów leśnych: kurki i podgrzybki 4 szalotki sól morska i pieprz do smaku zalewa: 2 łyżki oliwy Ev Zobacz więcej
mięsa na ok 4 porcje: 3 łyżki masła ok 650g udźca z jelenia bez kości 2 łyżki sosu Worcestershire pieprz czarny do smaku oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego rozmarynu 1/2l czerwonego półwytrawnego Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 3551

0
Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
nie zostało Jeśli tylko macie możliwość zdobyć takie mięso, naprawdę serdecznie polecam Składniki: ok. 2 kg mięsa z jelenia (nie musi być w jednym kawałku) 1 l maślanki marynata: 1/2 l czerwonego Zobacz więcej
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
się równie świetnie. Tylko mi już pewnie nie będzie smakować tak wyjątkowo jak w Bieszczadach. Pieczeń z jelenia - 1,5 kg szynki z jelenia - 200 ml czerwonego wina + 300 ml - 2 łyżeczki cząbru - 3 Zobacz więcej
comber z jelenia (bez kości, ok. 650 g) pęczek zielonych szparagów 4 buraki butelka dobrego czerwonego wina (750 ml) 3 łyżki miodu 500 g malin (mogą być mrożone) ocet balsamiczny garść jagód jałowca Zobacz więcej
tak naprawdę jadali ci w zbrojach żelaznych? Prześledźmy jadłospis Krzyżaków: makaron, ciasta, groch, kasza. No to na razie nie jest ciekawie... Szperamy dalej w żołądkach blaszanych: cielęcina, Zobacz więcej
się z Wami podzielę przepisem. COMBER z JELENIA W CZEKOLADOWYM SOSIE Najbardziej pracochłonny jest sos. Dziczyzna to mięso wyjątkowo chude i delikatne, uważam że pasują do niego wyraziste sosy. Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 818

1
pietruszka, nieduży kawałek selera 300 g wątróbki cielęcej 750 ml bulionu** 1 i 3/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cukru pasta truflowa* albo/i 4 kapelusze suszonych grzybów, Zobacz więcej
przygotowania: 2-3 h marynowanie+ 60 min Marynata 250-300 ml wina czerwonego wytrawnego 50 ml octu balsamicznego 2 posiekane ząbki czosnku 1 mała cebula 1 gałązka tymianku 1 gałązka rozmarynu 1 Zobacz więcej
na 4 porcje: udziec jelenia bez kości (około 700g) - rozmrażany przez ponad dobę w lodówce sól, pieprz świezy rozmaryn ząbek czosnku 2 łyżki oliwy łyżeczka masła klarowanego 100ml bulionu 50ml Zobacz więcej