pieczeń z karczku

Przedstawiłam już Wam Kochani karczek duszony z cebulą. Myślę, że znalazł wielu amatorów. Dzisiaj inna wersja pieczenia karczku. Proponuję wspaniałą pieczeń z delikatnym sosem, którego smak zależy od Zobacz więcej
Danie jednogarnkowe - ulubiona potrawa każdej gospodyni. Dlaczego? Im mniej garnków do mycia tym lepiej. Lubię przygotowywać potrawy w taki sposób. Wrzucam wszystko razem mieszam i wkładam do Zobacz więcej
pieczona szynka z dzika łopatka jagnięca udziec jagnięcy pieczeń rzymska z cielęciny karczek cielęcy z dzikiem i grzybami łopatka cielęca z Chutney’em z mango karkówka pieczona domowa wędlina-schab Zobacz więcej
pieczony w rękawie pieczeń z selera- dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa mielonego galaretka z mięsa wieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony z polędwicą w środku Zobacz więcej
Przepis znalazłam niedawno na Wielkim Żarciu, a jego prostota i liczne pozytywne komentarze przekonały mnie do wypróbowania. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego na pieczeń (u mnie szynka kulka, ale może Zobacz więcej
karczek podzielić na kawałki o grubości ok. 1,5-2 cm. Każdy potłuc i kolejno nacierać z każdej strony: solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i ostrą, pieprzem Zobacz więcej
Pieczenie domowe są pyszne. Możemy je przyrządzać na różne sposoby. Ja tym razem dodałam marynowaną kukurydzę mini kolby oraz mini marchewki z puszki. Pieczeń wyszła smaczna i fajnie wyglądała w Zobacz więcej
Dziś przepis na klasyczną pieczeń, według przepisu mojej babci. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad, a po wystudzeniu na kanapki. Polecam. Składniki na pieczeń z łopatki Zobacz więcej
kostkę vegeta 2 ząbki czosnku pieprz cayenne (opcjonalnie) Mięso posypujemy vegetą i zostawiamy na ok. godzinę. Potem układamy mięso na blaszce, najlepiej na papierze do pieczenie, wtedy nie Zobacz więcej
Ta pieczeń nadaje się na obiad i na kanapkę. Polecam! Składniki: filet z kurczaka 300g szynka 150g mięso surowe Karczek 200g surowy czosnek 4ząbki wędzona papryka w proszku 1łyżka sól peklowa 1 Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kluski z serem
Karczek w cebuli

Karczek w cebuli 55

1
Kiedy mamy przed sobą karczek, mamy wachlarz możliwości jeżeli chodzi o obróbkę. Gotowanie, smażenie, grillowanie, duszenie, pieczenie, chyba tylko na surowo nie można, chociaż może byłoby i smaczne Zobacz więcej
miski i nacieramy wszystkimi przyprawami, zawijamy w folię spożywczą na 24 godziny, odkładamy do lodówki. Zamarynowany karczek przekładamy do rękawa do pieczenia. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem Zobacz więcej
brokuły, pokrojoną w plastry cukinię i gałązkę pomidorów wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok.15min-180stopni. Sos:Łyżkę musztard, łyżkę octu balsamicznego, łyżeczkę miodu i łyżkę oliwy Zobacz więcej
przykryciem. W tym czasie marynujemy mięso. Plastry mięsa doprawiamy z obydwu stron solą, pieprzem i olejem. Chowamy do lodówki na czas pieczenia warzyw. Następnie rozgrzewamy patelnię i kładziemy na Zobacz więcej
ostygnie wkładamy nasze mięso, zagotowujemy i od tego momentu gotujemy przez 15 minut. Wyłączamy, zostawiamy do ostudzenia (u mnie pierwsze gotowanie było w południe, drugie wieczorem). Następnie Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Karkówka duszona z cebulą

Karkówka duszona z cebulą 2049

1
kawałki mięsa na drugą stronę i jeżeli zachodzi taka potrzeba można ponownie podlać 1 łyżką wody. Przykryłam i ponownie wstawiłam do piekarnika. Cebulę pokroiłam na krążki i wsypałam na pozostały Zobacz więcej
Takie cudorobiła często moja mama.Wykorzystywała głównie mięso wołowe, które długo i starannie gotowała.Teraz kiedy tę pieczeń przyrządzam sama, najczęściej robię ją z łopatki lub karczku ;) Mięso ma Zobacz więcej
Taka pyszna pieczeń wymaga czasu, ale nie jest pracochłonna - po prostu mięso musi się marynować przynajmniej kilkanaście godzin a potem długo piec. Ale warto poczekać bo efekt jest cudowny - Zobacz więcej
na mięso i dokładnie je natrzeć. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Zobacz więcej