pieczeń z sarny

{{headerMessage}}
naczynia 20 minut. Następnie pieczeń odwrócić, obsypać pokruszonymi grzybkami suszonymi, Podlać pieczeń wywarem lub kostką warzywną rozmieszaną w 3/4 szklanki wody. Zmniejszyć temperaturę pieczenia Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 10113

2
{{headerMessage}}
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 2868

2
{{headerMessage}}
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zastąpić ją boczkiem wędzonym) i włożyć do worka foliowego do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny. Ja wkładam do środka termometr. Wyjmuję z piekarnika gdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem, natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, mięso i wstawić do piekarnika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
księżniczka :) Cielęcina a'la sarna (nazywa się tak z powodu smaku oraz sposobu przyrządzania, nie z powodu niejasnego pochodzenia mięsa): 2 kg cielęciny (udziec albo szynka) 10 ziaren jałowca 150 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spotkanie drugie: 3 grudnia "Smaki Dziczyzny" - MAKRO HORECA, Al. Jerozolimskie 184 Sobota w zeszłym tygodniu minęła pod znakiem dziczyzny. A to za sprawą kolejnych warsztatów w centrum HORECA w Makro Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oj wypadłam ostatnio z piekarskiego obiegu. Mój piekarnik mocno się na mnie obraził. Raz spalił mi ciasteczka, a parę dni temu wyciągnęłam z niego zakalec rodem pasztetu z resztek. Może kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Torty ostatnio wszelakie wykonuje z miłą chęcią. Samo pieczenie mnie relaksuje (a po tygodniu w korpo-pracy relaks jest potrzebny), a dodatkowo zdobienie wypieków masą cukrową jest dla mnie super Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mrożonego pieczywa, które chętnie kupujemy w supermarketach, które serwują nam w kawiarniach, choć może niektórzy się łudzą, że kucharze znajdują gdzieś jeszcze czas na pieczenie pieczywa czy Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
sarni comber pieczony

sarni comber pieczony 447

0
{{headerMessage}}
własny miks. Młodą i dobrze skruszałą dziczyznę można od razu poddawać dalszej obróbce, ale bejcowanie (czyli marynowanie) nada jej jeszcze ciekawszego smaku. W tym przypadku użyłam bejcy z Zobacz więcej
helawkuchni
helawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
helawkuchni
Placek z malinami na maślance

Placek z malinami na maślance 454

0
{{headerMessage}}
to, to ciasto się pojawiło dwa razy. Składniki: 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 120 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
krwista, natomiast ja wolałam ją przygotować jako dobrze upieczoną ;) jeśli chcemy różowe mięso, skracamy czas pieczenia do max. 40 min. Składniki: 1 kg szynki z dzika, sarny, jelenia (u mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lekkibrzusio
Moje smaki dzieciństwa

Moje smaki dzieciństwa 281

2
{{headerMessage}}
Na durszlaku jest taka akcja "smaki dzieciństwa". Moje smaki dzieciństwa są bardzo proste. Częściej zrobione przez babcie, kupne albo znalezione w lesie :) Byłam i nadal jestem dzieckiem obojga Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
4-godzinny mistrz kuchni

4-godzinny mistrz kuchni 60

0
{{headerMessage}}
z kurczaka w sosie sous-vide (cokolwiek to znaczy) czy pieczeń rzymska ayako. Kończymy na potrawach mocno eksperymentalnych typu mus z buraków, proszek z Nutelli (jeśli ktoś chce się bawić ciekłym Zobacz więcej