pieczeń z sarny

naczynia 20 minut. Następnie pieczeń odwrócić, obsypać pokruszonymi grzybkami suszonymi, Podlać pieczeń wywarem lub kostką warzywną rozmieszaną w 3/4 szklanki wody. Zmniejszyć temperaturę pieczenia Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 9536

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Schab pieczony w piwie imbirowym Schab pieczony w ziołach po włosku Pieczony schab cynamonowy Boczek pieczony w przyprawach korzennych z czosnkiem Boczek pieczony Pasztet mięsny Pasztet Zobacz więcej
zastąpić ją boczkiem wędzonym) i włożyć do worka foliowego do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny. Ja wkładam do środka termometr. Wyjmuję z piekarnika gdy Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
600 g karkówki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
księżniczka :) Cielęcina a'la sarna (nazywa się tak z powodu smaku oraz sposobu przyrządzania, nie z powodu niejasnego pochodzenia mięsa): 2 kg cielęciny (udziec albo szynka) 10 ziaren jałowca 150 g Zobacz więcej
, sosem żurawinowo – chrzanowym i gruszką gotowaną w czerwonym winie. Spodobał mi się patent na warzywne tagliatelle: pietruszkę, marchewkę i pora kroimy w paski, blanszujemy, a następnie marynujemy w Zobacz więcej
Oj wypadłam ostatnio z piekarskiego obiegu. Mój piekarnik mocno się na mnie obraził. Raz spalił mi ciasteczka, a parę dni temu wyciągnęłam z niego zakalec rodem pasztetu z resztek. Może kiedyś Zobacz więcej
Torty ostatnio wszelakie wykonuje z miłą chęcią. Samo pieczenie mnie relaksuje (a po tygodniu w korpo-pracy relaks jest potrzebny), a dodatkowo zdobienie wypieków masą cukrową jest dla mnie super Zobacz więcej
kierujemy się do Łazienek Królewskich. Między nogami biegają nam wiewiórki, jest też oswojona sarna. Wracamy tam kolejnego dnia, bo jak się okazało przeoczyliśmy drugą połowę Łazienek. Przez Plac Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
sarni comber pieczony

sarni comber pieczony 402

0
własny miks. Młodą i dobrze skruszałą dziczyznę można od razu poddawać dalszej obróbce, ale bejcowanie (czyli marynowanie) nada jej jeszcze ciekawszego smaku. W tym przypadku użyłam bejcy z Zobacz więcej
to, to ciasto się pojawiło dwa razy. Składniki: 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 120 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu z Zobacz więcej
w maszynce do mięsa, mielimy także ugotowana wątróbkę i sarninę oraz słoninę (pozostawiamy jedynie parę plasterków słoniny do zapiekania na wierzch pasztetu). Gotowe zmielone mięso, słoninę, podroby Zobacz więcej
krwista, natomiast ja wolałam ją przygotować jako dobrze upieczoną ;) jeśli chcemy różowe mięso, skracamy czas pieczenia do max. 40 min. Składniki: 1 kg szynki z dzika, sarny, jelenia (u mnie Zobacz więcej
białe błony, posypujemy solą, pieprzem i Marynatą Staropolską, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlanym oliwą lub olejem. 3) Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C. 7) Pieczemy około 30 Zobacz więcej
Na durszlaku jest taka akcja "smaki dzieciństwa". Moje smaki dzieciństwa są bardzo proste. Częściej zrobione przez babcie, kupne albo znalezione w lesie :) Byłam i nadal jestem dzieckiem obojga Zobacz więcej
z kurczaka w sosie sous-vide (cokolwiek to znaczy) czy pieczeń rzymska ayako. Kończymy na potrawach mocno eksperymentalnych typu mus z buraków, proszek z Nutelli (jeśli ktoś chce się bawić ciekłym Zobacz więcej