pieczeń z soczewicy

Bardzo lubię pieczeń rzymską bo jest nieskomplikowana i mało angażująca w przygotowaniu. Soczewica która jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka i ma niski indeks glikemiczny sprawia, że Zobacz więcej
oczkach tarki. Pozostałe składniki kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko z soczewicą i przyprawami, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 175 Zobacz więcej
pieczeń, która potem można przez kilka dni jeść na różne sposoby. Zaczynamy Pieczeń z soczewicy Skład: 1,5 szkl soczewicy zielone 1,5 szkl soczewicy czerwonej (naturalnej) 2 marchewki 1 pietruszka 2 Zobacz więcej
PIECZEŃ Z ZIELONEJ SOCZEWICY Składniki: filiżanka soczewicy 100g makaronu ( u mnie razowy) 300g pieczarek cebula 2 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz olej Wykonanie: Soczewicę gotujemy. Zobacz więcej
Czy pieczeń to dobre określenie na bezmięsną zapiekankę? Skoro piecze się ją w piekarniku, podaje na gorąco z ulubionym sosem i pasuje na świąteczny stół - to dla mnie jak najbardziej nazwa pasuje. Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny przepis na Wielkanocne danie. Jest to pyszna i syta pieczeń z dwóch rodzajów soczewicy i kaszy jaglanej. Najfajniejsze w tym daniu jest to, że praktycznie całość robi się w jednym Zobacz więcej
"pieczeń rzymską" z soczewicy; żeby było bardziej świątecznie wzbogaciłam ją suszoną śliwką. Ta pieczeń może być podawana na gorąco, z dodatkiem ziemniaków i surówki, bądź na zimno, jak wędlina. Zobacz więcej
Dziś polecam Wam pieczeń z soczewicy, z dodatkiem jarmużu - ostatnio coraz bardziej modnej roślinki, dostępnej nawet w popularnym dyskoncie. Smakuje świetnie w szejkach, w postaci chipsów z pieca, ale Zobacz więcej
Przedwczoraj wieczorem postanowiłam zrobić pieczeń z soczewicy ala BIOWAY. W smaku nie była podobna ale smakowała dobrze. Nawet bardzo :) Na zdjęciach nie wygląda najlepiej, ale to dlatego że Zobacz więcej
Nietypowa pieczeń z fasoli wrzawskiej oznaczonej certyfikatem ChNP czyli znakiem produktu regionalnego o wyjątkowej jakości, o nazwie nawiązującej do miejsca uprawiana. Fasola ta jest hodowana w Zobacz więcej
Dziś dla odmiany coś na ciepło, a mianowicie pieczeń, która doskonale smakuje tuż po przygotowaniu, ale też może pełnić funkcję pasztetu na kanapki. W przepisie występuje jajko, ale można je śmiało Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkie pieczenie i pasztety, bo można w nich poupychać różne zdrowe składniki i dzięki temu stanowią prawdziwą bombę zdrowotną. Najlepsze są na ciepło jako przekąska, mięso obiadowe czy Zobacz więcej
do pieczenia. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach C, aż pasztet się zrumieni. Ale nie za długo, żeby nie zrobił się za suchy - myślę, że 40 minut to max. Przedstawiona wersja jest wersją Zobacz więcej
Składniki: 1,5 filiżanki czerwonej soczewicy cebula marchewka pietruszka kawałek pora 2-3 ząbki czosnku majeranek, pieprz ziołowy, sól olej Wykonanie: Soczewice wrzucamy do blendera i mielimy Zobacz więcej
Bułki z ciasta francuskiego dużą ilością nadzienia- śmietankowy budyń i maliny. Dziś pierwszy dzień wiosny ale bułeczki przypominają mi lato :) Jednak nie mogłabym nie uczcić tak pięknego dnia-dziś w Zobacz więcej
WYTRAWNIE Schab nadziewany gruszkami Czosnkowy schab Schab ze śliwką Schab nadziewany figami Wolno pieczona łopatka wieprzowa Pieczeń rzymska Klops orientalny Jajka Zobacz więcej
Gęsty sos na bazie soczewicy i suszonych grzybów. Do wege kotletów, pasztetów i pieczeni, do razowego makaronu, kaszy albo brązowego ryżu. Aromatyczny sos soczewicowo-grzybowy Wykonanie: Soczewicę i Zobacz więcej
czerwona soczewica sucha (100g) 2 jajka (120g) jogurt naturalny (30g) mleko w proszku (20g) 2 łyżeczki proszku do pieczeni 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki czerwonej papryki w proszku przyprawy (sól, pieprz, Zobacz więcej
Wczoraj piekarnik u nas chodził na pełnych obrotach. Postanowiliśmy upichcić sobie pyszny chleb oraz paszteto-pieczeń z białej fasoli. A jak już piec, to hurtowo :) Przepis na chleb już był: tutaj, Zobacz więcej
: Pieczenie Składniki: Soczewica Jajka Banany Cukier Daktyle Kakao Soda Migdały Żurawina Cukier waniliowy Sól Rodzaj dania: Deser Czas przygotowania: 30-60 minut Wskazówki: Ciasto możesz polać Zobacz więcej