pieczenie krolika

Krolik. Czy w polskich domach jest czesto podawanym daniem? Chyba nie. Czesc osob nie je krolika ze wzgledow emocjonalnych. Kojarzy sie im ze zwierzeciem domowym, tak jak kot czy pies. Inni nie maja Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym 1441

0
następnie dodać masło, włożyć mięso i pokruszony liść laurowy. Całość wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok.1,5 godz. w temp.180 stopni. W czasie pieczenia podlewać często sosem, a wyparowany sos Zobacz więcej
aneta89
aneta89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
fritti e forno
Pasztet z królika

Pasztet z królika 1252

2
(sól, pieprz, 2 liście laurowe, ziele angielskie), tak długo aż będzie miękki, około 1,5 godziny. Wątróbki, podgardla i cebulę smażymy na patelni. Chociaż podgardla można również ugotować z Zobacz więcej
http://przepisyjoli.com/2014/11/pierogi-drozdzowe-z-kiszona-kapusta-i-dorszem/ PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI http://przepisyjoli.com/2014/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami/ Zupy: BARSZCZ WIGILIJNY Zobacz więcej
. 150 g) Na boczek wylozylam wczesniej podduszone karczochy. (ok.0,5 kg) Przepis znajdziecie tu. Na tym wszystkim rozlozylam sery. (250 g sera provola i 100g pecorino) Wyluzowane udka i lapki Zobacz więcej
jest wyjatkowy,muffinki sa pyszne ,wilgotne i zarazem kruche-polecam ! Zapraszam! "Zajaczki"-muffinki z malibu Przepis na 10 szt. .2 jajka .2 szklanki maki pszennej .2 lyzeczki Zobacz więcej
Comber z królika w słonecznikowej łupince na kurkach odpoczywający a tak naprawdę to Comber z królika w panierce z nasion http://www.akademia-kulinarna.pl/2012/01/comber-z-krolika/ Nie jest to mój Zobacz więcej
Bardzo rzadko przyrzadzam krolika. Moze dwa razy w roku? Lubie go w cidrze, w musztardzie oraz w pomidorach. Dzis wyprobowywalam nowy przepis znaleziony w ostatnim numerze CVF. I wyszedl nam pyszny Zobacz więcej
przygotowanie jest banalnie proste... Czyli cos dokladnie dla mnie! :) Przepis pochodzi z ksiazki 'Cupcake heaven', o ktorej pisalam juz tutaj - klik-klik. Skladniki: (na 12 sztuk) 115g niesolonego Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Lokal

Lokal 172

0
polskich składników. Nie w tradycyjnej formie, ale nieco bardziej nowoczesnej, co jest dosc dużym wyzwaniem. Mamy tutaj takie czesto zapomniane smakołyki jak kaszanka, półgęsek czy noga z krolika. Zobacz więcej
je ograniczyc. Ja swinie w ogole wyeliminowalam. Wolowina pojawia sie maksymalnie raz w tygodniu. Najlepiej przerzucic sie na ryby, drob, krolika. 12. MIESO JEST DODATKIEM. Wazna zasada, dzieki Zobacz więcej