Przepis na pieczenie mięsa w niskiej temperaturze

Pulled pork to wieprzowina pieczona bardzo długo w niskiej temperaturze z różnymi przyprawami. Ja zainspirowałam się przepisem Piotrka Kucharskiego ale jak zwykle zrobiłam trochę po swojemu. Zasadą Zobacz więcej
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Taki sposób przygotowania mięsa sprawia, że jest ono bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Co ważne, za jednym zamachem można Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
Wpis Kaczka pieczona w niskiej temperaturze pochodzi z bloga Paszczaki gotują Składniki: 1 kaczka – u nas 2 kg 3 jabłka pokrojonew kostkę(250g) 1 nieduża cebula w kostkę (60g) 1 łyżka majeranku łyżka Zobacz więcej
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest Zobacz więcej
11 listopada to poza Świętem Niepodległości, dzień św. Marcina i dobra okazja żeby przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Pieczona gęś to tradycyjne danie podawane na dzień św. Marcina we Zobacz więcej
Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
Niedawno podrzuciłam Wam mój przepis na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze , która robi u nas prawdziwą furorę i zjadamy ją na obiad oraz na kanapki. Teraz przyszła pora na karkówkę z solanki Zobacz więcej
Jestem z siebie bardzo dumna ! Udało mi się samodzielnie podzielić gęś, oddzielić mięso z piersi tak, by uformować półgęsek i potem zrobić z niego coś pysznego Nauczyłam się tego na pierwszych Zobacz więcej
Wczoraj obchodziliśmy w USA Święto Niepodległości. Zostałam zaproszona do znajomych na tzw. BBQ. Mięso przewinęło się przez grila w kilkunastu różnych formach, ale wszystkim najbardziej smakowały Zobacz więcej
Schab przygotowany w niskiej temperaturze ma ogromną zaletę - nie jest suchy, ale za to jest kruchy i delikatny. Idealny zarówno do przygotowania kanapek jak i danie obiadowe. Polecam nie tylko za Zobacz więcej
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Metoda gotowania sous-vide polega na próżniowym zapakowaniu produktu i długim gotowaniu go w niskiej temperaturze, poniżej wrzenia. Do różnych produktów wskazana jest inna temperatura. Przykładowo Zobacz więcej
Przepisy » Ryby i owoce morza » Jesiotr pieczony w całości w niskiej temperaturze » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zobacz więcej
Karczek pieczony w niskiej temperaturze. Uwielbiam takie mięsko na kanapki jest lepsze niż te sklepowe szynki . Polecam 1-1,5kg karczku 20gr peklo soli (na kg mięsa) Siatka wędliniarska Karczek myjemy Zobacz więcej
Ten rostbefto prawdziwyhit i mój mięsny faworyt. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze wołowina pozostaje soczysta, a mięso nie zmienia zbytnio koloru. Takie mięso jest idealne zarówno na Zobacz więcej
nie mam to jak domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie gotutaj),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka Zobacz więcej