• 8
  • 2
  • 1
  • 4
  • 6
  • 3
przepisów z 5937 blogów

pieczenie mięsa w niskiej temperaturze

Metoda gotowania sous-vide polega na próżniowym zapakowaniu produktu i długim gotowaniu go w niskiej temperaturze, poniżej wrzenia. Do różnych produktów wskazana jest inna temperatura. Przykładowo Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu w moim domu gości wolnowar,który otrzymałam od firmy Redcoon klik. Uwielbiam przygotowywać różnego rodzaju mięsa w głębokim tłuszczu była już kaczka,szynk teraz przyszła pora na Zobacz więcej
. Kość można zostawić, będzie bardziej aromatyczna pieczeń. Albo można wyjąć i wykorzystać do bulionu. Mięso następnie myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i obficie posypujemy ziołami, nacieramy Zobacz więcej
, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Boczek mocno zwinąć i obwiązać nitką. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
Wpis Kaczka pieczona w niskiej temperaturze pochodzi z bloga Paszczaki gotują Składniki: 1 kaczka – u nas 2 kg 3 jabłka pokrojonew kostkę(250g) 1 nieduża cebula w kostkę (60g) 1 łyżka majeranku łyżka Zobacz więcej
Na wołowinę pieczoną w niskiej temperaturze nie musiałam szukać przepisu. Wiedziałam, że znajdę go u Basi Ritz i będzie to, tzw. pewniak. Skorzystałam z przepisu na Rostbef pieczony w niskiej Zobacz więcej
„Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na karkówkę pieczoną w niskiej temperaturze. Taki sposób przygotowania mięsa sprawia, że jest ono bardzo soczyste i niesamowicie smaczne. Co ważne, za jednym zamachem można Zobacz więcej
Od dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest Zobacz więcej
Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców. Ale już nadrabiam zaległości. Proponuję Wam przygotować Zobacz więcej
Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
w menu restauracji. Ja przyłączam się do akcji "Najlepsza gęsina na św. Marcina" i 11 listopada serwuję gęś pieczoną, do czego i Was gorąco zachęcam. Moja gęś została przygotowana metodą polegającą Zobacz więcej
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym. Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z sosem estragonowym Składniki: 1. Rostbef 2. Oliwa 3. sól i pieprz Składniki na sos: 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki wytrawnego białego wina 2 Zobacz więcej
Od dość dawna nie kupuję już wędlin, piekę je sama i moja Rodzika je uwielbia. Dziś przepis na kolejną, znalezioną na logu Joli i Piotra ( klik ). Schab jest troszkę czasochłonny, ale praktycznie Zobacz więcej
wołowina Bourguignon, frykadelki, burgery czy klopsiki, jest podstawą klasycznego sosu Bolognese , znakomicie nadaje się również na pieczeń. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze mięso Zobacz więcej
Moja pierwsza pieczeń wołowa z rostbefu była kompletną klapą. Mięso miało być rarytasem, a niestety rozczarowywało – było wypieczone i „żuwaczne”. Minęło od tamtej pory sporo czasu i podjęłam wyzwanie Zobacz więcej
żółte kwiaty, które widziałam tylko tam. Chyba nigdy nie zapomnę jak wspinaliśmy się między żółtymi polami, w zachodzie słońca z karafką domowego alkoholu pod ręką:) Nie zapomnę też niespodziewanej Zobacz więcej
Pulled pork to wieprzowina pieczona bardzo długo w niskiej temperaturze z różnymi przyprawami. Ja zainspirowałam się przepisem Piotrka Kucharskiego ale jak zwykle zrobiłam trochę po swojemu. Zasadą Zobacz więcej