pieczenie perliczki

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Perliczka pieczona

Perliczka pieczona 2590

0
perliczka, 4 ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku lub rozmarynu, 1 łyżka soli, kilka plasterków boczku wędzonego (200 g), Czosnek posiekać, wymieszać z solą i posiekanym tymiankiem. Perliczkę Zobacz więcej
żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Po 20 minutach zmniejszyć ogień do 180 stopni C i zdjąć słoninę, pozostawiając ją w naczyniu, piec kolejne 20 Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj blogaObserwujesz bloga
idir.pl
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka 4515

0
Pieczona perliczka z jabłkami Perliczka to ptak pochodzący z Afryki. Przywieziony do Europy już w starożytności i hodowany od stuleci. Obecnie największym producentem jest Francja. składniki - Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Perliczka pieczona

Perliczka pieczona 4110

0
perliczka, 100 g masła, skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, sól, 2-3 bulwy kopru włoskiego, 200 ml białego półwytrawnego wina, 2 łyżki masła Koper Zobacz więcej
pariscope
pariscope Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po prostu pyszne
PIECZONA PERLICZKA

PIECZONA PERLICZKA 12858

3
perliczka nie wyschła podczas pieczenia, nie wystarczy jej naszpikować słoninką, czy otulić boczkiem. Trzeba ją kilkanaście godzin moczyć w solance, a potem kilka godzin "suszyć" w lodówce. Tak też Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka 5713

0
Perliczka to całkowita nowość w mojej kuchni... Nowością nie były dodatki - cierpki smak i wspaniały aromat owoców pigwy idealnie komponował się z tym wspaniałym ptakiem :) Świeży rozmaryn uzupełnił Zobacz więcej
Perliczka niestety nie jest popularnym w Polsce mięsem, ale od czasu do czasu można gdzieś znaleźć świeżą. Jeśli znajdziecie - kupcie koniecznie! Mięso perliczki jest bardzo zdrowo, zawiera minimalną Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarygary
Pieczone perliczki.

Pieczone perliczki. 8029

1
Pieczona perliczka - pyszne soczyste mięso, o wyrazistym smaku. Szlachetny gatunek drobiu. Perliczki mają bardzo chude mięso o wysokiej zawartości białka. Idealne dla osób na diecie. Chociaż ich Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka 669

1
Tuż przed Wielkanocą udało mi się kupić świeżutką perliczkę. Pamiętam, że dawno temu jadłam raz w restauracji i bardzo mi smakowała. Mięsko jest ciemne, ma wyrazisty ale delikatny smak. Jedyny problem Zobacz więcej
Perliczka to szlachetny gatunek drobiu, ceniony ze względu na szczególne walory smakowe i odżywcze. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu powszechnie hodowane były w wiejskich gospodarstwach. Ceniono łatwość Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pieczona perliczka

Pieczona perliczka 1066

2
się stać, by mogło się to wydarzyć? Z pewnością musimy nabrać większej odwagi i uwierzyć w to, że każdy (a nie tylko szefowie kuchni z kolorowego ekranu) jest w stanie przyrządzić wspaniałe dania z Zobacz więcej
perliczka pieczona - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo perliczka pieczona (02.01.2015)sałatka brzoskwiniowo-tuńczykowa Zobacz więcej
Składniki: perliczka prosciutto majeranek zioła prowansalskie Przygotowanie: Perliczkę (uprzednio trzymaną przez 5-6 godzin w lodówce) natrzyjcie ziołami. Obłóżcie plastrami prosciutto. Wstawcie do Zobacz więcej
Prosty przepis, ale bardzo go polecam, Zamiast perliczki moze byc kaczka, albo nawet kurczak ;) Zakupiny drob myjemy, osuszamy, nacieramy z wierzchu i od wewnatrz sola i tymiankiem. 2-3 lyzki masla Zobacz więcej
Przygotowanie perliczki jest proste. Należy pamiętać o najważniejszym: żeby perliczka nie była sucha, trzeba obłożyć ją słoniną, boczkiem lub bekonem ;) A wcześniej sezonować w lodówce 5-6 godzin. Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Perliczka pieczona na ruszcie

Perliczka pieczona na ruszcie 1750

0
Bardzo przyjemny sposób na perliczkę. Tylko sól pieprz i trochę piwa. Masło wstrzyknięte w piersi zapobiegło wysuszeniu mięsa. Perliczka miała pięknie przypieczoną i pyszną skórkę. Bardzo dobra Zobacz więcej
Delikatne i chude mięso perliczki owiniętej w plastry boczku to idealne danie na specjalne okazje Ilość porcji pieczonej perliczki z boczkiem: 10 porcji Składniki na pieczoną perliczkę z boczkiem: 1 Zobacz więcej
laurowe Pieczenie perliczki: 1 spora pomarańcza 6-7 plasterków cienko pokrojonego boczku 1/3 szklanki soku z pomarańczy oliwa świeżo mielony pieprz, majeranek 1/3 szklanki białego półwytrawnego wina Zobacz więcej
. By była bardziej soczysta (mięso jest dość chude) perliczkę trzymałam 24 h w solance, a przed pieczeniem wystarczyła odrobina wtartego majeranku i słodkiej papryki. Piekłam wolno, w niskiej Zobacz więcej
Perliczkaprawdopodobnie pochodzi z Afryki: Nowej Gwinei, Madagaskaru, półwyspu Arabskiego. Kiedyś hodowana głównie z powodu urody jako ptaki ozdobne. Dopiero w XVI wieku doceniono jej walory smakowe. Zobacz więcej