• 8
  • 2
  • 1
  • 4
  • 6
  • 4
przepisów z 5937 blogów

pieczona cielęcina

Danie lekkostrawne, bardzo delikatneoraz bogate w żelazo, cynk, magnez, kwas foliowy i wit. B12. Do potrawy warto dodać kaszę, pieczone ziemniaki lub ryż. Polecam również osobom stosującym zasady Zobacz więcej
Kupić cielęcinę nie jest tak łatwo, ale mimo to są takie sklepy gdzie nie gdzie trafiać można ten rarytas. Cielęcinę zrobiłam w warzywach, oczywiście z przyprawami. Składniki: Górka cielęca Kilka Zobacz więcej
Duszone mięsa są zdrowsze, bardziej soczyste i pełniejsze aromatu niż gotowane, pieczone czy smażone.Cielęcina do duszenia nadaje się idealnie - miękkie i delikatne mięso, które podczas duszenia Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za cielęciną. Wydawała mi się mdła, ale w tej wersji.... palce lizać :) Składniki: cielęcina szynka (użyłam pieczonej z truflami) bazylia sól pieprz lampka białego wina oliwa Zobacz więcej
1-1,5 kg cielęciny ( górka lub przednia łopatka ) Umyte mięso nacieram dobrze roztartym na miazgę czosnkiem z solą(około łyżeczki), przykrywam na min 2-3 godziny iwkładam do lodówki. Po tym czasie Zobacz więcej
Cielęcina z przepisu Magdy Gessler z jednego z programów "Kuchenne rewolucji" z tą różnicą, że u mnie pieczona w kawałkach, a nie w całości. Mięsko wyszło mięciutkie. delikatne i aromatyczne podane z Zobacz więcej
Cielęcina bardzo delikatne, ale drogie mięsko i nie każdy lubi. Zrobiłam mielone steki, ponieważ wydawało mi się że będą smaczne. Mój mąż jest głównym testującym i był bardzo zadowolony. Mięso zmielić Zobacz więcej
konfiturę z jarzębiny i zwinęłam mięso w roladę. Mięso związałam sznurkiem bawełnianym i odstawiłam na minimum 3 godziny. Potem na patelni rozgrzałam masło i olej i podsmażyłam na nim mięso ze Zobacz więcej
Cielęcina z pomarańczami. Składniki : 1 kg świeżej cielęciny 4 pomarańcze 1 cytryna 2 łyżki płynnego naturalnego miodu 4 ząbki czosnku 1/4 litra bulionu 1 łyżka suszonego tymianku pieprz sól Sposób Zobacz więcej
Ostatnio przypadły nam do gustu pieczarki portobello i nawet Loczek, który z zasady nie lubi grzybów zjada je ze smakiem. Zwykle po prostu dodaję je jako jeden ze składników ciepłej sałatki albo Zobacz więcej
Cielęcina to jedno z najchudszych mięs. Świetne dla osób dbających o sylwetkę również ze względu na dużą zawartość białka. Mięso ma barwę od jasnoróżowej do czerwonej. Odpowiednio przyrządzona Zobacz więcej
Przepisu na cielęcinę jeszcze ode mnie nie było, więc pora ten brak nadrobić. Składniki: kilo udźca cielęcego bez kości kilo kapusty kiszonej 300 ml soku jabłkowego 150 ml piwa sól oliwa 4-5 ziaren Zobacz więcej
Trochę bałam się zaczynać przygodę z cielęciną, w końcu mięso nie jest tanie, więc marnacja dużego kawałka byłaby z uszczerbkiem dla domowego budżetu. Okazało się, że nie taki diabeł straszny... Mięso Zobacz więcej
2,5 kg cielęciny – karkówka, łopatka, 400 g wieprzowiny, 900 g podgardla, 1 łyżeczka owoców ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 2 ząbki czosnku, kilkanaście listków szałwii, 2 cebule, 2 marchewki, 1 Zobacz więcej
),* zioła prowansalskie, * sól, pieprz, SOSIK* 0,5 kg cielęciny, np. pieczeni,* cebula,* 1-2 ząbki czosnku,* średnia papryka czerwona,* estragon,* cząber, * przyprawa do mięsa duszonego,* skrobia Zobacz więcej
naturalny smak, a w dodatku jest sycące i pyszne! W dodatku nie jest wcale trudne do wykonania. Nie wymaga żadnych większych umiejętności kulinarnych, a bez pieczenia przygotowanie może zająć mniej Zobacz więcej
w naczynie do tej potrawy, wiele jest możliwości przygotowania tadżin. Dzisiaj zapraszam na tadżin z cielęciny – danie cudo! tadżin z cielęciny składniki: 80 dag udźca cielęcego bez kości, Zobacz więcej
Niedzielny obiad pełen Śródziemnomorskich smaków. Szczególnie polecam bakłażana – bardzo prosty ale wspaniale się prezentuje na stole. Liczba porcji: &nbsp Cielęcina: 400-500 g polędwiczek Zobacz więcej
i odkryłam prawdziwy mięsny raj. Długie lady chłodnicze pełne są WSZYSTKIEGO – od drobiu, przez wieprzowinę, po dowolny kawałek wołowiny. I cielęcinę właśnie, piękną i świeżą, choć niestety drogą. Zobacz więcej
1,2 kilograma cielęciny, 120 gram placka suchego drożdżowego, 2 jajka, 150 gram migdałów bez łupinek, 3 duże ząbki czosnku, sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw*, kilka gałązek świeżego tymianku, Zobacz więcej