pieczona fasolka szparagowa

Tołpyga pieczona na fasolce szparagowej Tołpygę kupiłam zupełnie przypadkiem, ot po prostu trafiła się promocja w markecie. Upiekłam ją ze sporą ilością warzyw, i nieskromnie powiem, że była naprawdę Zobacz więcej
. Halibut pieczony z fasolką szparagową Składniki na 3 porcje: 3 filety z halibuta 20 dag zielonej fasolki 20 dag żółtej fasolki 2 małe marchewki sól cytrynowa pieprz sól 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Bardzo lubię fasolkę szparagową, słabość mam jednakowo do zielonej jak i żółtej. Szparagówkę lubię jakoklasycznydodatek do dań oraz jako składnik głównejpropozycji obiadowej. Dzisiaj zapraszam właśnie Zobacz więcej
Pyszny pomysł na lekki i dietetyczny obiad. Zarówno pierś, jak i warzywa sa pieczone z minimalna ilościa tłuszczu. Smacznie i zdrowo, czyli tak jak lubimy najbardziej :) Składniki: 3 pojedyncze piersi Zobacz więcej
Żółta fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Zwykle moje działania kończyły się na ugotowaniu i podaniu z bułką tartą, ale doszłam do wniosku, że czas poszukać inspiracji. Zobacz więcej
Naked Chef". Z tym, że on użył łososia. Przepisu nie zanotowałam, pamiętam tylko, że była ryba i fasolka z pomidorkami pieczone razem. Reszta to moja inwencja;) A tak na marginesie mówiąc -zobaczyć Zobacz więcej
Dziś przedstawiam łatwy ale bardzo efektownie wyglądający na talerzu dodatek do dania głównego. Dobrze doprawiona chilli fasolka szparagowa, zawinięta w boczek i pieczona w piekarniku. Łatwe, pyszne i Zobacz więcej
Lubicie dorsza? To i czarniak Wam zasmakuje. Ten drapieżnik z rodziny dorszowatych pływa wzdłuż wybrzeży Atlantyku ale można go również łowić w zachodnim Bałtyku. W smaku przypomina dorsza jednak jego Zobacz więcej
szczupak z fasolką szparagową Koniec zimy to okres kiedy szczególnie należy zadbać o dietę. Absolutnie nie może w niej zabraknąć ryb, ani warzyw. Dlatego dziś przedstawię proste ( można by Zobacz więcej
pieczarek 2 łyżki śmietany cebula natka pietruszki 2 łyżki mąki woda fasolka szparagowa Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 części. Obtaczamy w oliwie z dodatkiem przypraw i Zobacz więcej
Bo kto powiedział, że sałatka nie może być na gorąco? ;) Potrzebne składniki: 5 niewielkich buraków ziemniaki (jako dodatek do sałatki) 1/2 sałaty rzymskiej 200 g fasolki szparagowej 1/2 opakowania Zobacz więcej
czerwonej cebuli Szklanka mrożonej fasolki szparagowej 3 łyżki marynowanych pieczarek 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 2 łyżki majonezu light Sól Pieprz Wykonanie: Fasolkę szparagową gotujemy przez Zobacz więcej
szparagowej 20 g suszonych pomidorów 1/2 ząbka czosnku 40 ml białego wina 20 ml octu balsamicznego Wytnij kwadrat pergaminu o boku ok. 25 cm. Posmaruj oliwą z oliwek, ułóż filet z łososia. Dopraw go Zobacz więcej
czasu chciałam je otworzyć ale chciałam z nim zrobić coś nowego. Miałam też półtwardy kozi ser. Wymyśliłam, że połączę je ze sobą w omlecie i to nie byle jakim …w PIECZONYM. Do smaku „doprawiam” Zobacz więcej
rewelacyjne danie. Zachęcam do spróbowania! Składniki: - ok. 300 g mięsa mielonego z szynki, - 1 jajko, - 1 kajzerka namoczona w wodzie, - 1 cebula, - ugotowana do miękkości fasolka szparagowa (4 do Zobacz więcej
Bo kto powiedział, że sałatka nie może być na gorąco? ;) Trzeba się jakoś rozgrzać w ten pierwszy jesienny dzień! Klimatu nada rozgrzany piekarnik i unoszący się zapach pieczonych ziemniaków i Zobacz więcej
Pieczone młode ziemniaki, fasolka szparagowa, patison, marchewka i papryka Dzisiejsze danie smakuje najlepiej latem. Pachnące latem i słońcem młode warzywa, z dodatkiem ziół i odrobiny oliwy, proste i Zobacz więcej
Sezon na fasolkę szparagową trwa. Od niedawna, poza odmianą żółtą i zieloną, można jeszcze spotkać fasolki fioletowe i białe. Doskonale zastępują węglowodany w potrawach (można je podawać zamiast Zobacz więcej
nowy cykl na blogu #obiad z parowara, na który bardzo serdecznie zapraszam! Postaram się prezentować dość zdrowe, w sumie dietetyczne dania. Jako pierwszy wchodzi obiad składający się z dorsza i Zobacz więcej
Daigneaulti postanowiłam w domu improwizować z piękną soczystą mandarynką. Łosoś bardzo nam smakował, soczysty, lekko cytrusowy, pyszny. Jako dodatek fasolka szparagowa, karmelizowana w soku z Zobacz więcej