pieczona fasolka szparagowa

Tołpyga pieczona na fasolce szparagowej Tołpygę kupiłam zupełnie przypadkiem, ot po prostu trafiła się promocja w markecie. Upiekłam ją ze sporą ilością warzyw, i nieskromnie powiem, że była naprawdę Zobacz więcej
. Halibut pieczony z fasolką szparagową Składniki na 3 porcje: 3 filety z halibuta 20 dag zielonej fasolki 20 dag żółtej fasolki 2 małe marchewki sól cytrynowa pieprz sól 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Bardzo lubię fasolkę szparagową, słabość mam jednakowo do zielonej jak i żółtej. Szparagówkę lubię jakoklasycznydodatek do dań oraz jako składnik głównejpropozycji obiadowej. Dzisiaj zapraszam właśnie Zobacz więcej
Pyszny pomysł na lekki i dietetyczny obiad. Zarówno pierś, jak i warzywa sa pieczone z minimalna ilościa tłuszczu. Smacznie i zdrowo, czyli tak jak lubimy najbardziej :) Składniki: 3 pojedyncze piersi Zobacz więcej
Żółta fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Zwykle moje działania kończyły się na ugotowaniu i podaniu z bułką tartą, ale doszłam do wniosku, że czas poszukać inspiracji. Zobacz więcej
Pyszna biała ryba, o jędrnym, wcale nie suchym mięsku. Uwielbiam ryby. Jej smak przypomniał mi okonie jedzone w dzieciństwie na Mazurach wyłowione przez wędkarzy. Dziś nadal jeżdżę na moje Zobacz więcej
Dziś przedstawiam łatwy ale bardzo efektownie wyglądający na talerzu dodatek do dania głównego. Dobrze doprawiona chilli fasolka szparagowa, zawinięta w boczek i pieczona w piekarniku. Łatwe, pyszne i Zobacz więcej
koperku, białym pieprzu i soli morskiej. Danie miało być właściwie przekąską lub jak kto woli kolacją na ciepło więc podałam go tylko z sosem. Wybrałam zieloną fasolkę z dwóch powodów. Po pierwsze – Zobacz więcej
szczupak z fasolką szparagową Koniec zimy to okres kiedy szczególnie należy zadbać o dietę. Absolutnie nie może w niej zabraknąć ryb, ani warzyw. Dlatego dziś przedstawię proste ( można by Zobacz więcej
pieczarek 2 łyżki śmietany cebula natka pietruszki 2 łyżki mąki woda fasolka szparagowa Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 części. Obtaczamy w oliwie z dodatkiem przypraw i Zobacz więcej
Bo kto powiedział, że sałatka nie może być na gorąco? ;) Potrzebne składniki: 5 niewielkich buraków ziemniaki (jako dodatek do sałatki) 1/2 sałaty rzymskiej 200 g fasolki szparagowej 1/2 opakowania Zobacz więcej
czerwonej cebuli Szklanka mrożonej fasolki szparagowej 3 łyżki marynowanych pieczarek 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 2 łyżki majonezu light Sól Pieprz Wykonanie: Fasolkę szparagową gotujemy przez Zobacz więcej
szparagowej 20 g suszonych pomidorów 1/2 ząbka czosnku 40 ml białego wina 20 ml octu balsamicznego Wytnij kwadrat pergaminu o boku ok. 25 cm. Posmaruj oliwą z oliwek, ułóż filet z łososia. Dopraw go Zobacz więcej
czasu chciałam je otworzyć ale chciałam z nim zrobić coś nowego. Miałam też półtwardy kozi ser. Wymyśliłam, że połączę je ze sobą w omlecie i to nie byle jakim …w PIECZONYM. Do smaku „doprawiam” Zobacz więcej
rewelacyjne danie. Zachęcam do spróbowania! Składniki: - ok. 300 g mięsa mielonego z szynki, - 1 jajko, - 1 kajzerka namoczona w wodzie, - 1 cebula, - ugotowana do miękkości fasolka szparagowa (4 do Zobacz więcej
Bo kto powiedział, że sałatka nie może być na gorąco? ;) Trzeba się jakoś rozgrzać w ten pierwszy jesienny dzień! Klimatu nada rozgrzany piekarnik i unoszący się zapach pieczonych ziemniaków i Zobacz więcej
Pieczone młode ziemniaki, fasolka szparagowa, patison, marchewka i papryka Dzisiejsze danie smakuje najlepiej latem. Pachnące latem i słońcem młode warzywa, z dodatkiem ziół i odrobiny oliwy, proste i Zobacz więcej
Sezon na fasolkę szparagową trwa. Od niedawna, poza odmianą żółtą i zieloną, można jeszcze spotkać fasolki fioletowe i białe. Doskonale zastępują węglowodany w potrawach (można je podawać zamiast Zobacz więcej
nowy cykl na blogu #obiad z parowara, na który bardzo serdecznie zapraszam! Postaram się prezentować dość zdrowe, w sumie dietetyczne dania. Jako pierwszy wchodzi obiad składający się z dorsza i Zobacz więcej
Daigneaulti postanowiłam w domu improwizować z piękną soczystą mandarynką. Łosoś bardzo nam smakował, soczysty, lekko cytrusowy, pyszny. Jako dodatek fasolka szparagowa, karmelizowana w soku z Zobacz więcej