Wydawnictwo: Promiss Data wydania: 2005 Format : Książka Ilość stron: 207 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf, Matras, strona autorki Program Pani Ewy oglądałam już kilka lat temu i zawsze mi się
Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczone udka z gęsi, o której śmiało można powiedzieć, że stała się znakiem firmowym naszego bloga i ulubionym mięsem Kasztanowej Kuchni, która ma w planie stać się
Zobacz więcej
Roasted breast of goose. Składniki. 2 piersi z gęsi 100 ml sok z jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3
Zobacz więcej
Sernik z orzechową bezą - na delikatnym, kruchym spodzie, z pyszną masą serową Właściwie przepis inspirowany sernikiem Ewy Wachowicz, bo jednak sporo rzeczy zdecydowałam się zmienić. Piekłam go dwa
Zobacz więcej
Wędliny kupuję zwykle u małych, lokalnych producentów i w małych ilościach, ponieważ częściej sięgamy po sery i warzywa. Nic nie wyprowadza mnie z równowagi tak, jak szynka, z której zaraz po kupnie
Zobacz więcej
Ciasto dotarło do mnie pod nazwą "jadą goście jadą", na znak, że ciasto szybko i łatwo można upiec. Jednak samo pieczenie chwile potrwa, więc goście muszą jednak chwilę wcześniej zapowiedzieć swoją
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Promiss Data wydania: 2012 Format : Książka Ilość stron: 168 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin,strona autorki Tym razem przedstawiam Wam najnowszą książkę Pani Ewy Wachowicz,
Zobacz więcej
Na Świętego Marcin powinna być gęś. Ale co ja na to poradzę, że wolę kaczkę? A już za kaczą piersią wprost przepadam! W bardzo tradycyjnym wydaniu, z jabłkami i żurawinami, pieczona w winie jest u nas
Zobacz więcej
Tekst NIE jest sponsorowany. Książkę Ewy Wachowicz pożyczyłam od koleżanki i zastanawiam się nad jej zakupem przy najbliższym przypływie gotówki. Ale od początku. Książka podzielona jest na cztery
Zobacz więcej
Przepis na ciasto na pierogi Ewy Wachowicz pochodzi z Jej książki ,,Ewa gotuje", str. 114. Ciasto wychodzi przepyszne. My skusiłyśmy się na nadzienie serowe i z wiśniami. Sama nie wiem, które lepsze
Zobacz więcej
Ciasto z Cukinii Ewy Wachowicz dodano: 23 Lipca 2012r. Chciaam napisa, e Ewa Wachowicz to jedna z moich ulubionych kucharek, ale kuchark nie jest:) Napisz wic, e jest jedn z moich ulubionych
Zobacz więcej
2 piersi z gęsi, 10 ziaren pieprzu czarnego, 8 ziaren ziela angielskiego, 10 źdźbeł trawy żubrowej, 2 jagody jałowca, sól, 500 ml wina czerwonego wytrawnego, Wyjąć gęś z marynaty, osuszyć. Kłaść skórą
Zobacz więcej
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną
Zobacz więcej
Pierś z gęsi to prosta i smaczna potrawa. Składniki: pierś z gęsi majeranek oliwa sól pieprz Przygotowanie: Umytą pierś z gęsi obsmażyć na patelni na złoty kolor. Przyprawić majerankiem, solą i
Zobacz więcej
Dawno nie pojawiały się na blogu ciasta więc dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki
Zobacz więcej
Wydawnictwo: Promiss Data wydania: 2009 Format : Książka Ilość stron: 188 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf, Merlin,strona autorki Znów przychodzę do Was z kolejną książką Pani Ewy Wachowicz, osoby
Zobacz więcej
Szczerze muszę przyznać, że pierwszy raz przyrządzałam i w ogóle jadłam gęś. Ale muszę również przyznać, że jej smak bardzo przypadł mi do gustu :) Niestety rzadko na co dzień jadamy gęś ale warto to
Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z gęsi 2 jabłka 10 śliwek suszonych 10 moreli pieprz świeżo mielony kucharek 1 łyżka majeranek 1 łyżeczka rozmaryn 10 ziaren jałowca oliwa Wykonanie: Skórę gęsi naciąć w ukośną
Zobacz więcej
Prosty przepis na chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz jest pyszny i puszysty. Jest bez zakwasu. Bardzo szybko i łatwo się go piecze. Polecam wypróbować. To mój ulubiony domowy chleb Prosty
Zobacz więcej
Moja pieczeń świąteczna już gotowa. Tym razem piekłam karczek i skorzystałam z przepisu Ewy Wachowicz. Mięso jest kruche, ale nie przesadnie, ładnie się kroi, a aromatyczna i dosyć pikantna panierka,
Zobacz więcej