pieczona gęś faszerowana porami

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczona pierś gęsi

pieczona pierś gęsi 11870

5
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną Zobacz więcej
do moich sprawdzonych przepisów. dwa z nich nie mają zdjęć, ale zapewniam, że były pyszne. tę faszerowaną po francusku zrobię w najbliższy wtorek. wkrótce też pokażę gęsi smalec, bosko smakujący z Zobacz więcej
(19.02.2014)Faszerowana kaczka pieczona w całości z jabłkami (19.02.2014)Pstrąg pieczony w folii (17.02.2014)Spaghetti alla bolognese (03.02.2014)Ryż smażony z jajkiem (29.01.2014)Makaron z Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
Po raz pierwszy piekłam faszerowanego kurczaka. Do tej pory nadziewałam jedynie kaczkę i gęś. Okazuje się, że kasza jaglana świetnie sprawdza się jako farsz, ponieważ pochłania aromaty i soki z Zobacz więcej
kapusty (26.05.2014)Filet rybny pod pierzynką ze szpianku (19.05.2014)Zapiekanka z kurczakiem, ryżem i brokułami (05.05.2014)Masełko czosnkowe (05.05.2014)Piersi gęsi w sosie śliwkowym Zobacz więcej
Twory Przetwory, za co jej gorąco dziękuję. Bardzo się cieszę z zaproszenia na te zajęcia, gdyż drób do rozkładania na części zanosiłam do tej pory mojej kochanej mamie ;) Ptaki, które były tematem Zobacz więcej
i sezonowości. Tylko w ten sposób zagwarantujemy sobie najwyższą jakość i najlepszy smak. GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody Zobacz więcej
. Można ją piec, dusić, gotować. Najpopularniejsze wersje to faszerowana jabłkami lub pomarańczą. Mięso z upieczonego wielkiego ptaka świetnie sprawdzi się w sałatkach, galaretkach, zupach, szybkich Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
pieczona z jałowcem w białym winie Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Roladki z kurczaka z wątróbką i sliwką suszoną Gęś faszerowana Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3135

1
na ragoût z kalmarów Fizioły, czyli fasola ze śliwkami na wędzonce Konfiturowane udko z gęsi Krewetka i kalmar na galaretce z ogórka Krucha tarta z porem i serem kozim Makrela w białym winie z Zobacz więcej
. Restauracja przystosowana jest do przyjęcia 100 osób. Dla gości przeznaczone są dwie sale - urządzone w ciepłym domowym klimacie - większa na 60 osóboraz mniejsza na 40 osób. W jednej z nich Zobacz więcej
Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Gęś faszerowana luzowana 8211 przepis + film Jak oszczędzać w kuchni #1 – punkt wyjścia i kilka Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: Robert

Autor: Robert 11

0
czasy przystawki z tatara. Oczywiście najlepiej przyrządzony tatar był przez mojego dziadka, którym z miłą chęcią zajadałam się, nie wiedząc wtedy, że jest to surowe mięso. Dziadkowie zawsze mieli Zobacz więcej
Sałatka z gorgonzolą, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi w sosie miodowo-musztardowym 1 gruszka 50 g mieszanki sałat z ... Boska sałatka z grillowanym camembertem i orzechami laskowymi w sosie Zobacz więcej
na tym blogu Archiwum bloga 2014(64) lipiec(3) Risotto z prawdziwkami Pomidor malinowy faszerowany bobem Zupa krem kalafiorowy z migdałami czerwiec(10) maj(9) kwiecień(9) marzec(7) luty(9) Zobacz więcej
. 6. Co najpszyszniejszego jadłeś do tej pory? Jak już pisałam jestem wielką fanką sushi i maki z pieczonym węgorzem to mistrzostwo. Ale poza tym ogromnie smakuje mi np. foie gras (tak, wiem, biedne Zobacz więcej