pieczona gęś wg okrasy

i zrobić sobie samemu wędlinę , zwłaszcza z dobrego jakościowo mięsa. Z gęsiej piersi robiłam już półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, surową wędlinę peklowaną w soli wg. Okrasy, teraz Zobacz więcej
miałam wielki ruch na blogu za sprawą przepisu na gęś w soli wg. Karola Okrasy. Prawdopodobnie ten odcinek przypomniała telewizja. Z ciekawości zerknęłam, jak to wygląda – i mój przepis jest na Zobacz więcej
, pieczona i wędzona. Na Liście Produktów Tradycyjnych znajduje się okrasa czyli po kaszubsku obona. Składniki. Surowe mięso z gęsi, najlepiej udo lub pierś. Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
wyzwanie za nami :D Pierś z gęsi SKŁADNIKI: 1kg piersi z gęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa... Żeberka duszone w kapuście Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to Zobacz więcej
gęsiny. W XVI i XVIII wieku byliśmy, jakby nie patrzeć gęsią potęgą. Dorodną gęś można upiec w całości lub rozczłonkować i dusić w gęsim tłuszczu. Wspaniały smak mięsa podbiją świeże zioła: tymianek Zobacz więcej
) 12 godzin temu Eksperyment sobotni zupa oktoberfestowa 22 godziny temu kalejdoskop kulinarny Kremowa zupa ziemniaczana. 1 dzień temu addio pomidory Grillowane boczniaki. Po prostu i na szybko. 2 dni Zobacz więcej
(4) drób (10) dynia (4) dziczyzna (2) dżem (1) fasola (7) feta (5) golonka (3) grzyby (7) gęś (1) hummus (1) indyk (9) jabłko (5) jarmuż (2) kabaczek (1) kaczka (1) kalarepka (1) kapusta (4) kapusta Zobacz więcej
caramelizada - Hoy me animo con esta receta de carne, en la que el secreto está precisamente en la calidad de la misma. Si los ingredientes son la pieza básica en cual... 4 miesiące temu :: bento na Zobacz więcej
3 miesiące temu Moja kuchnia proba 2 - 4 miesiące temu Comido por servido Solomillo de ternera con cebolleta caramelizada - Hoy me animo con esta receta de carne, en la que el secreto está Zobacz więcej
ma... 3 miesiące temu gastronomyGO! śniadanie - test 3 miesiące temu Moja kuchnia proba 2 - 4 miesiące temu Comido por servido Solomillo de ternera con cebolleta caramelizada - Hoy me animo con esta Zobacz więcej
.... 5 miesięcy temu kuchnia pod wulkanem Pizzette, czyli pizzerinki po neapolitansku - Pizzette to bardzo popularna przekaska na roznego rodzaju, neapolitanskich przyjeciach. Dla duzych i dla Zobacz więcej
are blooming and now is the time to ... 14 godzin temu Salt & Pepper & co Chleb z pieczonymi ziemniakami i rozmarynem - Poleglam dzis przy mojej detoksujacej kuracji....Po 12 dniach zjadlam Zobacz więcej
to your home. Enjoy a monthly delivery of quality wine samples, from the wine cellars across th... 18 godzin temu Grażyna gotuje Szpinak na Prima Aprilis - Kilka dni temu zaskoczyłam Rodzinkę zieloną Zobacz więcej
i aromatyczne ciasto.Zapewniam że posmakuje każdemu.Zachęcam do pieczenia. *Składniki:** Biszkop... 1 godzinę temu GastroMonia... Potrawy i zwyczaje wielkanocne - Tym razem w Czytelni ze Smakiem coś Zobacz więcej
ze szczyptą wyobraźni, humoru i standardowych stereotypów:np. co by było gdyby... na Amerykę zamiast Brytyjczyków najechali ... 15 godzin temu Kalinin-grad Przeczytane - Przekleństwa niewinności Zobacz więcej
kto powiedział, że KrK ma prawa autorskie do 24-25-26... 4 dni temu Żeby życie miało smaczek... zimne nóżki (galareta z golonki) - Jakiś czas temu kupiłam sobie nowe foremki na galaretki. Sprawdziły Zobacz więcej
z zamrażalnika ( zawsze smażę więcej).Wtedy dorabiam tylko szybki sos , dusz... 3 dni temu Obados na obiados Kruche ciasto z jabłkami, orzechami, powidłami i bezą - Postanowiłam (w końcu końcówka Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9234

1
to-to do Sylwestra przechowac... Po prostu wg wskazowek Produce... 1 tydzień temu Moje włoskie impresje Buon Natale - Okres Swiat Bozego Narodzenia to czas skladania sobie zyczen i obdarowywania Zobacz więcej
"naturalne" i "wedzone". Na pierwszy raz wybralismy "naturalne". Byla wiec jajecznica (pycha) i zrobilismy carbonara ... 2 miesiące temu Arabskie Przysmaki Mamul - Bardzo prosty przepis*Potrzebne Zobacz więcej