pieczona głowa barana

Za oknem znowu deszcz. Głowa mi pęka :(... Nie lubię tego. Ale mam dla Was dzisiaj mojego konkursowego barana pomarańczowego z polewą i posypką migdałową. Prosty, pyszny, rozpływający się w ustach. Zobacz więcej
wałek. Wałek dzielimy na 24 wałeczki. Wałeczki zwijamy w ślimaki (będą to rogi baranów).Trzy łyżki marcepanu barwimy na różowo. Formujemy z niego głowy baranów.Pozostała część marcepanu barwimy na Zobacz więcej
wałek. Wałek dzielimy na 24 wałeczki. Wałeczki zwijamy w ślimaki (będą to rogi baranów).Trzy łyżki marcepanu barwimy na różowo. Formujemy z niego głowy baranów.Pozostała część marcepanu barwimy na Zobacz więcej
Dziś pożegnamy stary rok. Zrobimy miejsce nowemu, aby raźnym krokiem móc w niego wkroczyć z głową pełna planów i pomysłów. Mam tyle planów na ten nadchodzący rok, że już piszczę z uciechy i czekam aż Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Wielkanocne lukrowanie

Wielkanocne lukrowanie 175

0
Wielkanoc to na stole czas lukrowanych bab i baranków. Pamiętam z dzieciństwa cukrowe baranki, kupowane w sklepie peesesu. Baran lub zając z cukru zawinięte w celofan przewiązany cukrową wstążką stał Zobacz więcej
g suszonych moreli 12 kawałków suszonego, kolorowego ananasa Z masy marcepanowej (białej) robimy niewielkie kuleczki , które zlepiamy w jedną większą kulkę. Jedna łyżkę białego marcepanu barwimy Zobacz więcej
Miałam chałkę upiec, taką zwykłą plecioną, ale wpadłam na pomysł, że zrobię barana. Nie było czasu na myślenie, podzieliłam ciasto na cztery części, a dalej już jakoś poszło. To taka moja Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przegryzam
Przegryzione w maju

Przegryzione w maju 42

0
, przegryzam kilka majowych migawek! Początek miesiąca rozpoczęła wspaniała krakowska majówka, zwieńczona flyboardowym szaleństwem w Dąbrowie Górniczej. Słone obwarzanki, marchewkowe lody i ciepły Zobacz więcej
rozbłyskują w kieliszku. Nazwa wiszących ogrodów wLillafüred przetacza się gładko po języku, szumią w głowie Góry Bukowe, wieczór kłuje gwarną pszczołą Miskolca. Lecsó (4 porcje) - 10 słodkich Zobacz więcej
Luty co roku rozpoczyna większy sezon urodzinowy. Wszystkie Wodniki, Ryby i Barany zaczynają świętować pojawienie się na tym świecie. Wśród nich również ja :) A niedługo po mnie ten oto Blog, który Zobacz więcej
serwowane są z oliwą z oliwek, octem, anchois i czosnkiem. Moje ostatnie odkrycie kulinarne. 6. Saltimbocca alla romana Saltimbocca alla romana czyli plastry polędwiczki cielęcej, prosciutto crudo i Zobacz więcej
(wyd. Zakamarki, Poznań 2012, s. 136) Dunia ma siedem lat i zamiast baranów liczy na dobranoc szczęśliwe chwile. Ma fiu-bździu na głowie, kolekcję zakładek do książek w tekturowym pudełku i omal nie Zobacz więcej
jak wnętrzności zwierzęce, tzw. 5 ćwiartka. Ze względu na ich wartości odżywcze i przydatność kulinarną można podzielić je na cztery grupy: wątroby i mózgi nerki, serca i ozory płuca, żołądki, Zobacz więcej
uciętej koziej głowy...] Kurban Bayramı w Turcji - dzień pierwszy Pierwszego dnia święta mężczyźni zbierają się na modlitwę w meczecie. Ja nie uczestniczyłam w tej części obchodów święta, więc Zobacz więcej
Polecamy Te auta doprowadzą twoje finanse do ruiny Lech Wałęsa Życzenia od Premiera Węgier Victora Orbana subiektywnie-wobec-swiata.blog.pl Nie pójdę do psychologa! Dołącz do nas Załóż bloga Polecamy Zobacz więcej
KasiaWa
KasiaWa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki i koraliki
PLEŚNIAK

PLEŚNIAK 949

0
z białek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, owoce lub dżem Mąkę, proszek do pieczenia, pół szklanki cukru, margarynę i żółtka wrzucamy do michy i siekamy nożem. Wyrabiamy ciasto i Zobacz więcej
=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> Październik 2013 P W Ś C P S N « wrz 123456 78910111213 14151617181920 21222324252627 28293031 Przepisy kulinarne Dania Zobacz więcej
Biżuteria Haft krzyżykowy Różności To i owo … :) Ciekawostki kulinarne Co mi po głowie chodzi Archiwa Wybierz miesiąc Październik 2013 (9) Wrzesień 2013 (8) Sierpień 2013 (7) Lipiec 2013 (8) Czerwiec Zobacz więcej
GROCHÓWKA, MÓJ SMAK Z DZIECIŃSTWA | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna O mnie Ulubione linki Zobacz więcej
GOLONKA PIECZONA W PIWIE | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna O mnie Ulubione linki Zobacz więcej