pieczona papryka w słoiki

Papryki można przygotowywać na kilka różnych sposobów. Całe strąki można dusić lub zapiekać, nadziewając różnymi farszami, zarówno mięsnymi, jak i jarskimi. Dotychczas umieściłam kilka przepisów z Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Bardzo lubię polędwiczkę wieprzową, bo jest nie tylko smaczna, ale bardzo szybko się ją przygotowuje. Dzisiaj polecam ją w przepysznym sosie z papryką. Mimo iż najpierw trzeba opiec papryki w Zobacz więcej
Proponuję dodatek do obiadu, lub jak kto woli- samodzielne danie. Przepis prosty , wykonanie banalne bo samo się robi. Idealnie sprawdzają się małe młode ziemniaczki. Składniki w dowolnej ilości młode Zobacz więcej
Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce 1-1,2 schabu, sól do smaku, 3 łyżki ziół prowansalskich, 2 łyżki słodkiej papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oleju, 1 liść laurowy, 2 ziela Zobacz więcej
Pyszny schabik na kanapeczki, był tak dobry, że jak już robiłam zdjęcia to tylko końcóweczka go została ;) Składniki: 1 kg schabu 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli np. himalajskiej 1 łyżeczka papryki Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Fasolka szparagowa w słoiki

Fasolka szparagowa w słoiki 7967

Pyszna jako przekąska, do sałatek jak i z bułką tartą :) Lubie fasolkę ??? Jakieś pomysły na jej wykorzystanie ? :) Składniki: fasolka szparagowa Zalewa: 1 litr wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 Zobacz więcej
W najbliższą niedzielę 13 września od godziny 15.00 odbędą się warsztaty pt: „Warszawskie Słoiki” czyli lokalne przetwory z historią w tle Przygotujemy tzw. ‚gąszcze” czyli Zobacz więcej
Nadziewana papryka świetnie sprawdzi się na zimno jako przekąska na imprezę lub jako ciepły dodatek do dania głównego. Przepis śródziemnomorski, z aromatycznymi przyprawami i samymi zdrowymi Zobacz więcej
Takie buraczki są u nas obowiązkową pozycją co rok. Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić "ten" smak ;) a smak jest wspaniały - uwielbiam je jako dodatek do Zobacz więcej
Przedstawiony przepis możecie wykorzystać w święta lub w każdym innym terminie. Polędwiczki wieprzowe świetnie sprawdzają się w daniach z sosami. Dzięki temu stają się jeszcze bardziej delikatne i Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Szynka pieczona w słodkiej papryce

Szynka pieczona w słodkiej papryce 39

W moim rodzinnym domu kiedy zbliżają się Święta Bożego Narodzenia pachnie pieczonym mięsem, gotowanymi pierogami z kapustą i grzybami oraz wszelkimi daniami rybnymi, w tym chrupiącymi krokietami. Na Zobacz więcej
Pieczona papryka, pomidory, marchewka, czosnek, cebula- to główne składniki pysznego sosu w wegetariańskim wydaniu. Do tego tarty, kremowy i delikatny ser mozzarella oraz chrupiące orzeszki piniowe- a Zobacz więcej
Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami. Zawsze jest pyszna. Nie Zobacz więcej
Mój kochany Okrasa ;) No uwielbiam go! :) Kupiłam kilo szynki i szukałam natchnienia, inspiracji. Kiedyś podawałam już przepis na szynkę gotowaną, a teraz chciałam zrobić inną. Szukałam, szukałam i Zobacz więcej
Oliwka
Oliwka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowe Debiuty
Zbierajcie słoiki!!

Zbierajcie słoiki!! 46

Już niedługo zacznie się sezon na różne warzywa i owoce :) Z każdym dniem (jeśli pogoda dopisze) będą pyszniejsze i tańsze. I właśnie wtedy postaramy się zamknąć niepowtarzalne smaki wiosny, lata i Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Kompot z wiśni w słoiki

Kompot z wiśni w słoiki 4100

Dziś kompot z wiśni :) To co mój mąż lubi najbardziej - więc specjalnie dla niego DUUŻO słoików :))) Składniki: (na 1 słoik po 900 ml) ( ja miałam 10 kg wiśni i wyszło mi 20 słoików) pół słoika wiśni Zobacz więcej
Uwielbiam makaron, nie wiem czy już o tym pisałam, ale NIGDY nie jadłam makaronu w restauracji. I nie zamierzam. Pierwszy raz zrobię to we Włoszech i z dużym prawdopodobieństwem nigdzie więcej. Nigdy. Zobacz więcej
Uwielbiam faszerowaną paprykę chyba od wczesnego dzieciństwa ;p Jednak w moim domu, pomimo zdrowej papryki, było to raczej danie ciężkie – dużą ilością wieprzowiny, sera i małą ilością białego ryżu. Zobacz więcej
Ostatnio z mamą nawkładałyśmy śliwek do słoików. Na zimę. Jak później takie zapasy można wykorzystać? Do ugotowania kompotu, do knedli, do ciasta. Składniki: śliwki cukier Ilości śliwek i oczywiście Zobacz więcej