pieczona pierś z gęsi

bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Pierś z gęsi pieczona

Pierś z gęsi pieczona 4811

2
Gęsi, iż Rzym uwolniły, Wielbione były. A że się to i w nocy i krzyczeniem działo, Ujęte chwałą, Szły na radę, i stanęło, Aby zacząć nowe dzieło: W krzyczeniu się nie szczędzić, Lisy z lasa wypędzić. Zobacz więcej
Pierś z gęsi to prosta i smaczna potrawa. Składniki: pierś z gęsi majeranek oliwa sól pieprz Przygotowanie: Umytą pierś z gęsi obsmażyć na patelni na złoty kolor. Przyprawić majerankiem, solą i Zobacz więcej
Roasted breast of goose. Składniki. 2 piersi z gęsi 100 ml sok z jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3 Zobacz więcej
Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi (u mnie 1kg mrożonej), 3 łyżki sosu sojowego, pieprz świeżo mielony, makaron świder Czaniecki, glazurowane marchewki- przepis tutaj. Przygotowanie: Pierś z gęsi Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczona pierś gęsi

pieczona pierś gęsi 11894

5
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną Zobacz więcej
Składniki 1 pierś z gęsi 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały seler 2 cebule 1/2 szklanki wody kilkanaście igiełek świeżego rozmarynu (lub 1 łyżeczka rozmarynu suszonego) sól, pieprz woda i sól do solanki Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Pieczona pierś z gęsi

Pieczona pierś z gęsi 25549

2
Pyszne, miękkie i soczyste drobiowe mięso. Podobno gęsie najzdrowsze. Szkoda, że tak rzadko gości na naszych stołach. Obowiązkowo do wypróbowania! Składniki: 1 pierś z gęsi ok. 800g, 2 ząbki czosnku, Zobacz więcej
Cześć =) W kolejnym wpisie o gęsinie prezentujemy pierś z gęsi upieczoną w najprostszy sposób i minimalistycznie przyprawiona. Gęś jest bardzo tłustym ptakiem, lecz, jak w przypadku innego drobiu, Zobacz więcej
Gęsina? Rzadkość na naszych stołach. Zapewne głównymi sprawcami są: zaporowa cena i słaba dostępność. Postanowiłam jednak spróbować. Tato "upolował" dla mnie dwie piersi i powiedział: "wymyśl coś" :) Zobacz więcej
1 pierś z gęsi 1 papryczka chili 3 łyżeczki papryki słodkiej olej kokosowy do wysmarowania formy Skórę pierś z gęsi oddzielamy od mięsa i pod skórę układamy poszatkowaną papryczkę chili, zaś mięso Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas mojej wizyty w tym mieście. Jest to najlepsze wykonanie gęsi, jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła Agnieszka, w maju 2014 r., podczas I Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Gęś podana w sosie śliwkowym, z kluskami i czerwoną kapustą. Gęś jest bardzo tłustym Zobacz więcej
Dziś 11 listopada i to właśnie dzisiaj, przynajmniej teoretycznie, na stołach każdego Polaka powinna gościć gęś. Postanowiłam przygotować piersi z gęsi. Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas, że Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pierś z gęsi, upieczoną w najprostszy sposób i minimalistycznie przyprawioną. Gęś jest bardzo tłustym ptakiem, lecz tłuszcz znajduje się w skórze, a mięso samo w sobie jest Zobacz więcej
długo pieczona pierś z gęsi Są dwa sposoby na upieczenie gęsiny, możemy piec ją bardzo krótko, albo bardzo długo. Pierwszy sposób opisałem już jakiśczastemu, a więc dziś pora na drugąmetodę. Polecam Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na pieczona pierś z gęsi, którą zjadła we wrześniu 2005 r., podczasIII Weekendu na Wyspie Młyńskiej, w bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczona pierś z gęsi, którą zjadłem w listopadzie, z okazji moich urodzin, w mojej ulubionej bydgoskiej restauracji - "Stary Port 13". Jest to najlepsze wykonanie gęsi, Zobacz więcej
Bardzo nas cieszy koniec października, ponieważ wreszcie pojawiła się w sklepach gęsina. Pierwsze kupione piersi z gęsi upiekliśmy z jabłkami, śliwkami i żurawiną, gdyż te dodatki zawsze dobrze Zobacz więcej
. Z dniem św. Marcina wiąże się tradycja spożywania gęsi, którą obecnie próbuje się przywrócić do łask. Z tejże okazji zostałam wytypowana przez moją rodzicielkę do przyrządzenia owej gęsi. Niestety, Zobacz więcej