Moi wierni czytelnicy doskonale wiedzą, że jestem ogromną fanka pieczonych warzyw ! Uważam, że jest to najlepsza forma obróbki termicznej jarzyn. Przygotowane w ten sposób zachowują większość
Zobacz więcej
Biała kiełbasa pieczona z pietruszką, czosnkiem i ziołami. Soczysta w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz, z dobrze wyczuwalną cytrynową nutką. Właściwie danie "robi się samo" przy okazji innych
Zobacz więcej
Zdarzało się, że chłopaki podkradały mi korzeń pietruszki i zajadali ją na surowo. Czasem trafiają się niesamowicie słodkie pietruchy, które faktycznie zaskakują swoim smakiem. Trafiam na przepisy na
Zobacz więcej
Składniki 1 litr bulionu warzywnego 600g pietruszki (korzeń) 1 łyżka miodu gryczanego 1 łyżka oliwy z oliwek 30ml białego wina półwytrawnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz, świeży
Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis jest tak prosty, że aż wstyd pisać…ale być może jeszcze nie jedliście pieczonej pietruszki? Być może nie wiecie jak pyszna i słodziutka jest po seansie w piekarniku? Być może ten
Zobacz więcej
A w lodówce cała masa pietruszki i marchewki została. Bardzo lubię te warzywka na surowo, gotowane czy pieczone, ale dzisiaj mam do zaoferowania Państwu pyszny przepis na pieczoną pietruszkę i
Zobacz więcej
Pieczoną pietruszkę i seler uwielbiamy jako dodatek do obiadu, myśl, że może być z tego pasta bardzo nam się spodobał. I jak się okazało był to świetny pomysł . Pasta ma fantastyczny smak, lekko
Zobacz więcej
Niezbyt skomplikowany przepis, ale nie wpadłam na to wcześniej, dlatego się z Wami dzielę. Pietruszkę nacinamy co 0,5cm. Posypujemy dowolnymi przyprawami, w moim przypadku była to sól, papryka słodka,
Zobacz więcej
Lekki i zdrowy. Smakuje idealnie zarówno z frytkami i warzywami na parze, jak i ziemniaczkami z surówką z kiszonej kapusty ;-) Składniki -ok. 50 dag dorsza -kilka gałązek natki pietruszki -1-2 łyżki
Zobacz więcej
Początkowo miała to być zupa-krem z pasternaku, niestety moje niewprawione oko wybrało ze skrzynki z warzywami pietruszkę (są niemal identyczne), a wprawne ręce błyskawicznie obrały kilogram, zanim
Zobacz więcej
Jak dla mnie ryba najlepiej smakuje w asyście kwaśnej pieczonej cytryny i pietruszki. Jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Podana w całości pięknie się prezentuje. 800 g szczupaka w całości
Zobacz więcej
Zup o tej porze roku sporo. Nie dziwota - są sycące, rozgrzewające i bardzo często szybkie w wykonaniu. Ta, którą przyrządziłam dziś łączy powyższe cechy, a ponadto jest wyjątkowa w smaku i
Zobacz więcej
Smak pieczonego mięsa możemy dowolnie modyfikować dodając za każdym razem inne warzywa, owoce czy grzyby. Pierś z indyka z korzeniem pietruszki i pieczarkami jest dobrą propozycją na obiad w chłodne
Zobacz więcej
Ostatnio miałyśmy okazję zjeść u znajomych danie z pietruszką w roli głównej. Jest proste w przygotowaniu, oryginalne i co najważniejsze - przepyszne! Skład: pietruszka-1 kg masło Lurpak z oliwą z
Zobacz więcej
« Wołowina z okrą piżmianem Kurczak pieczony z pietruszką i ziemniakami Od kiedy Daphne pojawiła się na świecie cenię sobie przepisy na szybkie i smaczne dania. Ten przepis zdecydowanie do nich
Zobacz więcej
Pieczona pietruszka jest od dawna w moim domowym menu podobnie jak inne pieczone warzywa. Jeśli nie próbowaliście nigdy pieczonej pietruszki to koniecznie musicie to nadrobić. Dekoruję nią zupylub
Zobacz więcej
Pietruszka zwykle kojarzy się z zimowymi daniami, ten hummus jednak smakuje iście wiosennie. Słodycz pieczonej pietruszki i świeżość natki świetnie komponują się ze smakiem tradycyjnego, lekko
Zobacz więcej
Pietruszka pieczona z miodem to ostatnio moja ulubiona przekąska. Zwykle wieczorami chrupię ją sobie bez opamiętania i zawsze rozpaczam, gdy dotrę do dna miseczki :) Składniki na pietruszkę pieczoną z
Zobacz więcej
Nie dość, że zdrowe, to jeszcze nieziemsko pyszne. Pietruszka ujawnia tu swą krasę, a nie znam takich dań zbyt wiele. Nieziemskie. Podajemy ciepłe, i tak znika, zanim zdąży ostygnąć. Składniki (ok. 5
Zobacz więcej
Super przekąska jako lancz, kolacja, snack do filmu czy na party. Z pieczonych pietruszek jeszcze mocniej wydobywa się orzechowy posmak i słodycz. Obierz je i ułóż w brytfance, najlepiej jedną
Zobacz więcej