pieczona ryba bez soli

* * * W dzisiejszym wpisie chciałabym Was zachęcić do wypróbowania przepisu na pieczoną rybę w soli. To sposób który od wielu lat jest stosowany (min. podpatrzyłam go u Gordona Ramsaya) i który można Zobacz więcej
Szybki, zdrowy i nie wymagający dużego nakładu pracy obiad Szybki – bo zaledwie w 20-30 minut, zdrowy wiadomo dlaczego – bo rybka, bo bez soli, bo pieczony a nie smażony na tłuszczu Uwielbiam ryby, Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Pstrąg

Pstrąg 7760

3
Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego Zobacz więcej
1 duży filet bez skóry na osobę 1 warstwa ciasta filo na osobę cytryna przyprawy np czosnek i szałwia masło sól, pieprz Rybę oczyścić, usunąć skórę. Skropić cytryną i przyprawami i zostawić w lodówce Zobacz więcej
arnika
arnika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arnikowa kuchnia
PSTRĄG PIECZONY W FOLII

PSTRĄG PIECZONY W FOLII 2435

0
Składniki: świeży pstrąg cebula sól pieprz bulion wegetariański (bez glutaminianu sodu) ulubione zioła (u mnie bazylia, prowansalskie) natka pietruszki oliwa Rybę oczyścić, pokroić na porcje. Cebulę Zobacz więcej
Mój sposób na zdrową rybę bez zbędnych kalorii. Składniki: świeży pstrąg sól, pieprz, przyprawa do ryb cytryna Wykonanie: Świeżego, wypatroszonego pstrąga oczyszczam i usuwam łuski. Odcinam mu ogon Zobacz więcej
Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba Zobacz więcej
halibut sól, pieprz 1) Piekarnik rozgrzej do 220C. 2) Halibuta dopraw solą i pieprzem z każdej strony (dość obficie, ponieważ kawałki ryby są grube i z dwóch stron pokryte skórą, której się nie je). Zobacz więcej
g Ziemniaki Sok z cytryny, tymianek, zioła prowansalskie, folia aluminiowa, papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE Ziemniaki obrać, pokroić w półcentymetrowe talarki. Łososia z obu stron skropić sokiem z Zobacz więcej
1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu kilka filecików anchois 150 g żółtego sera (u mnie Bursztyn) świeża bazylia Wykonanie: W miseczce łączymy ze sobą pastę pomidorową z oliwą, solą, pieprzem Zobacz więcej
Smaczny, lekki obiad, idealny na niedzielę. Papier do pieczenia wysmarowany masłem z dodatkiem posiekanego czosnku. Kolejna warstwa to kabaczek – obrany ze skórki i skrojony obieraczką do warzyw Zobacz więcej
Dzisiaj przy okazji postu mam pyszną rybkę pieczoną w foli w piekarniku. Idealna propozycja dla osób dbających o linię i zdrowe żywienie. Składniki na jedną porcję: - 1 filet ryby np: dorsz, morszczuk Zobacz więcej
pokroić na małe prostokątne porcje wielkości kciuka. Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Por zeszklić na maśle, przykryć rybę. Oprószyć pieprzem, nie daję soli, ale jak ktoś lubi... Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Łosoś w warzywach

Łosoś w warzywach 105

0
- kawalki lososia bez osci i bez skory - czerwona papryka - por (sporo) - marchewka - czosnek (sporo) - biale wino - zielona pietruszka - sol -oliwa * Na oliwie dusimy warzywa: drobno pokrojony Zobacz więcej
« muffiny czekoladowe z ... Myślisz, że to biszkopt...? » Sandacz pieczony z cytryną Sandacz okazał się bardzo sympatyczną rybą. Całkiem przyjemny w smaku i łatwy do przygotowania. składniki: jeden Zobacz więcej
i skórka z 1/2 limonki 20 g masła 2 łyżki śmietany sól i pieprz Łososia układamy na folii, posypujemy solą i pieprzem. Zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 10 minut w temp. 200*C. Myjemy limonkę, Zobacz więcej
winny 1szklanka bulionu łyżka mąki kukurydzianej sól i pieprz Przygotowanie: Rybę myjemy i kroimy w dzwonki. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na blaszce posmarowanej Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Łosoś en croute

Łosoś en croute 106

0
Składniki dla 2 osób: ok. 500 g łososia (najlepiej bez skóry) 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 250 g) pół szklanki szpinaku (może świeży lub mrożony) 1 jajko 1 łyżka śmietany sól, pieprz Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Pesto z nasturcji

Pesto z nasturcji 643

2
: 10- 15 średnich liści nasturcji 5 łyżkek oliwy z oliwek czubata łyżka orzeszków piniowych pełna garść startego parmezanu sól do smaku Wszystko razem zmiksować, doprawić do smaku solą i podawać. Zobacz więcej