pieczona wolowina

- prostokatne ciasto francuskie - 0,5 kg miesa mielonego (najlepiej wieprzowina i wolowina) - pol cebuli - 3 zabki czosnku - sol, pieprz, majeranek - pietruszka - pol szklanki gestego sosu Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Lasagna meksykanska

Lasagna meksykanska 182

0
- mieso mielone (wolowina ok 0, 5 kg) - makaron lasagna - gesty sos pomidorowy - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasolki - czerwona papryka - 1 cebula - 2 zabki czosnku - dodalam rowniez odrobine Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Jaja faszerowane

Jaja faszerowane 112

1
najbardziej tradycyjnego farszu, najbardziej tradycyjnych, świątecznych jaj faszerowanych: farsz: roztarte żółtka jaj ugotowanych na twardo, świeży, drobno siekany szczypiorek, sól, pieprz świeżo Zobacz więcej
Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Lahmacun

Lahmacun 175

0
Gaziantep, nazywanej też Antep, a cebula w odmianie Urfa.Lahmacun przeważnie wypiekane jest w kamiennych piecach, dlategotrudno uzyskać w domu efekt zbliżony do tego, jaki uzyskuje się w tureckich Zobacz więcej
Po ostatnich slodkosciach nadszedl wreszcie czas na bardziej wytrawne dania. Zapraszam wiec na pyszna papryke faszerowana mielona wolowina z dodatkiem czarnych oliwek, orzechow wloskich i rodzynek. Zobacz więcej
galazki tymianku i polewamy calosc oliwa. Pieczemy 2 h w 130C, az beda "confit"... Krolika posypujemy gruba sola i odstawiamy na godzine do lodwki - ta technika pwooduje, ze mieso staje sie Zobacz więcej
. Rozgrzane masło stopniowo dolewać i wyrabiać do wchlonięcia. Podzielić ciasto na 3 porcje uformować bułeczki i odlozyć na blaszkę do wyrosnięcia .Gdy wyrosną posmarować żołtkiem z mlekiem i posypac Zobacz więcej
. Posmarować je mlekiem lub żółtkiem i dotknąć każdym w zmieszane ziarna.Ułożyćna posmarowanej olejem blaszce i piec ok 15 minut w 200C. Przestudzić. Autor: wiolqn o 22:45 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
osłabiają i w ogóle jest fuj! Wczoraj piekłam dla Męża rostbef na kanapki banh mi (http://zielakowo.pl/banh-mi-z-wolowina/). Trochę zostało, awokado z ostatniej dostawy In Campagna Zobacz więcej
Wiecie czemu kluski śląskie mają dziurkę? To dlatego, żeby zatrzymywał się tam przepyszny sos z pieczeni lub rolady i dodawał smaku kluskom. W tym wpisie nieco regionalizmu – jak możecie się domyślić Zobacz więcej
Wiecie czemu kluski śląskie mają dziurkę? To dlatego, żeby zatrzymywał się tam przepyszny sos z pieczeni lub rolady i dodawał smaku kluskom. W tym wpisie nieco regionalizmu – jak możecie się domyślić Zobacz więcej
spędzona przy patelni! Wołowina po burgundzku czyli Boeuf Bourguignon to jedna z najlepszych i najpewniejszych metod przyrządzania wołowiny. Nie może się nie udać! Gulasz nad gulasze! smak ma Zobacz więcej
wolowego (rzadziej jagniecego) miesa, najczesciej doprawione czarnym pieprzem, cynamonem, pietruszka, kolendra, nierzadko orzeszkami piniowymi, smazone na goracej plycie lub grillu. Mieso na kebab Zobacz więcej
Fiolunka
Fiolunka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Happiness is homemade
Canelloni

Canelloni 396

0
a teaspoon and lay on top of the sauce. Pour on the white sauce, then sprinkle with Parmesan. beef, co na obiad, danie główne, danie jednogarnkowe, dinner, kuchnia wloska, lunch, mięso mielone, oliwa Zobacz więcej
mięso Obiady i kolacje Polecane wpisy Spaghetti z cukinii z pieczoną ricottą i pomidorami Ostatnio pokazywałam Wam, jak zrobić makaron z warzyw ( klik) , a dzisiaj przejdziemy do konkretów. Ten Zobacz więcej
pomidorowy- tomato soup placki ziemniaczane- potato pancakes Naleśniki po chłopsku z sosem camembert Tiramisu Pieczona ryba w pomidorowym sosie- baked fish with... Risotto trochę inaczej z poskim Zobacz więcej
laduja w miseczce na zupe z pieknym kleksem sera Ricotta wymieszanego z Creme Fraiche. Polecam wyprobowac :) Skladniki dla 6 osob : *2 cebule *2 zabki czosnku *2 marchewki *150 gram selera (bulwy) Zobacz więcej
review review risotto sałatka seafood ser shopping śliwki snack śniadanie soki soup spaghetti spice mix starter stek sweets tips and tricks tort tortilla travel tuna tutorial Uncategorized valentine’ Zobacz więcej