pieczone boczniaki

{{headerMessage}}
Pieczone pierogi z boczniakami Dodane 4 października, 2012 w Dania główne Przepyszne, dietetyczne pierożki na pełnoziarnistym cieście. Przepis pochodzi z programu Rewolucja na talerzu z małymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ostatni przepis z pierwszego zbioru domowej uprawy boczniaków Z niecierpliwością czekam na kolejne! Dziś obiad iście wegetariański – gotowane ziemniaki, pieczone boczniaki z czosnkiem (pyszne!) i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię wszelkie rodzaje pierogów pieczonych w piekarniku. Tym razem przepis na drożdżowe pierożki z farszem z boczniaków, orzechów włoskich i pory. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No właśnie...znowu nam się za dużo zrobiło. Tym razem pieczeni. Można ją zamrozić na zaś, właśnie do takiego pysznego obiadu lub wykorzystać na bieżąco. Nie lubimy jak się coś w domu marnuje, więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znacie to uczucie, gdy nadchodzi pora obiadowa, a Wy w zasadzie nie jesteście głodni? ;) (bo najedliście się niezdrowymi przekąskami....? ;) ) Mam na to zdrowy sposób! I niebanalny! Lekkie danie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No właśnie...znowu nam się za dużo zrobiło. Tym razem pieczeni. Można ją zamrozić na zaś, właśnie do takiego pysznego obiadu lub wykorzystać na bieżąco. Nie lubimy jak się coś w domu marnuje, więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 łyżka oliwy sól farsz: 250g boczniaków 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki 50g orzechów włoskich 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka masła sól, pieprz sos: 1 jogurt nisko tłuszczowy 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
redukcję tkanki tłuszczowej -świetnie smakują -dostarczają energii -zawierają przeciwutleniacze -wzmacniają odporność -są zdrową przekąską -chronią przed chorobami układu krążenia -przedłużają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– wraz z pieczonymi boczniakami. Ziemne smaki przyprawy świetnie złączyły się z grzybami i pikantną rukolą. Sałatka z pieczonych boczniaków z za’atarem, rukolą i fetą Składniki: (dla 4 osób) 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boczniaki kupuję w zastępstwie pieczarek. Z reguły smażę je na patelni. Ale tym razem upiekę w piekarniki. Są bogate w witaminy i sole mineralne. Zawierają witamy z grupy B, witaminę C, a także wapń, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spaghetti z sosem z boczniaków i pieczonej papryki 02 środa sty 2013 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne Proste, zdrowe, wegetariańskie danie dla dwóch osób. Składniki: - 2 czerwone papryki - 250 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
We wtorek spotkałam się z Asią i Justyną, tym razem u mnie. Pogadałyśmy, pojadłyśmy, umówiłyśmy się na wspólne zakupy! Odprężyła mnie ta wizyta, chyba musimy widywać się częściej!!! :) A od strony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świątecznych pasztecików do barszczu. Spróbujcie kiedyś. Składniki: 450 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli opakowanie suchych drożdży(7 g) lub 16 g świeżych 2 łyżki oliwy 250 ml ciepłego mleka lub wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone pierogi z grzybowym farszem. Troszkę innym, ponieważ zamiast tradycyjnych grzybów są boczniaki, dodałam też podsmażaną paprykę i żółty ser. Całość wyszła bardzo smaczna i warta powtórzenia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ostatnim wpisie obiecywaliśmy, że dodamy jakiś przepis, gdyż na blogu dominować zaczęły tylko fotomiksy, więc szybko spełniamy naszą obietnicę :) Chcemy Wam dziś zaproponować pyszne i w miarę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że będzie to test nad testy dla mojego męża, który karczek uwielbia, ale wyjątkowo rzadko zdarza się, że samo mięso smakuje mu w 100%. Polecam! Pomysł na mięso pieczone w śmietance pochodzi od mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegetariańska propozycja na lekki obiad. Miałam szpinak, który zajmował miejsce w zamrażarce, a że wkrótce zaczyna się sezon na świeży – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Pieczone pierogi z boczniakami, orzechami włoskimi i zieloną pietruszką. Składniki: ciasto: 500 g mąki 250 ml ciepłego mleka 10 g drożdży 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli farsz: 500 g boczniaków 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ryb nie lubiących słonego otoczenia. Do dzieła tołpyga! Czego użyłem? -filet z tołpygi ze skórą -masło klarowane -czosnek, ząbek zgnieciony bokiem noża i posiekany -mix sałat; lodowa, rukola, Zobacz więcej