Kto z Was nie zna lub nigdy nie jadł hamburgera? Zapewne nikt, albo co najwyżej garstka ;) Hamburger jest bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych, pomimo że najprawdopodobniej wywodzi się z Niemiec.
Zobacz więcej
Kolejna, niekłopotliwa do wykonania, wołowa pieczeń. Jak w wielu moich przepisach zrobiona w wolnowarze. Aby mięso lepiej trzymało formę przed włożeniem do wolnowaru obwiązuję je sznurkiem. Najlepiej
Zobacz więcej
1 kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ąbki czosnku 200 g szpinaku 5 łyżek ketchupu 2 łyżki musztardy 5 łyżek brązowego cukru 80 g otrąb owsianych 4 jajka 8 plasterków wędzonego bekonu Obraną cebulę
Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad mieliśmy duszone żeberka wołowe. Po angielsku nazywają się one ‘short ribs’ i jak wskazuje nazwa, są krótkie. Sąto zazwyczaj kwadraciki mięsa z kością. Tutaj w Stanach są bardzo
Zobacz więcej
Były czorne kluski, była modro kapusta ...nie może zabraknąć rolady wołowej. Można robić śląskie rolady z mięsa wieprzowego lub nawet z piersi kurczaka, jednak smak wołowiny dobrej jakości jest
Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ostra musztarda jajko bułka tarta kapelusze pieczarek - niezbyt duże ale teżnie moga być za małe papryka czerwona papryka zielona cukinia Mięso
Zobacz więcej
Zapraszam dziś na prawdziwie ‘męskie’ danie ;) Jest to duszona wołowina, w esencjalnym winny sosie. Aby było jednak nieco lżejsze dodałam sporo warzyw. Przygotowanie trwa dość długo, ale dusi się samo
Zobacz więcej
Prezentuję zrazy nieco oszukane- bo nie wołowe a z szynki wieprzowej. Wbrew wielu przekonaniom, zrazy to potrawa szybka w przyrządzeniu- najwięcej czasu zajmuje proces ich pieczenia. Po 45 minutach
Zobacz więcej
Programista po godzinach - Zrazy wołowe z pieczonymi ziemniaczkami Programista po godzinach Home Wyszukiwanie O mnie Dziecko Miejsca Dania główne Zupy Przystawki Desery i ciasta Home O mnie 708 214 0
Zobacz więcej
Pieczony bakłażan pojawiał się już wielokrotnie w moim menu, jednak tym razem przyprawiłem go w zupełnie inny sposób. Podałem pieczonego bakłażana z mięsem wołowym wymieszanym z sosem pomidorowym i
Zobacz więcej
Przepis na 2 steki stek 2 steki z rostbefu wołowego grubości 1,5 cm -2 cm 50 ml czerwonego wytrawnego wina lub octu balsamicznego 50 ml oliwy 2 łyżki ostrej musztardy 5 ząbków czosnku łyżeczka
Zobacz więcej
Dzisiaj krótki przepis na dość szybkie i smaczne danie, tym razem dla mięsożerców: Ziemniaki pieczone z mielonym mięsem wołowym Dla około 6 osób: 1,2 kg ziemniaków w cienkich talarkach 2 jaja 250ml
Zobacz więcej
Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło Składniki na roladki wołowe: 600 g udźca wołowego 200 g wędzonego boczku ostra
Zobacz więcej
Zdziwiłam się, jak dobre wyszły rolady zrazowe ze schabu! Zestaw tradycyjnych składników do środka dał odpowiedni aromat, kruche mięsko prawie rozpadało się w ustach... i jeszcze ten sosik! Nie gorsze
Zobacz więcej
Na zrazy wołowe każdy ma zapewne swój własny przepis. Ja robię je również w różnych wersjach. Czasami robię roladki z grzybami ale dzisiaj proponuję roladki z nadzieniem z ogórka, gotowanego boczku i
Zobacz więcej
Składniki: – pół kg mięsa wołowego ( polędwica lub chude miękkie wołowe) – cebulka – 2 średnie ogórki kiszone – 2 łyżki siekanych grzybów marynowanych – sól, pieprz – oliwa – żółtka – ocet lub
Zobacz więcej
Wołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast z pewnością mogą
Zobacz więcej
Mielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do pietruszki (babcia
Zobacz więcej
Sos z zielonego pieprzu Sos z zielonego pieprzu czyli mój ulubiony sos do steków. Należy użyć zielonego, marynowanego pieprzu – który ma bardzo orzeźwiający aromat i doskonale podkreśla aromat
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Kiedy nadchodzi weekend, wielu z nas zastanawia się, co by tu dobrego w ugotować. W wielu domach jest to jakaś potrawa, która wymaga więcej czasu, ponieważ w tygodniu na takie dania
Zobacz więcej