Przepis na pieczone patison, kabaczek

Składniki: - ok 150 g tofu naturalnego, - 8 pieczarek,- 1 duża cebula,- 5 łyżek "okary słonecznikowej" (pozostałej po śmietanie słonecznikowej),- sól, pieprz, curry,- olej,- kabaczek, patison. Zobacz więcej
agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Pieczony patison z nadzieniem serowym

Pieczony patison z nadzieniem serowym 514

Patisony obecnymi czasy nie są u nas zbyt popularne. Może się mylę, ale chyba tylko niewielka garstka osób wykorzystuje je w kuchni. Pieczony patison z nadzieniem serowym Moja mama, kiedy jeszcze Zobacz więcej
Kochani oddaje w wasze ręceświetną książkę. Przeczytałam ją i przejrzałam z wielką przyjemnością. Jest napisana z wielką pasją i naprawdę przemyślana i dopracowana. Co w niej znajdziecie ? ciekawe, Zobacz więcej
agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Pieczony patison z nadzieniem serowym

Pieczony patison z nadzieniem serowym 19

Patison obecnieniejest u nas zbyt popularnym warzywem. Może się mylę, ale chyba tylko niewielka garstka osób wykorzystuje je w kuchni. Pieczony patison z nadzieniem serowym Moja mama, kiedy jeszcze Zobacz więcej
Patisony pieczone w orzechowej posypce. Pieczone patisony to kolejny banalny w przygotowaniu warzywny hit. Rozejrzyj się na targu za małymi patisonami – takimi, które można upiec w całości lub, Zobacz więcej
Kolejny zdrowy eksperyment, może kogoś innego zainspiruję do tego samego ? Przede mną piękny wrzesień, ale ten październik... brrr Składniki (na 4 osoby): - 1 cebula - kilka ząbków czosnku - 1 kostka Zobacz więcej
Patison. Bardzo pocieszne warzywo. Niedość, że ma uroczą nazwę, cudny wygląd to i smakiem zachwyci każdego. Patison to kolejna odmiana dyni. Podobnie jak kabaczek i cukinia może mieć różne ubarwienie. Zobacz więcej
pasztet z cukinii patisonów i marchewki Co roku pojawia się u nas problem co zrobić z nadwyżką ogrodowych warzyw - tak się składa, że rodzice mojego lubego i moi gdy tylko nadchodzi sezon ogrodowy, Zobacz więcej
* Ale znów nie Robert. Tylko Cucurbita pepo. A w środku pyszny, pożywny i co najważniejsze błyskawiczny sos z tuńczykiem i kaparami. W ten sposób jednocześnie sprostamy dwóm wyzwaniom: co zrobić z Zobacz więcej
Hoł, No i co tam Kochani w wielkim świecie słychać? Pewnie same wspaniałości, lato jeszcze trwa, co niektórzy oddychają pełną piersią na wybrzeżach, może i lazurowych, inni zaś siedzą w kuchni i sobie Zobacz więcej
Słoneczne patisony faszerowane mięsem wołowym i aromatycznym sosem pomidorowo-paprykowym. Takie dania moglibyśmy jeść codziennie. Jeśli nie macie dostępu do patisonów, równie dobrze sprawdzi się tu Zobacz więcej
Sezon na kabaczki, cukinie i patisony trwa więc trzeba je jeść bo są pyszne :) . Ja kabaczki bardzo lubię faszerowane, tutaj moja propozycja na farsz z dodatkiem kaszy kuskus. To doskonały obiad na Zobacz więcej
Na wsi lato dojrzałe w kolorach purpury, rdzy i zmęczonej zieleni. Zboża posprzątane z pól, łąki pełne przejrzałych traw i misternie potkanych pajęczyn. Wiejska rzeczka wije się wartko, niosąc ze Zobacz więcej
Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 118

Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Budyń z patisonów

Budyń z patisonów 434

Budyń to niekoniecznie deser. W wielu wydaniach "Kuchni polskiej" można znaleźć przepisy na budynie wytrawne i do takiej też kategorii zalicza się dzisiejsza potrawa. Taki budyń będzie idealną Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
pieczone patisony nadziewane soczewicą

pieczone patisony nadziewane soczewicą 457

Mam wrażenie, że istnieje pewien podział. Na wegetarian i na tych, co mięso jadają. I jak już ktoś to mięso jada, to zapewne nie ma pojęcia, że można zjeść smacznie bez mięsa. I ja temu podziałowi Zobacz więcej
Znacie to? Wreszcie udaje się wygospodarować duży, spójny kawał czasu, żeby odwalić jakąś z dawna zalegającą pracę. W moim przypadku miał to być dzień przeznaczony na pisanie. Pełna koncentracja, Zobacz więcej
Patisony to są … dynie J. Mają niezwykły wygląd ( jak dwa złożone spodki o pofałdowanych brzegach). Są żółte, zielone a nawet fioletowe. Zależy to od odmiany. Uprawiane były już przez Indian z Zobacz więcej
martamp
martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorowo-torcikowo
Nadziewane patisony i kabaczki

Nadziewane patisony i kabaczki 1008

W lecie, najlepszy obiad, poza chłodnikami oczywiście, to danie z piekarnika. Dlaczego ? Ponieważ, obiad się piecze a ja mogę posiedzieć w cieniu i poczytać książkę. A nie stać przy kuchence i Zobacz więcej