pieczone patison, kabaczek

Ogrodnicze placki ziemniaczane « poprz. nast. » 1499 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 133 głosów z średnią 4.64 z 5)Ogrodnicze placki ziemniaczane4.64 out of 5 based on 133 voters. Składniki: • Zobacz więcej
Kolejny zdrowy eksperyment, może kogoś innego zainspiruję do tego samego ? Przede mną piękny wrzesień, ale ten październik... brrr Składniki (na 4 osoby): - 1 cebula - kilka ząbków czosnku - 1 kostka Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Sezonowe warzywa z cząbrem

Sezonowe warzywa z cząbrem 103

0
Składniki: - kabaczek - bakłażan - 2 nieduże cukinie - 2 nieduże patisony - 2 łyżeczki chilli w proszku - sól do smaku - świeżo zmielony czarny pieprz - duży ząbek czosnku - cebula - 6 łyżek oliwy - Zobacz więcej
Sezon na kabaczki, cukinie i patisony trwa więc trzeba je jeść bo są pyszne :) . Ja kabaczki bardzo lubię faszerowane, tutaj moja propozycja na farsz z dodatkiem kaszy kuskus. To doskonały obiad na Zobacz więcej
Patisony od zawsze kojarzą mi się z UFO…mają takie specyficzne, intrygujące kształty.Na szczęście tylko to łączy je z latającymi talerzami, bo zdecydowanie wolę, kiedy zapełnione jedzeniem talerze Zobacz więcej
mi było tego doświadczyć, ponieważ w całości został zjedzony na ciepło. Zamiast parmezanu można użyć innego sera, np. rokpola, czy fety pokrojonej w kostkę. Można też użyć swoich ulubionych przypraw. Zobacz więcej
i "jednoblaszkowe", że tak napiszę :) Wystarczy porcja świeżych warzyw lub lekka sałatka i cały obiad gotowy ! Składniki: * około 5-6 małych patisonów i 2 kabaczki ( lub mniej jeśli są większe ) * Zobacz więcej
Słoneczne patisony faszerowane mięsem wołowym i aromatycznym sosem pomidorowo-paprykowym. Takie dania moglibyśmy jeść codziennie. Jeśli nie macie dostępu do patisonów, równie dobrze sprawdzi się tu Zobacz więcej
Składniki: - ok 150 g tofu naturalnego, - 8 pieczarek,- 1 duża cebula,- 5 łyżek "okary słonecznikowej" (pozostałej po śmietanie słonecznikowej),- sól, pieprz, curry,- olej,- kabaczek, patison. Zobacz więcej
wersji przenosi się już na parapety naszego małego domku. Co ma ogród do gotowania? Ależ wszystko! Zawdzięczam mu w tym roku nieznające chemii dynie, kabaczki, cukinie, patisony, bób, groszek, Zobacz więcej
Jak widać na zdjęciu to danie sprzed kilku tygodni, kiedy trawa w ogrodzie była jeszcze zielona. Rosły też na grządkachkabaczki i patisony, z których robiłam swoją wersję ajwaru. Pomyślałam, że Zobacz więcej
kierować się ogólną zasadą, że jako podstawa powinno być coś z korzeni i bulw, czyli np. bataty, ziemniaki, marchew, brukiew. Dla wyrazistości smaku dobrze dodać czosnek, cebulę i pomidory. A jako Zobacz więcej
Patison. Bardzo pocieszne warzywo. Niedość, że ma uroczą nazwę, cudny wygląd to i smakiem zachwyci każdego. Patison to kolejna odmiana dyni. Podobnie jak kabaczek i cukinia może mieć różne ubarwienie. Zobacz więcej
pasztet z cukinii patisonów i marchewki Co roku pojawia się u nas problem co zrobić z nadwyżką ogrodowych warzyw - tak się składa, że rodzice mojego lubego i moi gdy tylko nadchodzi sezon ogrodowy, Zobacz więcej
obiad wyszedł pyszny! Składniki: - 1 niezbyt duży kabaczek (można spróbować zastąpić cukinią lub patisonem); - 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić świeżymi pomidorami, uprzednio mocno Zobacz więcej
* Ale znów nie Robert. Tylko Cucurbita pepo. A w środku pyszny, pożywny i co najważniejsze błyskawiczny sos z tuńczykiem i kaparami. W ten sposób jednocześnie sprostamy dwóm wyzwaniom: co zrobić z Zobacz więcej
mimo że cukinie, kabaczki i patisony są co roku hodowane przez moich rodziców, to nigdy jakoś mi nie przyszło, żeby spróbować ich kwiatów. głównie z obawy, że jak zerwę kwiaty, to nie będzie cukinii. Zobacz więcej
, kabaczki, patisony i fasolka szparagowa. Całą resztą dzielę się z koleżankami w pracy a boćwinę nie ma chętnych, wszak nie jest to w Polsce popularne warzywo. Moja boćwina jest znacznie mniejsza od Zobacz więcej
Cukinia - podłużna i zielona, prążkowana, nakrapiana, żółta, okrągła... nie należy zapominać też o jasnych kabaczkach, czy ślicznych kolorowych patisonach. Niezmierzona jest różnorodność cukiniowa! W Zobacz więcej