Przepis na pieczone patisony

Największy sezon na warzywa wciąż trwa. Już nie czuć w nich posmaku różnych nawozów i innej chemii. Są tak aromatyczne, tak zachęcające. Moje ulubieńce to patisony i bakłażany - najlepsze są smażone Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
pieczone patisony nadziewane soczewicą

pieczone patisony nadziewane soczewicą 452

Mam wrażenie, że istnieje pewien podział. Na wegetarian i na tych, co mięso jadają. I jak już ktoś to mięso jada, to zapewne nie ma pojęcia, że można zjeść smacznie bez mięsa. I ja temu podziałowi Zobacz więcej
Patisony pieczone w orzechowej posypce. Pieczone patisony to kolejny banalny w przygotowaniu warzywny hit. Rozejrzyj się na targu za małymi patisonami – takimi, które można upiec w całości lub, Zobacz więcej
agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Pieczony patison z nadzieniem serowym

Pieczony patison z nadzieniem serowym 486

Patisony obecnymi czasy nie są u nas zbyt popularne. Może się mylę, ale chyba tylko niewielka garstka osób wykorzystuje je w kuchni. Pieczony patison z nadzieniem serowym Moja mama, kiedy jeszcze Zobacz więcej
agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Pieczony patison z nadzieniem serowym

Pieczony patison z nadzieniem serowym 13

Patison obecnieniejest u nas zbyt popularnym warzywem. Może się mylę, ale chyba tylko niewielka garstka osób wykorzystuje je w kuchni. Pieczony patison z nadzieniem serowym Moja mama, kiedy jeszcze Zobacz więcej
Na wsi lato dojrzałe w kolorach purpury, rdzy i zmęczonej zieleni. Zboża posprzątane z pól, łąki pełne przejrzałych traw i misternie potkanych pajęczyn. Wiejska rzeczka wije się wartko, niosąc ze Zobacz więcej
Zima jest taką porą roku, kiedy to w naszych piwnicach i spiżarniach półki uginają się pod ciężarem zalegających tam różnego rodzaju przetworów warzywnych i owocowych. Czasem warto przystanąć przed Zobacz więcej
Dzisiaj na obiadwykorzystałam kaszę bulgur, która już dawno zalegała mi w kuchennej szafie i... uważam, że jestrewelacyjna! Łatwa w przygotowaniu, smaczna i sycąca. A w towarzystwie aromatycznych Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Pieczony patison a przekleństwa

Pieczony patison a przekleństwa 559

Powiem Ci brzydkie słowo - szeptała moja prawie pięciolatka i mówiła: zero. Nie wiem zupełnie skąd jej się to wzięło? I dlaczego akurat zero, a nie na przykład bardzo u nas w rodzinie popularny Zobacz więcej
Znacie to? Wreszcie udaje się wygospodarować duży, spójny kawał czasu, żeby odwalić jakąś z dawna zalegającą pracę. W moim przypadku miał to być dzień przeznaczony na pisanie. Pełna koncentracja, Zobacz więcej
Lato to czas kiedy mamy pod ręką to co najlepsze do jedzenia świeże warzywa i owoce, ale w wakacje nie zawsze chce nam się stać w kuchni, ja wolę spożytkować ten czas inaczej. Celiaków nie urządza all Zobacz więcej
Składniki: około 1,5 kg cukinii i/lub patisonów główka czosnku 200 ml niesłodzonego mleka sojowego kostka wędzonego tofu 2-3 łyżki sezamu łyżeczka soli, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej Zobacz więcej
Al's kitchen
Al's kitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AL's kitchen
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 2413

Patisony czyli małe dynie z Ameryki Południowej, a jak aż stamtąd to wiadomo, że do Europy sprowadzili je Hiszpanie. Jak wiele innych rzeczy. W Polsce można spotkać je w postaci świeżej - w Zobacz więcej
Ta śmieszna dynia po raz pierwszy zakorzeniła się w Ameryce Północnej, do Europy przywieźli ją Hiszpanie, ale szybko też spotkała się z uznaniem Francuzów. Im to też zawdzięcza swoją nazwę, słowo Zobacz więcej
Pieczone młode ziemniaki, fasolka szparagowa, patison, marchewka i papryka Dzisiejsze danie smakuje najlepiej latem. Pachnące latem i słońcem młode warzywa, z dodatkiem ziół i odrobiny oliwy, proste i Zobacz więcej
Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną sadzę co Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Faszerowane patisony.

Faszerowane patisony. 2001

Patisony to zmora przeszłości. Pamiętam, że będąc dzieckiem miałam okazję smakować patisonów w zalewie octowej. Było to dla mnie tak ohydne, że przez długie lata nie próbowałam zmienić o nim zdania. Zobacz więcej
Moja miłość do bajgli wykiełkowała i rozkwitła wraz z ich upieczeniem. I jak każda miłość wymaga poświęcenia i pracy, dlatego niech was nie zniechęci konieczność wyrabiania ciasta, formowania go, Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Faszerowane patisony

Faszerowane patisony 1425

W zeszły piątek na bazarze "przemówiły" do mnie żółte patisonki. Wyglądały jak małe słoneczka: Chciałam je podać w jakiś ciekawy sposób w weekend. Jednak w międzyczasie plany obiadowe się nam Zobacz więcej
basia289
basia289 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przepisybabci.blog.pl
Nadziewane patisony

Nadziewane patisony 1586

Nie masz pomysłu na obiad? Ja Ci go daję – zrób nadziewane patisony, a oczarujesz swoich domowników tym pysznym daniem. Polecam !!! Na 6 porcji Składniki: 6 patisonów 1/2 kg mięsa mielonego z szynki Zobacz więcej