Przepis na pieczone pierogi z kapusta i grzybami

Idealne do barszczu jako alternatywa dla tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami czy pasztecików. W nieco zdrowszej, bo pełnoziarnistej wersji, pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami zachowują Zobacz więcej
Pierogi pieczone, pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, Zobacz więcej
Podczas ostatniego przygotowywaniapierogów z kapustą i grzybami zostało mi nieco farszu, który postanowiłam jakoś wykorzystać, zamiast jak to zazwyczaj robię zamrozić. Ciasto drożdżowe nie jest moją Zobacz więcej
Wyobrażam sobie, że gdyby kiedykolwiek los rzucił mnie gdzieś daleko, daleko od domu jedną z rzeczy, za którą najbardziej tęskniłabym byłaby niepowtarzalna atmosfera polskich świąt. Smak barszczu i Zobacz więcej
Podczas ostatniego przygotowywaniapierogów z kapustą i grzybami zostało mi nieco farszu, który postanowiłam jakoś wykorzystać, zamiast jak to zazwyczaj robię zamrozić. Ciasto drożdżowe nie jest moją Zobacz więcej
Pierogi tochyba jedna znajpopularniejszych potraw naświecie. Podróżnymi nazwami, zprzeróżnym nadzieniem iprzygotowywane natysiące sposobów. Oczywiście najlepsze te wwykonaniu mamy lub babci. Alemożna Zobacz więcej
Jak łatwo się zorientować z tradycją u mnie czasem na bakier jest, więc tradycyjne przepisy trochę zmieniam. Pierogi wszelkiej maści uwielbiam, ale jak już muszę zagnieść ciasto to wolę mieć mamę Zobacz więcej
W ramach przygotowań do Świąt ciągle wypróbowuję nowe przepisy. Ostatnio sięgnęłam po przepis na pieczone pierogi podpatrzony już jakiś czas temu uVegazone. Drożdżowe ciasto w pierożkach okazało się Zobacz więcej
Składniki Farsz: mix suszonych grzybów, 20 gram liście laurowe, 3 sztuki ziele angielskie, 3 ziarna czosnek, 1 ząbek kapusta kwaszona, 500 gram cebula, 1 mała marchewka, 1 mała masło, 2 łyżki sól, Zobacz więcej
Pierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych świąt. Zobacz więcej
Pieczone pierogi to alternatywa dla osób niechętnie sięgających po tradycyjne, gotowane pierogi. Osobiście należę do tej grupy. Pieczone pierogi nie wymagają tak długiego i intensywnego wałkowania Zobacz więcej
Ze względu na proces obróbki termicznej wyróżnia siętrzy rodzaje pierogów: gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami, którym się Zobacz więcej
Cały dzień chodziłam nakręcona. A że nic nie uspokaja lepiej jak lepienie pierogów postanowiłam popełnić moje ulubione – z kapustą i grzybami. W niektórych domach goszczą tylko na Święta – ja zajadam Zobacz więcej
Jak już wspominałam, w tym roku zrezygnowaliśmy z podawania barszczu w towarzystwie uszek, a zamiast nich podaliśmy pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Dwa lata temu pierwszy raz podaliśmy pierogi Zobacz więcej
W ubiegłym roku planowałam zrobić te pierożki na Wigilię. Z racji tego iż zawsze obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne, gotowane, to z braku czasu z tych pieczonych zrezygnowałam. Zamroziłam za to Zobacz więcej
Kocham pierogi! To u nas standard na Święta, jak zresztą w większości domów. Królują z kapustą i grzybami, ale zawsze w wersji gotowanej. Pomyślałam- czemu by nie spróbować zrobić lekkiej modyfikacji? Zobacz więcej
Kiedyś już chyba Wam pisałam, że w moim rodzinnym domu nie było zwyczaju jedzenia barszczu czerwonego, uszek czy pierogów na Wigilię. U nas zawsze jest barszcz biały z grzybami. W tym roku Zobacz więcej
Podczas ostatniego przygotowywaniapierogów z kapustą i grzybami zostało mi nieco farszu, który postanowiłam jakoś wykorzystać, zamiast jak to zazwyczaj robię zamrozić. Ciasto drożdżowe nie jest moją Zobacz więcej
Jak każdy chyba lubię pierogi z kapustą i grzybami… ale już z ich lepieniem jest gorzej…. Jest to dla mnie bardziej konieczność niż przyjemność, no cóż…. nikt nie jest doskonały Ale kiedy znalazłam u Zobacz więcej
Witam Serdecznie Ostatnio zrobiłam pierogi z kapustą ale nie w sposób tradycyjny tylko pieczone w piekarniku z ciasta drożdżowego . Wyszły bardzo dobre idealnie nadają się do czystego pikantnego Zobacz więcej