pieczone pierogi z kasza gryczaną

dodać jajko, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać i odstawić do wystudzenia. Mąkę połączyć z masłem, solą i wodą. Dodać żółtko i wyrobić elastyczne ciasto. Rozwałkować, wykroić krążki, Zobacz więcej
Pieczone pierogi z kaszą gryczaną najbardziej smakują mi podczas jesiennych dni. Zajadane z gęstym, wyrazistym w smaku sosem, najlepiej pod kocem przy dobrym filmie są idealne. Składniki na ciasto na Zobacz więcej
Dawno nie było kaszy gryczanej, a przecież jest taka smaczna i zdrowa. Musiałam szybko nadrobić to zaniedbanie i zabrałam się za robienie pierogów. Tym razem chcąc coś odmienić postawiłam je upiec. Zobacz więcej
farszu). Składniki na farsz: 1 szklanka nieugotowanej kaszy gryczanej ( 150 g) 2 cebule 3 łyżki oliwy z oliwek 250 g surowej wątróbki drobiowej 3 ugotowane jajka na twardo ( wielkość L) sól i pieprz Zobacz więcej
farszu). Składniki na farsz: 1 szklanka nieugotowanej kaszy gryczanej ( 150 g) 2 cebule 3 łyżki oliwy z oliwek 250 g surowej wątróbki drobiowej 3 ugotowane jajka na twardo ( wielkość L) sól i pieprz Zobacz więcej
do smażenia jajko rozkłócone do posmarowania pierogów przed pieczeniem Robimy ciasto : Suche składniki łączymy w misce, dodajemy wodę i olej, zagniatamy ciasto. Jeśli mamy świeże drożdże, Zobacz więcej
Przypominają samosy ale z bardziej pierogowym nadzieniem i zamiast smażenia w głębokim tłuszczu upiekłam je w piekarniku. Jak to u mnie ... efekt końcowy eksperyment z zawartością lodówki :) PIECZONE Zobacz więcej
koc przyniosły mi ulgę dopiero po godzinie. Co za okropny ziąb, brrrrr Dzisiejszy dzień był o wiele lepszy. Postanowiłam więc wziąć się za lepienie pierogów. Pierogi to oprócz naleśników i makaronów Zobacz więcej
Powiem Wam na wstępie że bardzo ciekawy smak maja te pierogi, bardzo bogaty i aromatyczny. Na pewno nie przeciętny i godny wypróbowania. Zaciekawił mnie ten przepis i dlatego musiałam go wypróbować i Zobacz więcej
szykowała zrazy. Specjalnie dla mnie gotowała kaszę jęczmienną, ponieważ gryczana mi nie smakowała. Z wiekiem smak się zmienił i polubiłam się z tym specyficznym posmaczkiem. Wtorek z kaszą to dobra Zobacz więcej
szykowała zrazy. Specjalnie dla mnie gotowała kaszę jęczmienną, ponieważ gryczana mi nie smakowała. Z wiekiem smak się zmienił i polubiłam się z tym specyficznym posmaczkiem. Wtorek z kaszą to dobra Zobacz więcej
szykowała zrazy. Specjalnie dla mnie gotowała kaszę jęczmienną, ponieważ gryczana mi nie smakowała. Z wiekiem smak się zmienił i polubiłam się z tym specyficznym posmaczkiem. Wtorek z kaszą to dobra Zobacz więcej
Witam Serdecznie Podzielę się przepisem na pyszne pieczone pierogi z kaszą gryczaną , podobnie je się robi jak pieczone pierogi z kapustą które umieściłam kilka dni temu i są równie dobre :) Można je Zobacz więcej
Przeprowadzam ostatnio eksperymenty w kuchni i zupełnie jak nie na mnie przystało puszczam wodze fantazji i pozwalam sobie na szaleństwo i próbowanie rzeczy bez gwarancji, że efekt finalny trafi w Zobacz więcej
Od dłuższego czasu ‘chodziły za mną’ pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Ale te zwykłe gotowane z takim farszem nie bardzo do mnie przemawiały. Pieczone w cieście drożdżowym od razu lepiej Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam pyszne, chrupiące pierożki gryczane, wypełnione wyrazistym farszem z kaszy gryczanej, łososia i selera. Smak tych składników podkreśla i uzupełnia świeży korzeń chrzanu. Jednak Zobacz więcej
na pierogi przygotowałam wcześniej. PrzepisTUTAJ- jak zrobić farsz na pierogi lubTUTAJhttp://twins-pot.blogspot.com/2014/08/pierogi-drozdzowe-z-kapusta-kiszona-i.html Przepis na ciasto drożdżowe do Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
inne ptactwo

inne ptactwo 327

0
bażant bażant w miodzie pitnym indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona Zobacz więcej
Kochaj Indie
Kochaj Indie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KochajIndie
Indyjski ser Paneer

Indyjski ser Paneer 71

0
Moja babcia robiła go w dużych ilościach, a następnie używała nadzienia na ruskie pierogi oraz pierogi pieczone z nadzieniem z kaszy gryczanej i sera. Odciskała go mocniej w specjalnym urządzeniu i Zobacz więcej