pieczone pierogi z mięsem i kapustą

Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na Zobacz więcej
Ręka w górę, kto nie lubi pierogów, jest ktoś taki? Oczywiście, można lubić jedne bardziej od innych, ale nie oszukujmy się- delikatne ciasto z pysznym farszem to połączenie idealne, któremu ciężko Zobacz więcej
Czasem lubię sięgnąć do przepisów innych narodowości. Zauważyłam, że pierogi są obecne niemal na całym świecie. Czasem zmienia sie coś w cieście, czasem w farszu, ale zawsze to bliskie naszemu sercu i Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Walentynkowe pierogi z kapustą i grzybami. mięsem Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i pokrzywą to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bardzo lubię pierogi z mięsem a dodatek pokrzywy czyni farsz ciekawszym i zdrowszym :) Mimo iż pracochłonne zachęcam do Zobacz więcej
Dawno nie robiłam pierogów więc naszła mnie na nie ogromna ochota. Farsz farszem,ale pierogi zostały zrobione z fantastycznego ciasta. Jest ono elastyczne,nie trzeba go mocno podsypywać mąką i co Zobacz więcej
Pierogi, pierożki...któż ich nie lubi.. Polacy to Pierogożercy, Pierogoluby i najlepsi Pierogokucharze. Osobiście dla mnie Pierogi są za bardzo czasochłonne, ale raz ulepiłam z pomocą cioci i Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i ziemniakami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kapustą idealne zrobione przez Mojego Tatę. Polecam każdemu. To moja propozycja na Święta:) SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól i pieprz do Zobacz więcej
Pierogi pieczone, pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, Zobacz więcej
Artykuł Pierogi z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Zapewne już szykujecie się do wieczerzy wigilijnej, ja również, dlatego w ekspresowym tempie publikuję dla Was przepis na kolejny świąteczny przysmak. Obiecany przepis na słono. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Dawno już po Świętach, ale są takie smaki, za którymi się tęskni. Przez cały rok wyczekuję Wigilii, by skosztować pierogów z kapustą i grzybami. A co mam zrobić, gdy apetyt na pierogi jest silniejszy Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to nie było łatwe zadanie. Musiałam opracować specjalną technikę klejenia, dokładnie pilnowałam aby ręce zawsze były posypane mąką a także dokładałam wszelkich starań aby ciasto miało Zobacz więcej
Kocham pierogi! To u nas standard na Święta, jak zresztą w większości domów. Królują z kapustą i grzybami, ale zawsze w wersji gotowanej. Pomyślałam- czemu by nie spróbować zrobić lekkiej modyfikacji? Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Pierogi z mięsem i papryką

Pierogi z mięsem i papryką 48

Pierogi temat rzeka, a to dlatego, że co byśmy w nie nie spakowali to są pyszne, moje dzisiejsze są takie troszkę na pikantnie bo przesadziłam z pieprzem, ale pyszczków nikomu nie wypaliły. Pierogi z Zobacz więcej
W ubiegłym roku planowałam zrobić te pierożki na Wigilię. Z racji tego iż zawsze obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne, gotowane, to z braku czasu z tych pieczonych zrezygnowałam. Zamroziłam za to Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
Jesienne pierogi z kiszoną kapustą, pieczarkami i mięsem, które zostało nam z rosołu. Fajny, wyrazisty smak okraszony podsmażonym boczkiem, lub samą cebulką jeśli ktoś woli. Mąż twierdzi, że najlepsze Zobacz więcej