pieczone pierogi z pieczarkami

Plan wykonany! Nareszcie udało mi się przygotować soczewicowe pierogi. Smak farszu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, a mój mięsożerny mąż po raz pierwszy nie narzekał na brak mięsa:) Przepis Zobacz więcej
Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego pierogiz mąką Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Pierogi z Pieczarkami

Pierogi z Pieczarkami 67

Pierogi z Pieczarkami Pierogi w nieco innej odsłonie – z farszem pieczarkowym, ja dodaje dużo pieprzu i duszonej cebulki, żeby nie były mdłe. Farsz pieczarkowy jest w przeciwieństwie do tradycyjnych Zobacz więcej
Pierogi z jajkami i pieczarkami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne pierogi z mięsem i kapustą w towarzystwie pyszne Sałatki z Patisona firmy ORZECH. Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na ok 60 pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki Zobacz więcej
Artykuł Pierogi z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Dawno już po Świętach, ale są takie smaki, za którymi się tęskni. Przez cały rok wyczekuję Wigilii, by skosztować pierogów z kapustą i grzybami. A co mam zrobić, gdy apetyt na pierogi jest silniejszy Zobacz więcej
Pierogi to jedno z moich ulubionych dań. Dzisiejsza propozycja jest mało klasyczna. W farszu połączyłam kaszę jaglaną i pieczarki brązowe,które bardzo lubię. Smaku pierogom nadają pieczarki i Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to nie było łatwe zadanie. Musiałam opracować specjalną technikę klejenia, dokładnie pilnowałam aby ręce zawsze były posypane mąką a także dokładałam wszelkich starań aby ciasto miało Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - pół kostki miękkiego masła - pół szklanki kwaśnej śmietany - 4 łyżeczki cukru - pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 500g jagód - 1 Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 73

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
CIASTO - SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 25 g startego żółtego sera (nie pomijajcie - ser nadaje ciastu niesamowity smak) 1 jajko 1 szklanka mleka 3 łyżki Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Pieczone pierogi z  kaszą

Pieczone pierogi z kaszą 105

Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i borowikami Otrzymałam jeszcze przed świętami przesyłkę od Panul Polska, w niej same dobroci i kulinarne wyzwanie, by przygotować z przesłanych produktów wytrawny Zobacz więcej
Dobry sprzęt, nawet w niewielkiej kuchni, w 10 - piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: 500 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe CIASTO: 1 kg mąki 2 szklanki wody 1 jajko 10 łyżek oleju szczypta soli FARSZ Kapustę płuczemy, Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem

Pierogi z pieca ze szpinakiem 136

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 Zobacz więcej
Te pierogi zrobiłam dla mojej córki weganki, gdy przyjechała do domu jesienią. Pomyślałam, że przepis przyda się i teraz, bo prócz tradycyjnych pierogów wigilijnych z kapustą i grzybami warto zrobić Zobacz więcej
Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone Zobacz więcej
Zwykłe pierogi możemy podać w nowoczesnej formie. Pieczone w piekarniku z dodatkiem zdrowej mąki żytniej posmakują nawet konserwatystom. Jako, że nie zawierają grzybów leśnych, mogą jeść je nawet Zobacz więcej
Miała być pizza z pieczarkami, wyszły pierogi. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno... Składniki: Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła Zobacz więcej