pieczone pierogi z pieczarkami

Ilość: 10 szt. Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: Ciasto: – 160g mąki pełnoziarnistej orkiszowej – 1 jajko – 100g masła – woda – szczypta soli Farsz: – 250g gotowanych leśnych grzybów – 1 duża Zobacz więcej
Plan wykonany! Nareszcie udało mi się przygotować soczewicowe pierogi. Smak farszu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, a mój mięsożerny mąż po raz pierwszy nie narzekał na brak mięsa:) Przepis Zobacz więcej
Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego pierogiz mąką Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Pierogi z Pieczarkami

Pierogi z Pieczarkami 107

Pierogi z Pieczarkami Pierogi w nieco innej odsłonie – z farszem pieczarkowym, ja dodaje dużo pieprzu i duszonej cebulki, żeby nie były mdłe. Farsz pieczarkowy jest w przeciwieństwie do tradycyjnych Zobacz więcej
Pierogi z jajkami i pieczarkami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne pierogi z mięsem i kapustą w towarzystwie pyszne Sałatki z Patisona firmy ORZECH. Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na ok 60 pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki Zobacz więcej
CIASTO - SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 25 g startego żółtego sera (nie pomijajcie - ser nadaje ciastu niesamowity smak) 1 jajko 1 szklanka mleka 3 łyżki Zobacz więcej
Artykuł Pierogi z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Pierogi to jedno z moich ulubionych dań. Dzisiejsza propozycja jest mało klasyczna. W farszu połączyłam kaszę jaglaną i pieczarki brązowe,które bardzo lubię. Smaku pierogom nadają pieczarki i Zobacz więcej
Dawno już po Świętach, ale są takie smaki, za którymi się tęskni. Przez cały rok wyczekuję Wigilii, by skosztować pierogów z kapustą i grzybami. A co mam zrobić, gdy apetyt na pierogi jest silniejszy Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to nie było łatwe zadanie. Musiałam opracować specjalną technikę klejenia, dokładnie pilnowałam aby ręce zawsze były posypane mąką a także dokładałam wszelkich starań aby ciasto miało Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - pół kostki miękkiego masła - pół szklanki kwaśnej śmietany - 4 łyżeczki cukru - pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: - 500g jagód - 1 Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 97

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Pieczone pierogi z  kaszą

Pieczone pierogi z kaszą 206

Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i borowikami Otrzymałam jeszcze przed świętami przesyłkę od Panul Polska, w niej same dobroci i kulinarne wyzwanie, by przygotować z przesłanych produktów wytrawny Zobacz więcej
Zwykłe pierogi możemy podać w nowoczesnej formie. Pieczone w piekarniku z dodatkiem zdrowej mąki żytniej posmakują nawet konserwatystom. Jako, że nie zawierają grzybów leśnych, mogą jeść je nawet Zobacz więcej
Składniki: FARSZ: 500 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe CIASTO: 1 kg mąki 2 szklanki wody 1 jajko 10 łyżek oleju szczypta soli FARSZ Kapustę płuczemy, Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Pierogi z pieca ze szpinakiem

Pierogi z pieca ze szpinakiem 265

Rumiane, chrupiące pierogi z fetą i szpinakiem. Doskonale komponują się z sosem czosnkowym. Ciasto: 5 dag drożdży szklanka mleka 2 szklanki mąki łyżeczka cukru szczypta soli Farsz: 450 g szpinaku 150 Zobacz więcej
Miała być pizza z pieczarkami, wyszły pierogi. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno... Składniki: Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła Zobacz więcej
Dobry sprzęt, nawet w niewielkiej kuchni, w 10 - piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami Zobacz więcej