pieczone pierogi z soczewicą

Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Pieczone pierogi z soczewicą

Pieczone pierogi z soczewicą 1285 @

124
{{headerMessage}}
Drożdżowe, pieczone pierogi z farszem z soczewicy, cebulki i marchewki. Do podania jogurt naturalny z koperkiem. Składniki: 250 g mąki pełnoziarnistej 1/2 opakowania drożdży instant 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z aromatycznym farszem z soczewicy. Idealne jako przekąska do szkoły lub pracy. Spróbujcie z serem z ziemniaka (przepis tutaj) albo z sosem BBQ (przepis tutaj). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepyszniutkie te pierogi! Należy mieć: na ciasto: ok. 500 g mąki 250 ml śmietany (alergicy: roślinnej) 40 g drożdży jajko + 2 żółtka (alergicy: 1/2 szklanki mleka roślinnego) 50 g roztopionego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na pieczone pierogi z soczewicą. Zdrowa soczewica, ciasto drożdżowe i do tego pyszna młoda fasolka z sosem pieczarkowym. Pyszny obiad :) Składniki: 500 g mąki pszennej, opakowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co roku układamy wigilijne menu, tradycyjne, ale zawsze może być trochę inne. Pierogi z soczewicą mogą stanowić urozmaicenie wigilijnego stołu, oczywiście obok tradycyjnych z kapustą i grzybami, Zobacz więcej
j_aga
j_aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Polska Zupa
Pieczone pierogi z soczewicą

Pieczone pierogi z soczewicą 382

0
{{headerMessage}}
śniadanie. ciasto : 500 g mąki 200 ml maślanki 4 łyżki oleju 2 jajka 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru nadzienie : 1 szkl ( 200 g ) czerwonej soczewicy 2 cebule 0,5 szkl pasaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cudownie lekkie pieczone pierogi z ciasta drożdżowego wyrabianego na mleku. Faszerowane nadzieniem z zielonej soczewicy, zielone pietruszki i karmelizowanej cebulki. Doprawione odrobiną czosnku i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli chodzi o pieczone pierogi te są moimi ulubionymi od dwóch lat. Nie robię ich często, może z dwa razy do roku. Porcja jest solidna, a na raz nie zje się więcej niż kilka sztuk, reszta ląduje w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z racji, że mamy grudzień dzisiejszy przepis będzie poniekąd propozycją już trochę bardziej w światecznym klimacie. Tak się składa, że co roku w okolicach grudnia pojawia się u mnie nowy pomysł na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto nie lubi pierogów? Nasza rodzina do takich osób na pewno nie należy. Odkąd mamy dziecko, jadamy je niezwykle rzadko, bo brakuje nam czasu na ich wykonanie. Jednak wielka tęsknota za ich smakiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja jeszcze nieliczna rodzina (czyt. mój mąż) to „mączni” maniacy. Na obiad bez przerwy mogły by być: naleśniki, kluski, makarony i pierogi, a jeszcze najlepiej jak by to wszystko było na słodko. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspaniałe połączenie pieczarek z soczewicą tym razem zamknęłam w drożdżowych pierogach i upiekłam w piecu. Doskonale smakują na ciepło. W parze z czerwonym barszczem stanowią wspaniały obiad lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi pieczone z ciasta drożdżowego z dodatkiem kurkumy, dzięki czemu mają piękny kolor i jesiennej tonacji. Nadzienie przygotowałam z ciecierzycy i pieczarek, jednak pierożki możemy nadziać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- mąkę mi zrobiła. Taki kulinarny eksperyment sobie wymyśliłam. Potem otrzymaną miksturę zmieszałam z mąką kukurydzianą i mam teraz wartościową mieszankę na placki i pieczone pierogi. I licho wie co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na te drożdżowe paszteciki pochodzi zLawendowego Domu. Zrobiłam je w dwóch postaciach - pasztecików i pierogów. Większość mąki zastąpiłam mąką pełnoziarnistą. W farszu pominęłam dodatek jajka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brak pomysłu na przekąskę lub ciepłą kolację? Pieczone pierogi nadają się idealnie. Bardzo aromatyczne, chrupiące z zewnątrz, skrywające mięciutkie nadzienie pełne zdrowych dodatków. Marchewka, kasza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pewnie zauważyliście ostatnio szaleję z czerwoną soczewicą. To bardzo "wdzięczny" produkt z którego można wyczarować wiele ciekawych i smacznych dań. Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BAKED INDIAN DUMPLINGS WITH LENTILS, SERVED WITH APPLE CHUTNEY W zeszłym tygodniu publikowałam przepis na pikantną indyjską pastę do chleba i wspominałam, że świetnie nadaje się ona również jako farsz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy na blogu "Makaron i Rodzynka" ujrzałam drożdżowe koperty z soczewicą, wiedziałam, że muszę je zrobić. Swoim zwyczajem zmieniłam oryginalny przepis: 1. Ciasto drożdżowe zrobiłam według swojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Potem w ruch poszły truskawki umyte i obrane z listków, pokrojone w plasterki, do tego jeszcze jabłko pokrojone w plasterki. Przygotowałam kruszonkę - zagniatając ze sobą masło, mąką i cukier Zobacz więcej