Przepis na pieczone pierogi z ziemniakami i kapustą

Zawsze, kiedy jedziemy nad nasze ulubione kąpielisko przygotowuję jakiś wytrawny wypiek zamiast korzystać z miejscowych fast foodów. Dziś chciałabym zaprezentować jeden z takich piknikowych posiłków, Zobacz więcej
Pierogi z kiszoną kapustą i ziemniakami | Ammniam Ammniam Zdrowo i pysznie dla całej rodziny Menu Kim jestem ? Przepisy Porady Zdrowie Aktywnie Książki Współpraca Kontakt Szukaj... Search for: Pierogi Zobacz więcej
Mamy już ugotowaną kapustę i przystępujemy do dzieła. Pierogi. W zależności od rejonu Polski, mają różne nadzienia. Głównie, to kapusta z grzybami. czasem suszone śliwki, kasza gryczana z serem czy Zobacz więcej
Polska pierogami stoi i o tym chyba nie muszę nikomu przypominać Gdy byłam na wymianie zagranicznej i rozmawiałam z przyjaciółmi z różnych krajów, ich pierwsze skojarzenie zNaszym krajem to PIEROGI! Zobacz więcej
W większości polskich domów przedwigilijny maraton pierogowy już rozpoczęty. Ja swój zaczynam od jutra. Uszka z grzybami do barszczu, tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z kaszą gryczaną Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam zaprezentować danie idealne na Wigilię. Nie są tak pracochłonne jak tradycyjne pierogi z kapustą, trudniej o jakieś nieprzewidziane niespodzianki podczas ich przygotowywania... Zobacz więcej
ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PIEROGI

PIEROGI 5603

Trochę historii o pierogach.... "Powszechnie panuje przekonanie – zarówno wśród Polaków, jak i cudzoziemców, że pierogi to typowe danie kuchni staropolskiej. Nic bardziej mylnego. Przypuszczalnie Zobacz więcej
Witam Serdecznie Ostatnio zrobiłam pierogi z kapustą ale nie w sposób tradycyjny tylko pieczone w piekarniku z ciasta drożdżowego . Wyszły bardzo dobre idealnie nadają się do czystego pikantnego Zobacz więcej
Jak już wspominałam, w tym roku zrezygnowaliśmy z podawania barszczu w towarzystwie uszek, a zamiast nich podaliśmy pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Dwa lata temu pierwszy raz podaliśmy pierogi Zobacz więcej
Od kiedy spróbowałam pierogów w wersji pieczonej, wiem, że będą się one pojawiać często na naszym stole. Łatwe i szybkie w przygotowaniu tak jak tradycyjne, za to w smaku zdecydowanie bogatsze. Zobacz więcej
Dziś będzie bez konkretnych proporcji, bardziej takie bajdurzenie na temat. Poproszona zostałam o podanie jak robimy surówkę, którą w sezonie na młodą kapustę jemy bardzo często, a przy okazji Zobacz więcej
Zrobione specjalnie na wigilię opolskich blogerów, o której jeszcze będzie na blogu i to całkiem za chwilę :)) Bez zbędnych słów...pyszny farsz i pieczone ciasto drożdżowe :) Świetne na ciepło, Zobacz więcej
Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takich pierogów ale powiem szczerze że lepszych nie jadłam! Kocham pierogi z kapustą i grzybami i myślałam że nic ich nie przebije - a jednak! Te pierożki są Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Pyszna przekąska. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło. Składniki: Ciasto na Zobacz więcej
goodfooddesign
goodfooddesign Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
goodfooddesign
Pieczona gęś

Pieczona gęś 5264

dla 6 osób czas: ok. 4-5 godzin 1 gęś (mrożona) ok. 4-5 kg 3 kwaśne jabłka kilka ząbków czosnku suszony majeranek sól i pieprz szczypta czerwonej sproszkowanej papryki słodkiej Dodatki poniżej. Na 11 Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi. Swoją drogą zastanawiam się, czemu ich jeszcze nie zamieszczałam do tej pory na blogu. Może dlatego, że wydawało mi się, że pierogi umie robić każdy. Jednak niedawno przekonałam Zobacz więcej
Jak każdy chyba lubię pierogi z kapustą i grzybami… ale już z ich lepieniem jest gorzej…. Jest to dla mnie bardziej konieczność niż przyjemność, no cóż…. nikt nie jest doskonały Ale kiedy znalazłam u Zobacz więcej
Jesteśmy pierogowymi smakoszami. Uwielbiamy i te na słodko i te wytrawne. Prym wiodą u nas ruskie, podane z dużą ilością kwaśnej śmietany. Zawsze robimy więcej i część zamrażamy. Wtedy w bardziej Zobacz więcej
Jak po raz pierwszy zobaczyłam ten przepis naWielkim Żarciu od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Farsz do pierogów na bazie ugotowanych ziemniaków, podobnie jak w ruskich, których jestem oddaną Zobacz więcej
Mimo że przyrządzam różne potrawy z różnych regionów świata, z przeróżnymi składnikami, od najprostszych do bardzo egzotycznych, to muszę przyznać, że dobre ukraińskie pierogi (wareniki) to danie, Zobacz więcej