pieczone pierogi ze szpinakiem i ricottą

Składniki: Ciasto : - mąka pszenna - 150 g - świeże drożdże 10 g - śmietana kwaśna 18% - 3 łyżki - margaryna - 120 g - sól - 1 łyżeczka Farsz: - szpinak - 250 g - ser ricotta - 125 - czosnek - 2 ząbki Zobacz więcej
Jak wiecie szpinak uwielbiam w każdej postaci! Gości on w mojej kuchni bardzo często , nie tylko ze względu na walory smakowe , ale i zdrowotne. Ryba ze szpinakiem … pierogi … jako dodatek do mięs czy Zobacz więcej
Przepis na pyszne pierogi drożdżowe pieczone z piekarniku. Mi najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym. Składniki: Ciasto 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko całe 1 żółtko 40 ml oleju 40 g Zobacz więcej
Na blogu: Ciasto z orzeszkami Kuskus Deser z wiśniami Pajączki Pieczony kurczak Sernik z czekoladami Pierogi z kurczakiem Pierogi z ricottą Lekko pikantna tarta Deserki Żołądki drobiowe Chlebki z Zobacz więcej
Pamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ? Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku , że śmiało je można wykorzystać Zobacz więcej
Drożdżowe pierogi ze szpinakiem Składniki: ciasto 300g mąki 7g drożdży instant pół szklanki letniego mleka 1 łyżeczka soli nadzienie: 300g szpinaku 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) 5 drobno Zobacz więcej
ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi. Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć ziołami i zapiekać, Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierożki czy paszteciki z ciasta francuskiego to świetny dodatek do zup lub ciepła przekąska. Ja lubię je również na zimno z sałatą Zobacz więcej
alexis_
alexis_ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Breakfast-alexis :)
179.

179. 104

0
nadzienie i zalepiamy jak tradycyjnego pieroga. Następnie wsadzamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Smacznego :) Pomidorowa quinoa z jajkami w koszulkach posypane natką Zobacz więcej
Jakiś czas temu jadłam u siostry pyszne rożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakowym farszem. Od razu poprosiłam o przepis - okazało się, że bazą jest przepis na szpinakowy farsz do pierogów, Zobacz więcej
Nadzienie szpinakowe w drożdżowym pierogu okazało się bardzo trafionym pomysłem. Ale chyba nic dziwnego skoro pasuje zarówno do tradycyjnych, gotowanych pierogów jak i naleśników i jeszcze paru innych Zobacz więcej
jeszcze do korekty. Wakacje muffinązaczęłami (prawie) kończę, bo chyba w każdej sytuacji sięsprawdza. Nawet czasami mi się chciało aparat wyjąć i zrobić zdjęcie nie tylko śniadaniu.. żytnia tortilla Zobacz więcej
Najpierw miały być pierogi, ale skończyło się na tarcie. Zresztą może to i lepiej, bo choć lubimy pierogi, to zawsze jak lepimy je z mamą to zaczyna się bardzo fajnie: my jesteśmy bardzo radosne i Zobacz więcej
150g mąki gryczanej 3 łyżki masła 1-2 jajka proszek do pieczenia szczypta soli Farsz 400g mrożonego szpinaku 250g serka np. ricotta 3 ząbki czosnku łyżeczka soku z cytryny pieprz, sól do smaku Zobacz więcej
Te pierogi to absolutna rozkosz i mistrzostwo świata. Raviolo nadziane ricottą ze szpinakiem i zamkniętym pośród tego żółtkiem. Gdy rozcinamy ciasto, żółtko wypływa, mieszając się z karmelowym masłem Zobacz więcej
Pamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ? Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku , że śmiało je można wykorzystać Zobacz więcej
na drożdżowe pierożki ze szpinakiem. Współlokatorce smakowały bardzo i mi też! Więc, polecam. W wirtualnej kuchni gotowałam z Mirabelka Iloną Chantel Maggie Paszczakiem i Emmą Pierogi drożdżowe ze Zobacz więcej
takie same. Polecam zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej :) Pieróg z ciasta francuskiego light ze szpinakiem, łososiem i mozzarellą pól fileta z łososia ciasto francuskie light 4 plasterki Zobacz więcej
Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do Zobacz więcej
Tak dawno nie było pierogów. Zrobiłam więc moje ulubione, ze szpinakiem baby, z dużą ilością czosnku. Pierożki podałam po raz pierwszy z dipem z ricotty, o którym pisałam Wam już kilka dni temu. Zobacz więcej