pieczone podudzia gęsi

Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z Zobacz więcej
Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z Zobacz więcej
- 3 kilogramową gęsią to szkoda sobie głowę zawracać a na drugą jakoś nie miałam natchnienia. No i zdecydowanie z ptactwa u nas najbardziej lubiany jest kurczak. Tak więc zostańmy przy kurczaku. Zobacz więcej
Święto Niepodległości, więc tradycyjnie już tego dnia przygotowałem w tradycyjnie polski sposób gęś. Nieskromnie stwierdzę, że zdecydowanie wolę taką tradycję, niż podpalanie tęczy, czy bójki z Zobacz więcej
pieczone udka gęsie z jabłkami,kluskami śląskimi i domowym coleslawem | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 19 listopada 2015 pieczone udka gęsie z jabłkami,kluskami Zobacz więcej
farsz do pierogów. Samo dobro i nic się nie zmarnowało. Podaję takie ilości składników jakie wykorzystałam do nadziania swojej gąski. Kasza podczas pieczenia napęczniała i skóra na gęsi nieco Zobacz więcej
, tymianek, zioła 0 Comments Prawdziwa perła wśród drobiu – perliczka.Kiedyś bardzo popularna, zapomniana teraz ponownie wraca do łask. W sklepach można dostać perliczkę importowaną głównie z Francji Zobacz więcej
Kaczka w pomarańczach. Dziś mam dla Was propozycję świątecznego obiadu. U mnie w domu najczęściej na specjalne okazje serwuje się drób w różnych odsłonach (gęś, indyka, albo obłędne, pieczone w soli i Zobacz więcej
i myje się łatwo, nawet w zmywarce. Po rozważeniu jednak wszystkich za i przeciw, a przede wszystkim po rozmowie z autorką książki o gotowaniu w glinianym garnku zdecydowaliśmy, że kupimy dwa Zobacz więcej
czasem dziesięć minut i już rozpływa się w ustach, ligawa – standardowo, jak resztawołowiny – około godziny jeśli nie więcej. Wybór pozostawiam wam. Zostaje nam z grubsza to co niecodzienne. Ok, Zobacz więcej
w chińskiej fasolce, pod beszamelem Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego Frappe na upalne dni Frutti di mare z frytownicy ActiFry Frutti di mare z makaronem G Galareta z dorsza Galareta z Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 507

0
, powstało pierwsze na świecie getto - *Ghetto di Venezia?* *fot. ilgiornale.it*Pierwsi *Żydzi* zaczęli przyjeżdżać do *Wene... 3 dni temu Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki PASTA E VINO! Zobacz więcej
... 1 godzinę temu Kwestia Smaku Bułeczki pizzowe - Wygodne w pieczeniu bułeczki z ciasta jak na pizzę i z podobnymi jak na pizzę dodatkami - sosem pomidorowym, serem i salami. Wszystkie pieczemy na Zobacz więcej
Food From the Levant - 1 rok temu :: bento na każdy dzień :: Zupa dyniowa z parmezanowymi kluseczkami - Nie wyobrażam sobie jesieni bez zupy dyniowej. Zazwyczaj, kiedy kupię dynię, przez tydzień Zobacz więcej