pieczone podudzia gęsi

{{headerMessage}}
Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kilku lat 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości, ale także święto smakoszy – zwłaszcza amatorów rogali świętomarcińskich i gęsiny. Jeśli macie ochotę uczcić ten dzień daniem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 3 kilogramową gęsią to szkoda sobie głowę zawracać a na drugą jakoś nie miałam natchnienia. No i zdecydowanie z ptactwa u nas najbardziej lubiany jest kurczak. Tak więc zostańmy przy kurczaku. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święto Niepodległości, więc tradycyjnie już tego dnia przygotowałem w tradycyjnie polski sposób gęś. Nieskromnie stwierdzę, że zdecydowanie wolę taką tradycję, niż podpalanie tęczy, czy bójki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczone udka gęsie z jabłkami,kluskami śląskimi i domowym coleslawem | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 19 listopada 2015 pieczone udka gęsie z jabłkami,kluskami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiszona na białym winie kapusta świetnie smakuje z wieprzowiną – np. w klasycznym wydaniu z golonką, ale po drodze jej też z ciemnym mięsem kurczaka. Połączenie kapusty, mocnych aromatycznych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz do pierogów. Samo dobro i nic się nie zmarnowało. Podaję takie ilości składników jakie wykorzystałam do nadziania swojej gąski. Kasza podczas pieczenia napęczniała i skóra na gęsi nieco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, tymianek, zioła 0 Comments Prawdziwa perła wśród drobiu – perliczka.Kiedyś bardzo popularna, zapomniana teraz ponownie wraca do łask. W sklepach można dostać perliczkę importowaną głównie z Francji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kaczka w pomarańczach. Dziś mam dla Was propozycję świątecznego obiadu. U mnie w domu najczęściej na specjalne okazje serwuje się drób w różnych odsłonach (gęś, indyka, albo obłędne, pieczone w soli i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i myje się łatwo, nawet w zmywarce. Po rozważeniu jednak wszystkich za i przeciw, a przede wszystkim po rozmowie z autorką książki o gotowaniu w glinianym garnku zdecydowaliśmy, że kupimy dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sezonie. Generalnie najlepiej – i najprościej – zaopatrywać się w mintaja. Mintaj to dobra, stosunkowo chuda i smaczna ryba, którą zresztą możemy zrobić na wiele, wiele sposobów. Gotowanie, Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis treści

Alfabetyczny spis treści 1475

7
{{headerMessage}}
z ActiFry Barszcz biały Barszcz Ukraiński Barszcz Ukraiński bez mięsa Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach Barszcz z botwinką i uszkami Barszcz ze szczawiem Barszczyk czysty Barszczyk Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 526

0
{{headerMessage}}
]Tradycyjne danie krymskich Tatarów. Wielkie pierogi smażone na tłuszczu z nadzieniem z surowego mięsa. W oryginale nadzienie przygotowywane by... 1 dzień temu ceres & bacchus 11 Tips to make your Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czyli przekąska Tatarzyna - [image: z1]Tradycyjne danie krymskich Tatarów. Wielkie pierogi smażone na tłuszczu z nadzieniem z surowego mięsa. W oryginale nadzienie przygotowywane by... 1 dzień temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czyli przekąska Tatarzyna - [image: z1]Tradycyjne danie krymskich Tatarów. Wielkie pierogi smażone na tłuszczu z nadzieniem z surowego mięsa. W oryginale nadzienie przygotowywane by... 1 dzień temu Zobacz więcej