pieczone sajgonki

Sajgonki uwielbiam :-) ale niestety do dietetycznych dań nie należą. postanowiłam zamiast je smażyć upiec w piekarniku..ja dla mnie pycha..choc wiadomo to nie to samo co smażone na głębokim oleju... Zobacz więcej
pieczone sajgonki Zrobienie sajgonek teoretycznie nie jest trudne, jednak trzeba je usmażyć na głębokim tłuszczu. Temperatura oleju musi być idealna, inaczej sajgonki przykleją się do dna naczynia i Zobacz więcej
Sajgonki pieczone Nieczęsto robię potrawy inspirowane kuchnią azjatycką, ale pora to zmienić! Oto moje pierwsze sajgonki w życiu i muszę przyznać, że wyszły całkiem nieźle, a co najważniejsze o tej Zobacz więcej
Danie jest bardziej sycące, gdy dodamy do niego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Pieczone sajgonki

Pieczone sajgonki 368

0
Pieczone sajgonki | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA « Ostra zupa z pierożkami wonton Pieczone sajgonki Skuszona Zobacz więcej
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
Wywodzące się z kuchni wietnamskiej sajgonki ostatnio często goszczą na naszym stole, a także w lunchboxach :) Nadziane głównie warzywami, i upieczone na blaszce zamiast smażenia w głębokim tłuszczu Zobacz więcej
Sajgonki zazwyczaj kojarzą nam się z pyszną ale bardzo ciężką tłustą potrawą. Ja natomiast postanowiłam odejść od tradycyjnego smażenia na głębokim tłuszczu i upiekłam swoje w piekarniku. Tak Zobacz więcej
Sajgonki kojarzą mi się z okresem gimnazjum, gdy codziennie po lekcjach szłam z koleżanką do chińskiego baru. Jadałam tam 2 albo 3 potrawy i nigdy nie byłam nimi znudzona. Z sajgonek szybko Zobacz więcej
Mój nastrój na chrupiące potrawy trwa i ma się dobrze. Dziś zjedliśmy więc pyszne, chrupiące, a nie bardzo tłuste pieczone sajgonki, ale jest to danie, które daje duże możliwości: od Was zależy, czym Zobacz więcej
Niektóre z przepisów, tak jak ten na sajgonki, nazywam teraz przepisami dla alergików. Składniki w nich podane zawierają niski poziom histaminy, która jest mediatorem procesów zapalnych i Zobacz więcej
Rok temu w wakacje eksperymentowałam nawet z owocowymi sajgonkami, przygotowując sajgodzinaki, czyli wariację na temat jagodzianek i sajgonek :) Wszystkie z nich były przepisami na sajgonki na zimno, Zobacz więcej
Pieczone sajgonki z lekkim sosem - Lazy Cat Kitchen strona główna przepisy wszystkie przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy podstawowe o autorach Zobacz więcej
Sajgonki to danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Zajadałam już się nimi kilkanaście razy w restauracji i kilka razy robiłam w domu. Uwielbiam ich smak. Chrupiące, Zobacz więcej
PRZEPIS na 12 sajgonek 100g papieru ryżowego (12 płatów) 120g ugotowanego ryżu ćwiartka upieczonego bakłażana 140g pasztetuz tego przepisu 40g groszku konserwowego 80g kukurydzy konserwowej 12 Zobacz więcej
Dzisiaj pora na pyszne chrupiące sajgonki! Co ciekawe- pomysł na przepis urodził się w mojej głowie całkowicie spontanicznie. Podczas przygotowywania nadziewanych plasterków cukinii, uznałam, że Zobacz więcej
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
Ostatnio było dużo słodyczy, więc dla odmiany coś wytrawnego. Pieczone sajgonki faszerowane kaszą gryczaną z wędzonym boczkiem to połączenie azjatyckich klimatów z polskimi składnikami. Prawie jak Zobacz więcej
swoją wiedzę). Także w poniedziałek lecę do Rossa po olejek na włochy, mam nadzieję, że moje domowe urodowe eksperymenty nie skończą się porażką, tak jak to było przy rozpaczliwych próbach depilacji Zobacz więcej
obiad - wymyśliłem sajgonki z nadzieniem krewetkowo-warzywnym. Dodam, że o te małe skorupiaki walczyłem jak lew w jednym z poznańskich supermarketów, gdzie to cenę z metki kasa podbiła czterokrotnie. Zobacz więcej