pieczone sajgonki

{{headerMessage}}
Sajgonki uwielbiam :-) ale niestety do dietetycznych dań nie należą. postanowiłam zamiast je smażyć upiec w piekarniku..ja dla mnie pycha..choc wiadomo to nie to samo co smażone na głębokim oleju... Zobacz więcej
ewolucjawkuchni
ewolucjawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ewolucja w kuchni
pieczone sajgonki

pieczone sajgonki 982

1
{{headerMessage}}
pieczone sajgonki Zrobienie sajgonek teoretycznie nie jest trudne, jednak trzeba je usmażyć na głębokim tłuszczu. Temperatura oleju musi być idealna, inaczej sajgonki przykleją się do dna naczynia i Zobacz więcej
theloudestsound
theloudestsound Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzy metry herbatki
Sajgonki pieczone

Sajgonki pieczone 217

0
{{headerMessage}}
Sajgonki pieczone Nieczęsto robię potrawy inspirowane kuchnią azjatycką, ale pora to zmienić! Oto moje pierwsze sajgonki w życiu i muszę przyznać, że wyszły całkiem nieźle, a co najważniejsze o tej Zobacz więcej
PatchuliaM
PatchuliaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qlinarnie i qlturalnie
Pieczone sajgonki

Pieczone sajgonki 246

0
{{headerMessage}}
Danie jest bardziej sycące, gdy dodamy do niego białego ryżu. Jemy sajgonki, maczając je w sosie. Pasuje do nich również surówka z kapusty pekińskiej i szczypiorku doprawiona olejem, octem ryżowym i Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Pieczone sajgonki

Pieczone sajgonki 382

0
{{headerMessage}}
Pieczone sajgonki | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA « Ostra zupa z pierożkami wonton Pieczone sajgonki Skuszona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
mad
mad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mad About Food
Pieczone sajgonki z groszkiem

Pieczone sajgonki z groszkiem 167

0
{{headerMessage}}
Wywodzące się z kuchni wietnamskiej sajgonki ostatnio często goszczą na naszym stole, a także w lunchboxach :) Nadziane głównie warzywami, i upieczone na blaszce zamiast smażenia w głębokim tłuszczu Zobacz więcej
anekbu
anekbu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mania Gotowania
Sajgonki pieczone w piekarniku

Sajgonki pieczone w piekarniku 377

2
{{headerMessage}}
Sajgonki zazwyczaj kojarzą nam się z pyszną ale bardzo ciężką tłustą potrawą. Ja natomiast postanowiłam odejść od tradycyjnego smażenia na głębokim tłuszczu i upiekłam swoje w piekarniku. Tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sajgonki kojarzą mi się z okresem gimnazjum, gdy codziennie po lekcjach szłam z koleżanką do chińskiego baru. Jadałam tam 2 albo 3 potrawy i nigdy nie byłam nimi znudzona. Z sajgonek szybko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój nastrój na chrupiące potrawy trwa i ma się dobrze. Dziś zjedliśmy więc pyszne, chrupiące, a nie bardzo tłuste pieczone sajgonki, ale jest to danie, które daje duże możliwości: od Was zależy, czym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niektóre z przepisów, tak jak ten na sajgonki, nazywam teraz przepisami dla alergików. Składniki w nich podane zawierają niski poziom histaminy, która jest mediatorem procesów zapalnych i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rok temu w wakacje eksperymentowałam nawet z owocowymi sajgonkami, przygotowując sajgodzinaki, czyli wariację na temat jagodzianek i sajgonek :) Wszystkie z nich były przepisami na sajgonki na zimno, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone sajgonki z lekkim sosem - Lazy Cat Kitchen strona główna przepisy wszystkie przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy podstawowe o autorach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sajgonki to danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Zajadałam już się nimi kilkanaście razy w restauracji i kilka razy robiłam w domu. Uwielbiam ich smak. Chrupiące, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PRZEPIS na 12 sajgonek 100g papieru ryżowego (12 płatów) 120g ugotowanego ryżu ćwiartka upieczonego bakłażana 140g pasztetuz tego przepisu 40g groszku konserwowego 80g kukurydzy konserwowej 12 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj pora na pyszne chrupiące sajgonki! Co ciekawe- pomysł na przepis urodził się w mojej głowie całkowicie spontanicznie. Podczas przygotowywania nadziewanych plasterków cukinii, uznałam, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już kiedyś robiłam pieczone sajgonki, z bananami. Były bardzo smaczne, ale znalazłam dla nich lepsze pokrycie niż białko jaja- odrobinę oleju, z dowolnymi dodatkami lub bez. Są wtedy bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio było dużo słodyczy, więc dla odmiany coś wytrawnego. Pieczone sajgonki faszerowane kaszą gryczaną z wędzonym boczkiem to połączenie azjatyckich klimatów z polskimi składnikami. Prawie jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
swoją wiedzę). Także w poniedziałek lecę do Rossa po olejek na włochy, mam nadzieję, że moje domowe urodowe eksperymenty nie skończą się porażką, tak jak to było przy rozpaczliwych próbach depilacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obiad - wymyśliłem sajgonki z nadzieniem krewetkowo-warzywnym. Dodam, że o te małe skorupiaki walczyłem jak lew w jednym z poznańskich supermarketów, gdzie to cenę z metki kasa podbiła czterokrotnie. Zobacz więcej