pieczone warzywa korzeniowe

Ostatnio na obiad zaserwowałam przepyszną zupę-krem z warzyw korzeniowych. Wyszło tak pysznie, że nie mogłam nie podzielić się z Wami... zobacz › Zobacz więcej
Zdrowa i pożywna zupa wykonana z warzyw korzeniowych, uprzednio upieczonych w piekarniku. Smak i wygląd ma znakomity. Zupa świetnie nadaje się do jedzenia w chłodne dni, bo dobrze rozgrzewa, a także Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eintopf
carpaccio z warzyw korzeniowych

carpaccio z warzyw korzeniowych 16

Pomysł kolorowego carpaccio narodził się przed jedną z kolacji wege. Danie zasmakowało nam bardzo, więc się nim dzielimy. I znów wygrywa prostota! Składniki: 1-2 buraki, klasyczne, żółte (Boldor) czy Zobacz więcej
Sałatkę z pieczonych warzyw korzeniowych robię od lat ale nigdy nie udało mi się dobrze jej sfotografować... Uwielbiam ją za prostotę - parę pospolitych warzyw plus marynata i wychodzi nam z tego Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę z pieczonych warzyw korzeniowych. Składniki na pełny talerz / 4-6 porcji (danie samodzielne lub dodatek): 2 marchewki 1 pietruszka 1 pasternak 1 Zobacz więcej
Pieczone warzywa korzeniowe w maśle orzechowym są po prostu pyszne! Nie dość, że smakują wyśmienicie to dodatkowo są niebywale sycące! Ziemniaki, bataty, marchewka i pietruszka wymieszane z łyżką Zobacz więcej
Zupa bardzo prosta i łatwa w przygotowaniu, wymaga użycia jedynie podstawowych warzyw. Nie ma tu żadnych wyszukanych produktów, prościej się już chyba nie da. Za to smak to coś wspaniałego! Zobacz więcej
Zima cały czas jest z nami i nie odpuszcza. Dlatego rozgrzewające i sycące zupy nadal na topie. Dziś proponuję Wam przepis na zupę z naszych polskich warzyw korzeniowych. Szybka w przygotowaniu i Zobacz więcej
Pieczone warzywa to świetny dodatek do obiadu, a także idealna podstawa do zupy krem, która zyskuje niebywałego smaku, dzięki pieczeniu warzyw w piekarniku. Poznajcie mój sposób na to, żeby to danie Zobacz więcej
Zupę tę przygotowałam z "dbałością". Z dbałością o dobór warzyw i przypraw, z dbałością o cały smak. Krem wyszedł przepyszny. Jest delikatny i bardzo rozgrzewający. Polecam zwłaszcza teraz, gdy za Zobacz więcej
To już już, zaraz, niedługo – wreszcie zobaczymy wiosnę z całą okazałością nowalijek, ale to jeszcze nie czas. Na chwilę obecną wyciskam dobroć warzyw korzeniowych, w których jestem zakochany po uszy. Zobacz więcej
To już już, zaraz, niedługo – wreszcie zobaczymy wiosnę z całą okazałością nowalijek, ale to jeszcze nie czas. Na chwilę obecną wyciskam dobroć warzyw korzeniowych, w których jestem zakochany po uszy. Zobacz więcej
Pieczone warzywa korzeniowe często goszczą na moim stole.Serwuję je zarówno jako dodatek do mięsa, jak i danie główne na kolację. Domowe frytki wykonać można praktycznie z każdego warzywa Zobacz więcej
Witajcie! Tym razem bez przepisu, ponieważ chciałabym Was zaprosić do akcji kulinarnej. W oczekiwaniu na wiosnę, sięgnijmy po zdrowe i wciąż dostępne warzywa korzeniowe. Można z nich wyczarować Zobacz więcej
Ryba z pieca z warzywami korzeniowymi i sosem z suszonego jarmużu | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube Zobacz więcej
Witajcie! Tym razem bez przepisu, ponieważ chciałabym Was zaprosić do akcji kulinarnej. W oczekiwaniu na wiosnę, sięgnijmy po zdrowe i wciąż dostępne warzywa korzeniowe. Można z nich wyczarować Zobacz więcej
Smaczny i sycący. Wychodzi kilka porcji. Składniki: 1-2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-2 duże selery bulwiaste 1-2 pietruszki 3-4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela Zobacz więcej
Z książką Meyera ostatnio się nie rozstaję. Czytam, oglądam, zapisuję... niecierpliwie czekam na wiosnę, aby wg wskazówek duńskiego mistrza móc odnaleźć nowe smaki w tak lubianym przez mnie rabarbarze Zobacz więcej
Quinoa z pieczonymi warzywami korzeniowymi. Aromatyczne pieczone warzywa korzeniowe, z których każde smakuje inaczej, są znakomite i bardzo łatwe do przygotowania. Będą smakować nawet tym, którzy nie Zobacz więcej
Zupy krem nie mają sobie równych w okresie jesienno-zimowym. Uwielbiam je przygotowywać, bo są pyszne, sycące i przede wszystkim, co dla mnie najważniejsze - przyjemnie rozgrzewające. Najczęściej Zobacz więcej