pieczone ziemniaki panierowane

. Odcedzamy. Ugotowane talarki układamy na blasze, posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy 30 minut w 180 st.C. Ryba: Dorsza doprawiamy pieprzem cytrynowym i panierujemy w mące, w jajku i jeszcze Zobacz więcej
Po dłuższe przerwie znów spotykam się w kuchni z Karoliną i Malwiną. Tym razem przepis wybrałam ja. Chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku kawałki kurczaka i pieczone razem z mięsem ziemniaki. To Zobacz więcej
Po dłuższe przerwie znów spotykam się w kuchni z Karoliną i Malwiną. Tym razem przepis wybrałam ja. Chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku kawałki kurczaka i pieczone razem z mięsem ziemniaki. To Zobacz więcej
Składniki: ser camembert 1 jaja 1 bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Ser przekroić na dwa plastry. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z frytkami lub Zobacz więcej
Dorsz zapiekany z ziemniakami, to dobry pomysł na odmianę dla typowego, panierowanego, smażonego dorsza z patelni. SKŁADNIKI: 60 dag filetów z dorsza b/skóry 60 dag ziemniaków 1 cebula natka Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki, które dziś proponuję to pyszny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs. Ziemniaczki panierowane w otrębach pszennych są zdrowe , chrupiące i delikatne , a przygotowanie ich niezwykle Zobacz więcej
Smażony na złoto, panierowany camembert jest dobrą propozycją na bardzo szybki i smaczny posiłek. Aby przygotować to danie potrzebny jest minimalny nakład pracy oraz umiejętności kulinarnych. Warto Zobacz więcej
i pietruszkę. Panierować w mieszance połówki ziemniaków, wykładać na blachę spryskaną olejem i piec pół godziny, w między czasie odwrócić. Następnie posypać pokrojonym boczkiem i zapiekać kolejne 15 Zobacz więcej
ósemki. Przyprawy wymieszać z mąką. Do mleka wbić jajo, roztrzepać. Ziemniaki panierować w jaju i mące. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem. Piec w piekarniku, aż się Zobacz więcej
W lecie chętniej jadamy potrawy lekkie i nie wymagające długiego stania w kuchni. To czas ziemniaków z kefirem, mizerii, sadzonego jajka. Także i u mnie dwa pomysły na letnie obiady: wersja I: młode Zobacz więcej
1 filet z indyka sól pieprz bułka tarta mąka tłuszcz do smażenia ziemniaki Ziemniaki obrać i skropić oliwą, posolić posypać pieprzem i upiec , można przekroić. Ja użyłam frytownicy ActiFry. Filet Zobacz więcej
Pyszne skrzydełka upieczone razem z ziemniakami..do panierowania skrzydełek użyłamprzyprawy do kurczaka Marsyl..przyprawa ma idealnie dobrane składniki..nie jest ani za słona ani za pikantna Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Ser panierowany

Ser panierowany 564

0
To wspomnienie wakacji w Czechach i przepięknej Pragi. I pysznego lokalnego jedzenia. A przede wszystkim smażonego sera... o wdzięcznej nazwie hermelin, czyli czeskiego camemberta. Zajadaliśmy się nim Zobacz więcej
przyprawy (sól, czosnek, paprykę, tymianek) miksuję do pożądanego efektu. Obrane, umyte, pokrojone w talarki i osuszone ziemniaki układam na stolnicy i nacieram oliwą z oliwek. Następnie panieruję w Zobacz więcej
, papryką. Kotlety panieruję w jajku, następnie w bułce tartej. Smażę z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Zmniejszam płomień pod patelnią, układam na kotlecie kawałki ananasa (ok.1 łyżeczka na Zobacz więcej
Składniki: 6 kotletów ze schabu bez kości 200 g wędzonego łososia 1 jajko pół szklanki otrębów orkiszowych 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego spora szczypta soli świeżo zmielony Zobacz więcej
jajko i wymieszać paste serową. Schab rozklepać młotkiem jak na kotlety schabowe. Pastę serową podzielić na dwie częsci rozłozyć na schabie i zwinąć w roladki. Panierować w mące jajku i bułce, smażyć Zobacz więcej
Fish&chips, czyli sztandarowy przysmak kuchni brytyjskiej. Panierowana ryba z frytkami, smażone w głębokim tłuszczu. I choć moja wersja z oryginałem ma wspólną jedynie nazwę, to jednak przemawia Zobacz więcej
Wątróbkę czy to wieprzową , cielęcą lub drobiową zawsze robiłam pieczoną. Albo w samej mące z dużą ilością cebulki, albo panierowaną jak kotleta, albo z jabłkami ( polecam bo pyszna). Ale kiedyś Zobacz więcej
Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa ( ok.500g.) 2 słodkie jabłka 330 ml.Cydru lubelskiego ( jedna buteleczka) Prawdziwy miód do posmarowania jabłek Zobacz więcej