pieczone ziemniaki w solnej skorupie

Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Ziemniaki pieczone w soli smakują trochę jak z ogniska, a wiadomo, że ognisko nie zawsze mamy pod ręką. Za to piekarnik, ziemniaki i sól to co innego :) Idealne w masłem, ja podałam z pietruszkowym. Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 68

0
solnej. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 35-45 minut. W między czasie ugotuj ziemniaki, przygotuj surówkę wedle preferencji. Upieczonąrybę wyjmij na blaszce z piekarnika, sól rozbij za pomocą Zobacz więcej
soli, która w czasie pieczenia utworzy skorupę. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, miękkie oraz cudownie przechodzi aromatami ziół, którymi zostało doprawione . Nie ucieka z niego wilgoć, Zobacz więcej
smaku potrawy. * szumnie powiedziane, ot dwie pozycje- ryba i gruboziarnista sól. ** w głębi duszy zastanawiałam się czy wyrzucić ją od razu, czy ryzykować rozbicie skorupy. Dorady w soli (porcja Zobacz więcej