pieczone ziemniaki z farszem z boczku

Świetny dodatek do dań miesnych ale może również stanowić samodzielną potrawę. Dobrze komponuje się z sosem czosnkowym lub ziołowym. Składniki : 4 duże ziemniaki 150 g boczku 1 cebula 250 g pieczarek Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Soczewiaki

Soczewiaki 423

0
Regionalny przysmak z podlasia – kotlety ziemniaczane z farszem z soczewicy. Przepis dostałam od wyśmienitej kucharki z podlasia. Składniki: 0,5 kg ugotowany ziemniaków 2 jajka mąką proszek do Zobacz więcej
Składniki: 230 g wędzonego boczku 6-8 większych ziemniaków 1-2 cebule pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz szczypta kminku Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 250 g śmietany jajko do Zobacz więcej
Składniki: 5 dużych ziemniaków (sł), 5 małych jajek (sł), kawałek cukinii (sł), kawałek pora (o), szczypiorek (o), pieprz (o), sól (słn), 3-4 plasterki boczku surowego (słn), koperek (k), kurkuma (g). Zobacz więcej
Polecam prosty przepis na pyszne ziemniaki faszerowane boczkiem, serem wiejskim i żółtym. Składniki: 6-7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego opakowanie serka wiejskiego 150 g sera żółtego sól, pieprz Zobacz więcej
Postanowiłam zrobić ziemniaki nadziewane farszem z pieczarek, boczku parzonego, żółtego sera, cebulki z dodatkiem przypraw. Potrawa bierze udział w konkursie pt. ,,Jesienne smaki-ziemniaki" u Edyty Zobacz więcej
Dzień za dniem - tak ostatnio mogę przedstawić swoje życie. Dzisiaj zapraszam na gołąbki ziemniaczane - robiłam je po raz pierwszy i wg swojego pomysłu (dałam tam to co chciałam żeby było). Składniki: Zobacz więcej
Faszerowane ziemniaki boczkiem i serem brie Kolejne danie dietetyczne z slimming world. Składniki na 4 porcje: 4 duże ziemniaki ( 10x8x4) Olej w sprayu 8 plastrów boczku , tłuszcz usunięty ( dla Zobacz więcej
Doskonały dodatek do obiadu lub na jakakolwiek uroczystość rodzinną i nie tylko. Składa się na nie ugotowane i zmielone ziemniaczki z dodatkiem boczku i czosnku, usmażone w chrupiącej panierce z Zobacz więcej
Doskonały dodatek do obiadu lub na jakakolwiek uroczystość rodzinną i nie tylko. Składa się na nie ugotowane i zmielone ziemniaczki z dodatkiem boczku i czosnku, usmażone w chrupiącej panierce z Zobacz więcej
mięsa. Całość podlać pół szklanką wody. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1 godz. w temperaturze 180C, często polewając górę paroma łyżkami wody lub wytworzonym się sosem. Po tym czasie wbić ostry nóż Zobacz więcej
Dziękujemy za pomysł. Danie faktycznie jest smakowite. W dobrze osolonej wodzie gotujemy 12-15 ziemniaków "w mundurkach". W innym garnku, też w osolonej wodzie gotujemy 10 dkg ( jedna torebka) kaszy Zobacz więcej
W takie jesienne dni jak dziś trzeba dobrze zjeść :) Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku ogórki Zobacz więcej
Szybka i łatwa tarta w klimacie wiosennego menu Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pęczek białych szparagów 200g wędzonego boczku 200g białego sera Zobacz więcej
Kuchnia litewska Składniki 2 kg ziemniaków 5 jajek 1/2 kg wędzonego boczku 1/2 główki młodej kapusty 2 czerwone cebule 2 pęczki szczypiorku ząbek czosnku 3 łyżki gęstej śmietany pęczek koperku olej z Zobacz więcej
Zainspirowawszy się przepisem z kuchni lidla, przygotowałam swoją wersję nadziewanych piersi z kurczaka owiniętych plastrami boczku, pieczonych z ziemniakami, cebulką i papryką. Wyszło wyśmienite Zobacz więcej
Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też Zobacz więcej
kukurydzę. Spinamy wykałaczką. Obsmażamy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Po przesmażeniu sakiewki przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wywarem warzywnym i przykrywamy. Zobacz więcej
żaroodpornej wsypać połowę wymieszanych warzyw, na to ułożyć roladki i posypać resztą warzyw. Skropić sosem sojowym i olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec przez około 80-90 minut Zobacz więcej
ziemniaki się upieką przecinamy je nożem i formujemy - PROSZĘ ZAPOZNAĆ SIĘ Z FILMIKIEM W PRZEPISIE PONIŻEJ . Ziemniaki układamy na sosie w brytfance , nadziewamy farszem pieczarkowym i posypujemy Zobacz więcej