pieczony homar

Homar pieczony z masłem szafranowym i kolendrą 2017-03-22 17:36:05 Napisz recenzję Zapisz przepis Drukuj SKŁADNIKI 2 homary (miałam obgotowane i zamrożone) 4 łyżki masła szczypta szafranu łyżeczka Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Gotowany homar

Gotowany homar 189

Ugotować homara wbrew pozorom jest bardzo prosto, należy jednak pamiętać o kilku zasadach, które pozwolą nam przyrządzić skorupiaka idealnie. Gotowany homar jest przepyszny z dodatkiem masła i soku z Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Homar z masłem czosnkowym

Homar z masłem czosnkowym 59

Minęło już trochę czasu od momentu, kiedy zaczęłam przygotowywać poniższy wpis. Można by powiedzieć, że już nie pamiętam, że w ogóle jadłam homara. Prawda jest taka, że pamiętam, i to doskonale! Nie Zobacz więcej
Makaron z homarem to moja pierwsza przygoda z tym skorupiakiem! Nigdy wcześniej nie miałam okazji go nawet próbować, a co dopiero mówić o samodzielnym jego przyrządzeniu! Nie ukrywam, że trochę się Zobacz więcej
Magiczny Składnik
Magiczny Składnik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magiczny Składnik
Risotto z homarem

Risotto z homarem 22

Risotto z homarem | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 843 Home Przepisy Dania Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Sałatka z grillowanym homarem

Sałatka z grillowanym homarem 21

Naszą dzisiejszą propozycja dla was jest sałatka z grillowanym homarem. Homar skropiony jest aromatycznym sosem na bazie masła i wina, z czosnkiem, szalotką, musztardą i świeżymi ziołami. Podaliśmy go Zobacz więcej
Homar to jeden z tych składników, który nie wymaga wielu dodatków. Wystarczy makaron, cytryna, pomidorki i chilli. To najprostszy sposób na danie z homarem. Zanim zabierzemy się do przygotowania Zobacz więcej
Zawsze wydawało mi się, że przygotowanie homara to wyższa szkoła gotowania. Mało tego, wydawał mi się trudno dostępny i drogi. A sama myśl samodzielnego zabicia homara zdecydowanie mnie przerastała. Zobacz więcej
Homar, flagowy produkt Kanady, coraz częściej pojawia się na stołach w Ameryce Północnej, Azji oraz w Europie. Nadal jednak zbyt często postrzegany jest jako towar luksusowy, zarezerwowany na Zobacz więcej
sprawdzoneprzepisyna.pl
sprawdzoneprzepisyna.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzone Przepisy Na...
Homar

Homar 1939

Trudność: | Przygotowanie: około 15 minut | Porcja dla 1 osób Homar gotowany na parze Myślę, że coraz więcej osób ma odwagę i możliwość eksperymentować w kuchni z składnikami, których jeszcze Zobacz więcej
Homar dla niektórych rzecz niewyobrażalna do zjedzenia, nie mówiąc o przygotowaniu. Ludzie często boją się nowości, nie wiedzą jak coś przygotować, podać, nie mówiąc o tym, że się brzydzą. Ja dla Zobacz więcej
Tostadas to klasyk kuchni meksykańskiej, którego podstawą jest oczywiście tortilla kukurydziana. W tym wypadku smażona na głębokim oleju. Serwowana jest z różnego rodzaju dodatkami, takimi jak ryby, Zobacz więcej
Makaron z homarem w sosie cytrynowym to moja propozycja wykwintnego obiadu. Mięso z homara doskonale współgra z cytrynowym sokiem oraz czarnym, świeżo mielonym pieprzem. Zobacz też: Gotowany homar – Zobacz więcej
Kolacja na specjalne okazje :-) Obiecany przepis na króla wszelkich mórz :-) Pyszne i delikatnie słodkie mięsko opieczone z papryczkami chili, dymką, koperkiem, natką pietruszki, skórką z cytryny i Zobacz więcej
Mięso homara, jedno z najwykwintniejszych jakie oferuje nam „wielka woda”. Jest delikatne, lekko słonawe i zarazem słodkawe. Najlepsze mięso homara zawsze pochodzi ze szczypiec, choć i z ogona jest Zobacz więcej
W Polsce homary jada się od wielkiego dzwonu. Nie ma tradycji jadania go w domowym zaciszu. Najczęściej jadany jest w restauracji, często także podczas wyjazdów wakacyjnych. Czy to restauracja, czy to Zobacz więcej
Mięso homara, jedno z najwykwintniejszych jakie oferuje nam „wielka woda”. Jest delikatne, lekko słonawe i zarazem słodkawe. Najlepsze mięso homara zawsze pochodzi ze szczypiec, choć i z ogona jest Zobacz więcej
Prosty przepis na wykwintną kolację. Składniki 1 homar (ok. 700 g ) 100 g masła 1 łyżka natki pietruszki 1 dymka 1 łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól morska 1 cytryna : skórka z połowy i i sok czarny Zobacz więcej
Dziś przepis naprawdę na szybko bo w sumie nie ma tu żadnej filozofii Wrzucasz do wrzącej wody, czekasz i gotowe! Podczas ostatniej wizyty w Lidlu zakupiłem homara – niestety był już ugotowany i Zobacz więcej