pieczony kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 Składniki podstawowe: 8 podudzi z kurczaka, 2 duże ząbki Zobacz więcej
Jeżeli lubicie dania obiadowe z nutką słodyczy, to danie jest dla Was! Mięso nie będzie suche ani gumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :) Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia Zobacz więcej
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
Kurczak w tej marynacie wychodzi niebiańsko "opalony". Jest lekko słodki, lekko pikantny, pełen smaku i bardzo soczysty. Mimo, że piekł się cały czas pod przykryciem ma świetną brązową skórkę, co Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym 140

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym – Bullio Follow me Bullio Przepisy kulinarne Strona główna Przepisy Boże Narodzenie Ciasta Ciastka i desery Dania dietetyczne Makarony i kluski Obiady Zobacz więcej
Dziś proszę państwa, przepis z cyklu "na bogato" Poniosło mnie odrobinę kulinarnie i oto efekty. Pięknie upieczone ziemniaczki, soczysty indyk w obłędnie smacznej i prostej marynacie. Nie wiem jak Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy (np sarepskiej) 1 Zobacz więcej
Danie te należy do jednych z moich ulubionych w tym miesiącu, dlatego chciałabym się z wami z nim podzielić. Chciałabym również zaznaczyć, że przygotowanie tego dania odbywa się już dzień wcześniej. Zobacz więcej
6 sierpni, to wyjątkowy dzień. Dlaczego? Bo dziś obchodzimy Dzień Musztardy! Musztardę uwielbiam i cenię od lat, nie wyobrażam sobie bez niej mojej kuchni, czy letniego grilla. Dziś z okazji tego Zobacz więcej
Kurczak jest przepyszny, mięso pozostaje bardzo soczyste, lekko pikantne i wyraziste. Aw cebulce, z którą się piekł można się zakochać Składniki: ok. 1 kg pałek z kurczaka 2,3 duże cebule Marynata: 1 Zobacz więcej
"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :) Debiut z tofu uważam za udany. Co trzeba? 250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków 1/3 główki sałaty lodowej 250 g pomidorków Zobacz więcej
Szybko, smacznie i zdrowo, te 3 słowa idealnie opisują to danie. Można do niego przygotować sos z masła orzechowego. 4 łyżki oleju arachidowego 3 łyżki miodu 1 pojedyncza pierś z kurczaka Odrobina Zobacz więcej
Tak przyrządzony kurczak jest po prostu rewelacyjny i kusi zapieczoną skórką z czosnkowym aromatem. Mięso jest soczyste, miękkie i posiada lekko słodkawą nutą. Koniecznie spróbujcie! 4 ćwiartki z Zobacz więcej
Macie ochotę na coś pysznego a w lodówce została tylko pierś z kurczaka. Może nie chcecie go po prostu smażyć, ani robić potrawki z dodatkiem warzyw. Dlatego mam dla Was prosty ale fantastyczny w Zobacz więcej
Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu. SKŁADNIKI : 1 kg skrzydełek 2 łyżki miodu 1 łyżka Zobacz więcej
Sałatka z kurczakiem w glazurze miodowo-musztardowej to idealny pomysł na szybką kolację w tygodniu lub na lunch do pracy. Wypróbuj koniecznie. Składniki: Na dressing: 4 łyżki płynnego miodu 3 łyżki Zobacz więcej
Składniki: 1 kg udźców kurczaka 3 łyżki przyprawy do kurczaka 5 łyżek miodu 5 łyżek ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na Zobacz więcej
Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu, 4 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle. Robimy marynatę mieszając: musztardę, Zobacz więcej
Filety z kurczaka bardzo często wykorzystuję w mojej kuchni, ponieważ jest to mięso niskokaloryczne i nie wymaga długiej obróbki termicznej. Dzisiaj zrobiłam filety w pysznym sosie Zobacz więcej