pieczony schabowy z fetą

AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Bataty z pieczoną fetą

Bataty z pieczoną fetą 57

Prosty i szybki przepis na pieczone bataty z... pieczoną fetą :-) Rewelacyjne połączenie słodyczy ziemniaków ze słonym serem. - tylko kilka składników - prosto, szybko i bez mięsa - niezapomniany smak Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) - 1/2 bakłażana (ok. 112 g), - 1/2 cukinii (ok. 112 g), - 5 pieczarek (100 g), - 1/3 opakowania sera typu Feta (ok. 90 g), - mała cebula czerwona (ok. 70 g), - łyżka oliwy z Zobacz więcej
Dotej pory nie było nablogu żadnego dania zdynią. Mójkilkuletni pobyt wStanach iobchodzone tam Święto Dziękczynienia, skutecznie odstraszało mnie odjakichkolwiek dyniowych przysmaków. Kilka lat temu Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne i aromatyczne danie obiadowe. W ramach konkursu zrobiłam roladki schabowe zapiekane w sosie uniwersalnym ciemnym Łowicz. Roladki wyszły takie pyszne, że Łooo!. #lowicz Składniki: Zobacz więcej
W miniony piątek obchodziłam 5-lecie prowadzenia bloga. :-) Niby sporo czasu, ale czasami mam wrażenie, że trwa to już o wiele dłużej, może dlatego że sama przygoda z gotowaniem trwa już wiele lat. Zobacz więcej
Tylko trzy składniki, ale idealnie pasują do siebie. Składniki 600 g dyni hokkaido oliwa sól pieprz opakowanie sera feta rukola ocet balsamiczny zredukowany ( dekoracyjny ) miód Przygotowanie Zobacz więcej
Przepyszne danie w wersji bezmięsnej. Na prawdę warto przygotować tą zapiekankę, bo to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki niej pokochacie buraki. SKŁADNIKI 900 g buraków (3 duże) 400 g czarnej Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Schabowe pieczone

Schabowe pieczone 317

Schabowe pieczone Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Bigos z czerwonej kapusty - dieta dr Dąbrowskiej Schabowe pieczone Kotlety Zobacz więcej
Miejsce w którym nocowaliśmy w Chorwacji miało trzy podstawowe plusy: figi zielone, figi odmiany żółtej i figi fioletowe. Trzy duże drzewa figowe pełne owoców, które każdego dnia karmiły mnie i Zobacz więcej
Piękne, fioletowe bakłażany postanowiłam upiec z pysznym farszem. Do środka dodałam kwaśne pomidory, słodką dynię, miąższ z bakłażana i słony ser typu feta. Całość po zapieczeniu posypałam natką Zobacz więcej
Kilka dni temu stuknęło nam 10 lat po ślubie. To 1/3 mojego życia, spędzona razem. To niesamowite 10 lat w czasie których wiele się nauczyliśmy od siebie, wiele zobaczyliśmy i wiele zrozumieliśmy. To Zobacz więcej
Mimo, że temperatury coraz wyższe i co niektórzy odgrażają się, że czas porzucić piekarniki na poczet lodów i serników na zimno... ja nie kapituluję, tylko uśmiecham się pod nosem. Nie-nie-nie, nie Zobacz więcej
Ostatnimi czasy u nas nic tylko ryby, owoce morza i warzywa. Część Wam już pokazałam, ale sporo czeka w kolejce, bo byłoby tu monotematycznie, a jak ja wpadnę w ciąg gotowania w jeden deseń, to ciężko Zobacz więcej
Jak widać książka ostatnio bardzo przypadła mi do gustu i dobrze, bo sobie testuje :-) Ostatnie dni w kuchni są dość lekkie ale tylko prowizorycznie bo okazuje się, że zjadam więcej niż zwykle! To już Zobacz więcej
Bardzo proste danie i bardzo smaczne. Za chwilę pojawią się ekologiczne marchewki w pęczkach. Teraz jeszcze wykorzystałam marchew z Sycylii. Cóż tej wiosny wiosna niepospiesznie nadchodzi ciągle Zobacz więcej
Kolorowa piękna wiosna powoli budzi się się z zimowego snu, więc trzeba też zadbać, żeby na naszym talerzu zaczęło być bardziej kolorowo i świeżo :> Wiosna i lato to chyba czas, kiedy najbardziej Zobacz więcej
niula
niula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buduj Smak
Roladki schabowe z fetą

Roladki schabowe z fetą 1136

Roladki schabowe z fetą Sute przyjęcie, wprost istna feta! Zamiast zwykłych schaboszczaków, roladki z niespodzianką. Dobrze jest czasamitroszkęposzaleć w kuchni i zrobić coś innego niż zazwyczaj. Zobacz więcej
Dzisiaj na śniadanie…na drugie śniadanie przyrządziłam sobie kanapkę bruschetta z pieczoną dynią i fetą. Użyłam dyni piżmowej, jedynej dyni dostępnej o tej porze roku. Bruschetta to włoskaklasyka, Zobacz więcej
Znacie suszoną miechunkę peruwiańską? Ja nie znałam, spróbowałam i wpadłam po uszy. Jest pyszna, kwaśna, słodka, malutkie ziarenka fajnie trzeszczą w zębach. Możliwości jej wykorzystania są Zobacz więcej
Uwielbiam sałatki na ciepło i cudowny zapach pieczonych w piekarniku ziemniaków. Ten zapach można jeszcze podkręcić dodając do pieczenia aromatyczny cynamon i posypując je po upieczeniu zieleniną. Zobacz więcej