Odkąd posiadam automat do wypieku chleba, w domu pachnie pieczywem;) Bardzo lubię ten stan. Tym razem upiekłam chałkę, skorzystałam z przepisu blogerki Izabeli. Chałka wyszła idealna, nawet następnego
Zobacz więcej
81. Chleb orkiszowo-razowy z automatu [Montignac, Węglowodanowe] Lista produktów z których musisz zrezygnować na diecie montigniaca nie jest aż tak duża jak możesz przypuszczać, po prostu dochodzą do
Zobacz więcej
Dzisiaj dla odmiany chlebek pszenny :) Składniki: 270 ml wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 450 g mąki pszennej 18g świeżych drożdży Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w
Zobacz więcej
Bezglutenowy chleb z automatu dla posiadaczy tego praktycznego urządzenia. Chleb wilgotny, smaczny, nie kruszy się. Brakuje mu jedynie chrupiącej skórki ;) SKŁADNIKI: 100 g mąki ryżowej 100 g maki
Zobacz więcej
Chleb orkiszowy z automatu Wreszcie dorobiłam się własnego automatu do wyrobu chleba . Jest co prawda bez instrukcji obsługi w języku polskim , co zmusza do poszukiwań i tłumaczeń Ale piecze świetnie
Zobacz więcej
Ktoś powie chleb jak chleb ale... . No właśnie w smaku bardzo dobry ale sposób jego przyrządzenia bardzo ciekawy, a ilość dodawanych drożdży może nie jednego zaskocz ( szczegóły w przepisie). Ciekawe
Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy z automatu Lekki chleb razowy, z przewagą razowej mąki, zdrowy i pełen błonnika, do tego mięciutki i smaczny. Nie traci nic ze swej miękkości i chrupiącej skórki nawet na drugi
Zobacz więcej
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (z automatu) Uwielbiam chleby żytnie wszelkiej maści, a już chleby żytnie na żytnim zakwasie to dla mnie cud, miód ;) Musiałam sobie wypracować w miarę prosty chleb,
Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu W grudniu otrzymałam pocztą od Domi w kuchni dwie porcje suszonego zakwasu. Jeden pszenny i jeden żytni. Domi usłyszała, że jeszcze nigdy nie piekłam
Zobacz więcej
Przepis odkryty naKwestii Smaku,wielokrotnietestowany i przystosowany do pieczenia w automacie. Gorąco polecam!! Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 350 ml wody 1 jajko 1 łyżka
Zobacz więcej
Zapach świeżego chleba wcale nie musi być atrybutem piekarni. Pachnące, zdrowe i smaczne pieczywo możemy bez problemu przygotować w domu. Wszystko za sprawą automatów do wypiekania chleba. Coraz
Zobacz więcej
Hurra, hurra, automat do pieczenia chleba z konkursu "Upiecz Smakowity chleb" od dwóch tygodni stoi sobie w mojej kuchni. Do nowej zabawki podeszłam z pewną rezerwą, bojąc się, by czegoś nie popsuć
Zobacz więcej
Biały chleb mleczny z automatu Pyszny, bardzo nam podpasował jako pieczywo codzienne na kanapki. Świetnie się kroi, łatwo zrobić z niego cienkie kromki. Delikatny i smaczny. Przepis pochodzi z książki
Zobacz więcej
Chleb mieszany z automatu Jako że zaopatrzyłam się w automat do pieczenia chleba, upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb z owego ustrojstwa. Wyliczyłam sobie proporcje na bochenek o wadze około 750g.
Zobacz więcej
Chleb jajeczny (z automatu) Codzienny chleb, miękki, puszysty i bardzo smaczny, o chrupiącej skórce. Można go wzbogacić o otręby albo ulubione ziarna. Pięknie wyrasta i pasuje na kanapki do
Zobacz więcej
Całkiem przyjemna odmiana od codziennego chleba pszennego. Chleb z dodatkiem mąki gryczanej jest bardzo aromatyczny, a w wyglądzie przypomina jasnego razowca. Składniki: 300 ml wody 150 g mąki
Zobacz więcej
Chleb maślankowy z automatu Chleb, który robię najczęściej, z całą pewnością jeden z najsmaczniejszych, wybrany w przeciągu miesiąca pieczenia chlebów co drugi dzień, mięciutki o chrupiącej skórce, na
Zobacz więcej
Moją przygodę z wypiekami chleba w automacie rozpoczęłam od najprostszego typu chleba - chleba pszennego. Mimo, że nie przepadam za białym, pszennym pieczywem, muszę przyznać,że chlebek wyszedł bardzo
Zobacz więcej
Lubicie domowe pieczywo? Ja je uwielbiam. Przypomina mi ono smak dzieciństwa :-) najbardziej lubię świeży chleb z chrupiącą skórką, posmarowany masłem i podany z kubkiem mleka - nic więcej do pełni
Zobacz więcej
Moje (chyba) trzecie podejście do ciasta drożdżowego z maszyny do chleba. Ciągle miałam problemy z proporcjami, raz nawet musiałam ratować ciasto i przekładać je do zwykłej formy, bo zaczynało uciekać
Zobacz więcej